Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Jednou třeba budu prodávat i sarančata, říká vyhlášený pražský řezník

Nemají skoro žádnou reklamu, přesto k nim chodí davy. Ve frontě můžete čekat i hodinu a půl a potkat v ní můžete třeba Zdeňka Svěráka nebo Karla Schwarzenberga. "Šíří se to přes ústní doporučení," říká František Kšána mladší, který spolu se svým otcem provozuje vyhlášené pražské řeznictví.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Dalos

Pro Brňáky

Mazánek v Husovicích, Bubla v Tuřanech. Šunky, které voní, chutnají a neteče z nich voda, párky a klobásy taky vynikající:-)

0/0
19.4.2012 16:13

klapacak

Obsluha

Navštívil jsem zmiňované řeznictví - uzenářství. Fronta neubývala, pan Kšána radil ostošest, tomuto nemám výhrad. U pultu s uzeninami bych měl připomínky k obsluze - paní prodavačky, jejíž kyselý výraz mne moc nepřesvědčil (potřebovala by absolvovat rychlokurz Jak správně obsluhovat zákazníky). Nevzdal jsem to a naporoučel si všechno možné k otestování. Musel jsem konstatovat, že uzeniny jsou opravdu z masa, doporučím sýrové párky nebo dušenou šunku, pro hladovce pak teplou sekanou - vše je excelentní záležitost. Vedl jsem šlápl pouze s debrecínkou, která byla už druhý den "jetá" natolik, že jsem zvažoval, zda ji mám jěště konzumovat. Věřím, že to bylo nějakým nedopatřením.Každopádně mohu vřele doporučit, již dlouho jsem něco podobného hledal (to není žádná reklama, ale konstatování), a ikdyž se ještě leccos dá vylepšit, určitě se sem budu vracet.

Někde jsem zachytil, že Kšánové chtějí expandovat do hypermarketů - prosím pěkně , jen to ne,.

0/0
7.3.2012 14:06

papazian

Škoda jen, že webová prezentace je zastaralá, neaktuální!

Je z ní cítit průměrnost, což skutečnému snažení tohoto řeznictví a uzenářství zbytečně sráží. Stačí se podívat na:

http://www.ksanaasyn.cz/ a bude Vám jasné, o čem je řeč. Tak třeba nás na tomto webu informují dnes, 4.3.2012 o tom, jak bude otevřeno do 30.6.2011 nebo že do 10.1. bude v novém roce (asi v roce 2013) zavřeno. Úvodní fotografie je rozmazaná a chybí tam třeba to video, co je v tomto textu nebo kvalitní fotografie, ukazující jejich nabídku, výsledky jejich práce... Také by neuškodilo říci, jak se do prodejny člověk dostane, že se nachází na Praze 6, O.K. Chápu, že prezentaci na webu asi sami nezvládnou, ale dnes to není cenově drahé, aby se uměli prezentovat na úrovni. Přeji jim v tomto snažení palce a doufám, že jejich web bude co nejdříve vylepšen a aktualizován. Třeba by do ohlasů o nás napsali mohli dát informaci i o tomto poskytnutém rozhovoru, prezentaci na webu by to také oživilo...

0/0
4.3.2012 17:01

klapacak

Re: Škoda jen, že webová prezentace je zastaralá, neaktuální!

Tak s tímhle nezbývá než souhlasit, webovky by si zasloužily větší péči než jen strohé představení firmy a pár nekvalitních fotek.

0/0
7.3.2012 14:08

syn truhláře

A vykosťovat a porcovat

je bude pod mikroskopem. Ale to už bude práce spíš pro hodináře.

0/0
4.3.2012 16:45

arné knobloch

Re: A vykosťovat a porcovat

U kobylek a sarančat stačí ulámat křídla a zadní skákací nohy. Ty přední smažením změknou. Pěkně na olej a je to skutečně žrádlo.

0/0
19.4.2012 11:54

J i ř í

Já předsudky nemám.

A proto bych si dal i psa.

0/0
4.3.2012 12:27

Euronymos

lol

Prý nemá žádné předsudky, ale psa by nesnědl a přitom je to velmi dobré, libové a šťavnaté maso.R^

0/0
3.3.2012 10:24

multikulturista

Mlsne prazske jazycky

Pan Ksana neuvadi, zda ma v nabidce pro sve mlsne a vybrane zakazniky - krome klasickych kurat, veproveho, hoveziho, uzenin a obcas nejake zveriny - i jiny sortiment. Z drubeze napr. husicky, perlicky, krepelky, holoubatka a pripadne pstrosi maso...Z masa mlecne selatko, teleci, kralici, jehneci, kuzleci...Z vnitrnosti teleci brzlik, teleci jatra a ledvinky, tucna kachni (husi) jatra...Bohuzel to mam z Parize do Brevnova trochu od ruky, abych do tohoto reznictvi zasel, vystal frontu a zjistil, co vsechno pan Ksana nabizi. Urcite bych ale koupil 20 dkg ceskeho gothajku a 2 az 3 cerstve jitrnicky. To jsou pochoutky, ktere k me litosti - na rozdil od vyse uvedeneho - v Parizi nesezenu !

0/0
3.3.2012 8:24

opportunity

Re: Mlsne prazske jazycky

Já sháním dlouho brzlík, ale bojím se, že vystojím frontu a oni ho mít nebudou...

0/0
3.3.2012 11:14

katano

prý vyhlášený ŘEZNÍK ...........

Správný řezník si sám poráží dobytek a prasata,  vyrábí si vlastní uzeninu ve své výrobně a hlavně, ze sebe nedělá v TV šaška.

Já chodím ke dvoum pražským řezníkům-soukromníkům a do GLOBUSU, kde je jak kvalitní maso, tak i uzenina.

           PS : pan Kšána víc mluví, než UMÍ. :-P

+2/0
2.3.2012 23:18

berlok

Re: prý vyhlášený ŘEZNÍK ...........

Taky nakupuji uzeniny v globusu,ale je to přes celé město. Mají tam výborné špekáčky, na utopence:-)

Z bůčku si dělám vepřové maso ve vlastní šťávě, takže si člověk trochu vystačí sám.

0/0
2.3.2012 23:34

Hnev lidu

Re: prý vyhlášený ŘEZNÍK ...........

maso v globusu nestojí za nic

0/0
3.3.2012 9:47

opportunity

Re: prý vyhlášený ŘEZNÍK ...........

A kde nakupuješ?

0/0
3.3.2012 11:15

LukasJ

Re: prý vyhlášený ŘEZNÍK ...........

Mno, možná má taky svého řezníka. Ono to jinak nejde. Globus má sice nejlepší maso z super/mega/giga marketů, ale žádnej zázrak. Že mají dobré uzeniny? To je vtip? Ano, pokud se srovnává s Kauflandem a Tescem, tak je to asi luxus. Mno, kdo chce kam......

0/0
30.3.2012 20:42

1888

Sojovy maso je velmi nebezpecny

Znama varila doma rok jidla a maso nahrazovala sojovym masem a nic nepoznali. Kdyz to rodine po roce prozradila tak ji chteli zabit ;-D

+2/0
2.3.2012 23:11

j333x

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

To vubec nikdo z té rodiny neměl ani 1 chutovou buňku???

+6/0
2.3.2012 23:13

Andromedaa

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

Trefne!! :-)

0/0
2.3.2012 23:17

1888

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

To ja nevim. Ona je ale nebezpecne sikovna. Vostatne slepy testy HIFI pred porotou profiku i amateru dopadaji hooodne nepredpokladane. Kytarista Brabec vykladal jak jednou doma zapomnel koncertni kytaru. Na rychlo mu sehnali vobycejnej sunt a mel uspech u obecenstva i u kritiku.

0/0
2.3.2012 23:23

prescasskodi

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

jeste bych byl schopen trosicku verit, kdyby jeji stravnici cely zivot dlabali jen nejake prumerne kureci a divne mlete a pred jidlem furt cucali nejaky vetrovky (a byli pokud mozno bezzubi, ona i struktura je previt)

0/0
2.3.2012 23:28

Yanajedna

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

Byla bych schopná uvěřit, že vaří takové blafy, že to nepoznali. Ale že by strávník zvyklý na kuřecí plátek nepoznal, že jí sójový? Sójový guláš, "čína" atd. Dá se to jíst, ale je to jiné, než malo. Sójové maso má odlišnou konzistenci, to se snad vůbec nedá přehlédnout. I sójový granulát v sekané je cítit, když je přimíchaný do masa.

+2/0
3.3.2012 0:22

LukasJ

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

No asi neměl. Nacucanou hobru poznám vždy. I když je napuštěný hovězím vývarem. Pořád je to hobra.Když to někomu chutná, ať to pojídá. Já to jíst nebudu.

0/0
30.3.2012 20:45

prescasskodi

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

no, znam lidi co pouzivaj nejakej granulat na zahustovani misto chleba nebo jisky. ale ze by nekdo uspesne nahradil maso ? divny stravnici :)

0/0
2.3.2012 23:16

janduben

Re: Sojovy maso je velmi nebezpecny

a co varila za blafy, to jako rok nemeli doma rybu, pecinku, cele kure apod?

+1/0
26.3.2012 10:19

televizor

nejvíc sexy je chlap který vaří

Takového chci, aby mi o půlnoci udělal nahý jen v zástěrce pěkný steak !

0/0
2.3.2012 22:59

Andromedaa

Re: nejvíc sexy je chlap který vaří

Aj ja! ..Su este vobec taki? Ktori vedia aj dobre jest, aj dobre varit? A nemaju pri tom ani otraveny vyraz? :-)

+1/0
2.3.2012 23:20

hanibi

Re: nejvíc sexy je chlap který vaří

Ale jo, muj manzel vari k smrti rad :-)

0/0
3.3.2012 3:18

phaneuf

Re: nejvíc sexy je chlap který vaří

fuj to bude rano naprdeno.

0/0
3.3.2012 22:03

prescasskodi

nejlepsi je se kouknout co za maso doporucuje

a pak si to porovnat s libovolnym diskusnim radobyznalcem a snobem ktery bucek (ci klizku) povazuje za cosi hnusneho plebejskeho protoze on ji jen svickovou ci panenku ;-D

+2/0
2.3.2012 22:33

LukasJ

Re: nejlepsi je se kouknout co za maso doporucuje

Každé maso je na něco. Guláš ze svíčkové bude na hranici (spíš za) poživatelnosti. Stejně tak polévka ze svíčkové bude nic moc. Zase steak (myslím krvavý, ne ugrilovaný na "podrážku") bude z kližky nepoživatelný.

0/0
30.3.2012 20:51

Pěkný Nick

Nejdůležitější při prodeji je,

všechno náležitě okecat a zboží vychválit. To jsou ale staré obchodní postupy které v marketech nepotkáte. Něco jako Pohlreich: "Tak a máme tady nádhernej, vońavej steak s gratinovanými peruánskými bramborami a s čerstvou zeleninou na domácím másle" Zní to skvěle, ne?

0/0
2.3.2012 21:31

Lachenauerin

Re: Nejdůležitější při prodeji je,

Přesně, já chodím léta do takového mrňavého řeznictví, říkáme tomu "U ukecaného řezníka". Je to až hrůza, jdu pro čtyři roštěnky a odejdu s několika kilogramy masa, protože: "Ale to nemyslíte vážně, mladá paní! Podívejte, jaký máme krásný žebírko na polívčičku... a co takhle nějaký prasátko, to nic? Vidíte ten bůček, krásně libovej... a když vezmete dva, máte to o dvacet procent levnější... a nějakou slaninku by to chtělo, nemyslíte...?"

Taky je tam věčně fronta a je v ní dost veselo, protože jak čekáte, tak to posloucháte pořád dokola. A maso mají samozřejmě skvělé.

0/0
2.3.2012 21:36

1888

Re: Nejdůležitější při prodeji je,

Pohlreich je kucharskej kanec. V TV griloval na svitivym plameni. Nastesti TV divakum nic nehrozilo. ;-D

+1/0
2.3.2012 23:14

opportunity

Nechápu

proč je to v Xman..

0/0
2.3.2012 21:30

mates.klima

Re: Nechápu

protože chlapi žerou maso !

+2/0
2.3.2012 22:04

Pepito-To

Re: Nechápu

;-DR^

0/0
3.3.2012 0:37

opportunity

Re: Nechápu

Ženský taky! A nakupují a vaří ho častěji, než chlapi!

0/0
3.3.2012 11:12

vulpes

Tak a dost

poslintal jsem si monitor, jdu na prohlídku ledničky... Jinak luxusní článek pro vegetariányR^

+2/0
2.3.2012 20:55

opportunity

Re: Tak a dost

Nebýt toho, že jsem měla před chvílí tataráček, bych na tom byla stejně :-)

0/0
2.3.2012 21:21

jack08

Možná je to jenom reklama, ale bydlím kousek

tak tam zajdu a uvidím

0/0
2.3.2012 20:49

atakdále1

hlavně záleží kde kupuje to maso

jinak je to jedno je to jenom komedie každý chce hlavně vydělat a může to být i maso z polska koupený přes německo:-/

0/0
2.3.2012 20:45

Yanajedna

To modrošedé maso...

.. jak toho při focení docílili?

Bliják.

0/0
2.3.2012 20:41

Dawemaster

Re: To modrošedé maso...

Zjistěte si něco o procesu zrání masa a pak a najdete svoji odpověď ;-)R^

0/0
9.3.2012 20:58

10 nových životů 11-20

Proč ten Globus nejmenoval???

+4/0
2.3.2012 20:30

Lachenauerin

Re: Proč ten Globus nejmenoval???

On ho možná i jmenoval, lidi totiž mluví většinou normálně, ale hádám, že to redakce korektně znekonkrétnila.

0/0
2.3.2012 21:38

katano

Re: Proč ten Globus nejmenoval???

Také nakupujeme v Globusu a jejich uzenina a maso, je PERFEKTNÍ.

       PS : ale TV-ODBORNÍK Kšána o tom taktně pomlčel. :-P

0/0
2.3.2012 23:41

A přece se maže...

Re: Proč ten Globus nejmenoval???

Každý trochu informovaný ví, že Globus je jediný řetězec, který má vlastní výrobu...

0/0
4.3.2012 13:57

Šulivajda

Jednou třeba budu prodávat i sarančata

Při nynějších vládních reformách budou sarančata a jiný podobný hmyz pro velkou část české populace darem z nebes Rv

+1/0
2.3.2012 19:55

maniacc

Re: Jednou třeba budu prodávat i sarančata

Jdete s politikou nekam. Vy musite byt duchem mdly clovek, ze nedokazete na nic jineho myslet.

+1/0
2.3.2012 20:23

JakubPraha

Řeznictví super, ale ve frontě "celebritu" nepotkáte

Musím zareagovat. Řeznictví je to úžasný. Mladý pan Kšána je skvělý obchodník, poradí při prodávání i mnoho receptů. Škoda tam těch front. Ale reklama není zadarmo, takže kdykoliv se tam zjeví Hřebejk nebo někdo ze známých firem, vyleze starý Kšáňa zezadu a prodává jim jinak než je na krámě, bez front a "dobrý den, pane režizére, pojďte prosím za mnou". Jako za totáče. Je to super krámek, ale z tohoto chování se mi chce zvracet, takže tam už nechodím.

+8/0
2.3.2012 18:44





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.