Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Většina českých uzenin je tragédie, říká vyhlášený pražský uzenář

Chválí ho Zdeněk Pohlreich, ve svých prodejnách nabízí české taliány vyrobené podle prvorepublikových receptů i delikatesy z Francie či Itálie. Za hranice kvůli nim vyráží jednou týdně. Na místních velkých masokombinátech naopak uzenář Jan Sváček nenechává nit suchou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

ciryl

uzeniny

Nemam nic proti Italskym a Francouskym uzeninam,koupil jsem si je nekolikrat ale nemaji chut koreni na kterou jsem zvykly. Pavel

0/0
8.6.2012 15:44

speciez

opravdu smekam....

... nikdy bych necekal ze se v tehle dobe a navic v tehle zemi dokaze najit clovek co dela svoji praci poctive a spravne!  opravdu klobou doluR^

+1/0
2.6.2012 14:43

Aleek

Tleskám panu Sváčkovi!

je to člověk, který nabízí poctivou práci a do jeho obchůdku si nechodím jen pro pár deka jídla, ale prodejci jsou tak příjemní, že Vám to dokáže i zlepšit náladu (namísto leckterých jiných prodejců).  Už jsem u něj nechal pár desítek tisíc korun a doufám, že brzo zřídí něco jako věrnostní karty. Doufám, že si to přečtete pane Sváčku :)

0/0
9.5.2012 13:03

pouler

lahůdky

Je to chytrosti, kdo chce kvalitu najde si ji, ať už v malém krámku nebo i tom hypermarketu, stačí používat oči... Nejlepší jsou samo Farmářské trhy nebo si to rovnou vypěstovat/vychovat na zahradě, kdo zahradu nemá musí hledat, kdo ji má dá energii zase do rostlin resp. zvířat...R^

0/0
9.5.2012 12:30

eQuido

Re: lahůdky

Hele, já to zkoušel a výsledky jsou tak půl na půl. Mrkev a cibule krásný, kedlubny se taky docela povedly, ale slepice a prase nic. Asi jsem je zasadil moc hluboko. Nebo jsem je málo zalejval?

+3/0
1.6.2012 16:37

sdasdgk

Neni vycuranejsiho naroda

..nad Cechy. Neni, neni, neni.

0/0
9.5.2012 12:00

chacharostravsky

Tragédie

jsou ceny v jeho obchodě, ale holt Pepíci zbaštěj všechno i s navijákem :-P

0/0
8.5.2012 10:21

pokerias

Re: Tragédie

jez si tesco vysočinu, proti gustu...

0/0
25.5.2012 8:52

markewatch

Jak rikam

este ze sem utek. Uz bych se v cechach ani nenajed. Aby se jeden bal ze umre ve 40ceti na raka.

+2/0
5.5.2012 23:06

Modrý a zelený blesk

Re: Jak rikam

Bohužel, statistika dožití hovoří proti vám.

0/0
7.5.2012 13:59

AP1

...

musim s panem prazskym uzenarem jako spotrebitel jen souhlasit. Byl jsem a nakupoval syry a uzeniny na mnoha mistech evropy. To co se prodava v cechach je ODPORNE PREDRAZENE  NIC! V ceskych super hypermarketch uzeniny nekupuji. Syry jen vyjimecne. Bohuzel jsem zrejme jeden z mala, protoze si retezce u nas dovoluji cim dal tim vic a situace se nemeni. Jejich nehorazna retorika, ze to vyzadauje cesky zakaznik kvuli cene, z te se me otvira kudla v kapse. Ve francii, ktera pro nas byla drahou zemi koupite dnes kvalitnejsi syry za nizssi cenu, to same treba uzeniny ve spanelsku. Chovame se jako stado ovci  a nedokazeme se spojit proti takovym praktikam. Jedine bojkot "nekupovat" situaci zmeni. Musim rici, ze v zasade neobvinuji ceske vyrobce potazmo i ty polske za toho, ze nam predkladaji prostrednictvim pultu supermarketu takovy hnuj. Je to jen a jen odpovednost retzcu, kteri zcela beztrestne na nasem liberalnim trhu vydelavaji penize, o kterych by se jim v zapadni evrope ani nezdalo!

+2/0
5.5.2012 15:31

opportunity

Re: ...

To, co se tady prodává, je fakt předražený hnus. Otázkou je, jaká by měla být cena za kvalitu. Ne za luxus, jako jsou ty sušené salámy, ale za normální kvalitu. Když - jak píše - koupí kilo vepřového za 60 kaček (a ve velkém i za míň), tak vyrobená kvalitní šunka by mohla stát i těch 120, ale opak je pravdou - normálně za 120 je právě ten umělý nus. Jinak - obchod je to hezký, ale dost drahý. Jednou jsem si u něj koupila šišku salámu (byla v akci, takže stála asi

jen o 50% víc, než v obyč. obchodech), a žádný zázrak to nebyl, stejná

kvalita, jako jinde. Prodával i škvarky na váhu, byly super, cena teda tak akorát snesitelná, ale už jsme je tam dlouho neviděla, má jen balené.

+1/0
5.5.2012 18:20

AP1

Re: ...

to nedokazu posoudit, co prodava pan uzenar, nebot smutne je to co rikate, kdyz uz u  nas ma nekdo na pulte vyssi kvalitu, chce za to penez odpovidajici spickove kvalite, tedy rekl bych, ze zde je to z extremu do extremu. Mluvim spise obecne o zakladni skladbe uzenin a syru v beznych supermarketech zapadnich zemi, kde rozdil v kvalite za stejnou (podobnou) nominalni cenu proti cesku je markantni. Dovolil bych si maly priklad: 250g baleni plisnoveho syru ve francouzskem supermarketu v parizi a brestu se dalo koupit na konci rijna 2011 za cca 1,4-2eur. Ten syr smrdel jako syr, chutnal jak syr a vypadal jak syr. V te same dobe se dal koupit polsky camembert bez chuti a zapachu v neketerych ceskych supermarketech 100g za cca 0,8eur. Prikladu bych mohl sazet spousty, pricemz bych bral v uvahu nominalni hodnotu eur/czk a zcela bych pomijel rozdil v parite kupni sily. Pokud si clovek srovna zakladni ekonomicke ukazatele tak mu vychazi, ze retezce u nas stahuji ceske zakazniky ..pokracovani

0/0
6.5.2012 14:06

AP1

Re: ...

z kuze a dokud si budou moci dovolit jim nechavat vyrabet a prodavat hnuj, nic se nezmeni. Vsimnete si take, ze retezce radi vyuzivaji casto marketiongovou retoriku "cesky zakaznik chce to nejlevnejsi a nekouka na kvalitu, cesky zakaznik krade jak straka a proto musime byt drazi protoze nahrazujeme ztraty,  ceky zakaznik tamto a toto... Mysli si nekdo, ze anglican, nemec, ital nekouka na cenu? to vite ze kouka! mysli si nekdo, ze se tam nekrade? to vite ze krade! ale je rozdil nekomu nabidnout v akci slevu na kvalitni vyrobek a je rozdil nekomu nechta vyrobit kvuli cene HNUJ!

+2/0
6.5.2012 14:11

Modrý a zelený blesk

Re: ...

Brání něco někomu dovážet potraviny z FR, ES, GB, NL - apod. a vydělat tu majlant? Něco asi jo, jinak by tu byly takových krámů už stovky.

0/0
7.5.2012 14:02

pokerias

Re: ...

tak zrovna před měsícem mělo makro spousty francouzských sýrů, ten trh zas není tak veliký, stejně bude většina lidí chodit nakupovat do řetězců

0/0
25.5.2012 8:55

zajicek jacicek

Re: ...

Bez do prace za 10000 a pochopis,proc nekdo zere ten humus.

+1/0
7.5.2012 7:21

Modrý a zelený blesk

Re: ...

Ne každej, kdo bere 10k, musí být zároveň i hloupý.

+1/0
7.5.2012 14:55

Modrý a zelený blesk

Re: ...

NJN, co se dá dělat, nevyjednali jsme si dotace jako Francouzi a Španělé, takže i přes všeobcené flákání se v těch zemích pořád ještě mohou prodávat levněji, než český producent.

+1/0
7.5.2012 14:00

izak__

Vina a Uzeniny

No co se vin tyce, tak ty jsou u nas koupit celkem levne, bud rozlevana, nebo od vinaru, ty od 40kc nahoru, lepsi spise 70kc za rozlivany litr jsou casto velmi dobra, nebo mala vinarstvi, v rodine vinare mame, takze i za komancu jme v demizonech holdovali skvelym vinum.

Uzeniny, tak to je jina, ty jsme si delali sami, zabili cunika, okorenili, ani tu rychlo-sul jsme tam nedavali (rakovinotvorna e250) a udila nam to mistni uzenarska, ktera mela kvalitni vysokou udirnu v baraku (takze zadna mala almara, ale hezky vysky domu) a moc zalezelo na kvalitnim dreve, takze si clovek zaplatil drevo a praci a bylo hotovo, chodila k ni udit cela vesnice, udirnu meli uz pred 1. republikou a i udit se musi umet, takze klasicka vesnicka kooperace i pres odpor rezimu, stejne tak domaci slivovicka, domaci chleba, mleko od kravy, domaci drubez ... kurna ja si zral za komancu jak kral, az bude krize a nebude prace, tak zacnem znova farmarit ;-)

0/0
5.5.2012 10:43

izak__

Re: Vina a Uzeniny

Jinak zahranicni vina jsou spise predrazena, nez dobra, asi jak ktera, ale kdyz jsem 1. koupil cilske vino, tak jsme mel sto chuti zajit s tim do obchodu a nekomu tam s tim rozbit hlavu, takovy chemicky patok jsem jeste nepil, neb jsem se vzdy vyhybal ostravskym kahanum a podobnym patokum no a vinum rozumim spis tem moravskym, ale prisel jsem na to, jak se to da pit, 1 dil vina 7 dilu matonky a da se to ;-)) ... v Chorvatsku jsem na dobre vino nenarazil nikde, jen jsem o jednom slysel, ze dela moravskou metodou, ale jen na vyvoz, tam temer nekoupitelne ... tak ty bud strik (s vodou) nebo vino voda a kvalitni sirup ;-) ... jinak hrozny tam maji super, jenze oni s toho bohatstvi neumi udelat kvalitni vina, nebot flakaji technologii, to co line narody jako chorvate, italove, francouzi maji v podobe slunce a pak uz to nejak udelaji, tak na to v nasich podminkach mame slozite a pracne postupy, jak dosahnout kvality bez pridavani cukru, treba slamove, vyber z cibeb etc.

0/0
5.5.2012 10:51

izak__

Re: Vina a Uzeniny

No a k Italii a Francii VS vina, tak zde je nekupuji, ale kdyz jsem tam byl, tak mi chutnaly i ty lehka levna vina na takove to zapijeni obycejnych jidel, mozna jsme mel stesti, ale nenarazil jsem vylozene na spatne vino, asi ty spatna vozi sem ;-) Taktez jejich syry mi chutnaji.

Jinak zpet k uzeninam a syrum, u nas v obchodech moc neni co kupovat, kupodivu LIDL ma par kvalitnich sunek a jedle syry, ale kdyz si zajedu do Polska do Auchandu, tak je to uplne o necem jinem, maji tam jak kavlitni uzeniny tak spickove syry, sice drazsi, ale ty same u nas bud nejsou, nebo jsou i 2x drazsi, maji tami muj oblibeny jednoduchy cerstvy syr z tzv. mlekarenske hrudky, to je takovy polotvrdy, ale neni mazaci, proste zahrejete kvalitni melko na pozadovanou teploty, date do nej syridlo (lze koupit, vyrabet z zaludku si to asi nebudete) a po chvilce michani jez toho neco jako varoh, uplacate hrudku, date do latky, zavesite a nechate okapat, par dnu vyzrat a mame lahodny svezi lehky syr.

0/0
5.5.2012 10:58

Snajper ze strakovky

Hermelín není ze Sedlčan???

přestávám to kupovat, člověk si myslí že podporuje Českou mlékárnu, ale ona to vyrábí a balí v Poslku!!! HNUS... RvRvRv

+3/0
5.5.2012 10:29

MarthyD

Re: Hermelín není ze Sedlčan???

Dobrý den,

jsem ze Sedlčan a jako hrdý občan (resp. občanka) musím toto tvrzení vyvrátit. Sedlčanský Hermelín se rozhodně VYRÁBÍ V SEDLČANECH - proč by pak jinak všichni ti zaměstnanci (z nichž spoustu osobně znám) každý den do sedlčanské mlékárny chodili :-)?

Z Polska se k nám dováží spousta potravin, ale tento příklad byl vybrán nevhodně.

0/0
6.5.2012 22:01

venecek.nebo.rakvicku

Re: Hermelín není ze Sedlčan???

Nemáte pravdu. Některé šarže se mohou vyrábět skutečně v Sedlčanech, ale určitě ne 100% výroby. Konec konců...káva Jihlavanka je také z Polska a spousta dalších tradičních věcí.

+1/0
8.5.2012 19:00

BurningSoul

Re: Hermelín není ze Sedlčan???

to co je ze sedlčan, se vyváží. polská verze se dováží do čr, prtže je to sračka na entou.exportní je uplně jiny

0/0
9.5.2012 13:41

RickFedorov

Celý česko je jedna velká tragédie ...

Celý česko je jedna velká tragédie ...

+4/0
4.5.2012 15:16

Modrý a zelený blesk

Re: Celý česko je jedna velká tragédie ...

Ano. Kvůli lidem, jako vy.

+2/0
5.5.2012 8:16

opportunity

Francouzský důchodce

si jednou za týden koupí kvalitu... a mezitím co? Hladuje nebo stejně jako Češi kupuje náhražky?

+1/0
4.5.2012 13:12

Modrý a zelený blesk

Re: Francouzský důchodce

Mezitím prostě jí pečivo a bílou kávu.

+3/0
4.5.2012 14:18

opportunity

Re: Francouzský důchodce

Tak to asi dost spěchá si zničit zdraví...

0/0
5.5.2012 18:12

markewatch

Re: Francouzský důchodce

zdravy si nicis ty tim ze zeres ten sajrajt v cesku.

0/0
5.5.2012 23:05

Modrý a zelený blesk

Re: Francouzský důchodce

Zapni si diakritiku, nešťastníku!

0/0
7.5.2012 14:04

Biermann

Re: Francouzský důchodce

No vidíte, moje babička vždycky jedla spíš tu bílou kávu a pečivo než uzeniny, dnes má přes 90 let a je pořád v pohodě. Leckteří sedmdesátníci by jí mohli závidět.

0/0
8.5.2012 14:15

rebbe

Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

vše ze stejné, hotové směsi vyráběné ve velkoprovozech, jenom různě tvarované a vzhledově trochu odlišné. Společné mají ty chleby mnoho: teninkou kůrčičku, uvnitř bývá střed ještě mazlavý, bez chuti a zápachu. Pro srovnání- v Německu je chléb už také dlouho průmyslový výrobek z gigantických pekáren, ale velká část se ho dá jíst. Ještě vloni jsem neměl problém, najít v Písku nebo Strakonicích jedlý chléb. Letos však jsem už dvakrát koupil vloni ještě dobrý chléb, který se ukázal letos jako nechutný. Při tom se na cenu nedívám vůbec.EU

0/0
4.5.2012 10:08

opportunity

Re: Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

K mému velkému údivu dobrý a to i několikátý den je běžný chléb z Alberta.

0/0
4.5.2012 13:11

Modrý a zelený blesk

Re: Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

To se divím, mně vždy zplesnivěl celkem rychle.

0/0
4.5.2012 14:18

opportunity

Re: Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

Tenhle je fakt dobrý, a to v Albert Praha - Hůrka i Barrandov. Nevím, odkud ho vozí, ale jsem za něj ráda. Je to klasická šiška jako Šumava.

0/0
5.5.2012 18:23

pokerias

Re: Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

ten je z Michle myslím, taky občas koupím

0/0
25.5.2012 8:57

Zolty

Re: Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

Tak si zajeď k nám do Uherského Hradiště a když si koupíš Mařatický, tak ti bude jazyk olizovat hubu ještě týden. Rozhodně nejlepší chleba v tuzemsku. Koneckonců svědčí o tom i to, že ačkoliv jsou v okolí další 4 pekárny a Lidl, Kaufland, Tesco, Penny, Billa, Interspar, tak na něj lidé každý den stojí o třicetimetrovou frontu. Nedělám reklamu, ale kdo ho zkusil, tak mi to potvrdí.

+1/0
5.5.2012 0:13

rruzicka

Re: Stejná tragedie jsou i pekaři, český chléb se nedá jíst

No nevím, tady v Brně je chleba docela kvalitní. Teda ne v hyper-super, ten se nedá žrát. Ale ten v pekárnách je slušný a často za cenu nižší než třeba ve Sparu.

0/0
3.6.2012 13:46

Kladýnko1

Bohužel i tento člověk se podílí

na výnosném podvodu zvaném "farmářské trhy". Mám jeden takový před barákem (Kubánské náměstí) a mohl bych vyprávět co je to za svoloč ti takzvaní farmáři (není tajemství, že v Praze tento byznys ovládají světští), jaká je úroveň skladování, prodeje a hlavně hygiena, a jaké hnusy se tam často nabízejí...Rv

+5/0
2.5.2012 15:22

dj1

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

Kdo jsou to světští?

0/0
2.5.2012 22:54

Agrippa (The Invincible)

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

komedianti

0/0
3.5.2012 8:33

Malýřezanýlimonáda

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

Belmondo, Louis de Funès,...? ...

0/0
3.5.2012 9:24

Malýřezanýlimonáda

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

de Funes...

0/0
3.5.2012 9:24

chacharostravsky

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

Kočkovic a jim podobní...

+1/0
8.5.2012 10:17

zajicek jacicek

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

Komedianti a smes Cikanskych misencu.

+1/0
7.5.2012 7:32

Modrý a zelený blesk

Re: Bohužel i tento člověk se podílí

Ano, mohl byste vyprávět, ale raději budete tajemně mlčet. Natož abyste upozornil ČOI nebo SZPI, že?

+5/0
3.5.2012 10:05

paja.jelinek

pekny a ctivy rozhovor

s clovekem, co se rozhodl dodavat kvalitu bez kompromisu. Hned bych mu to tam cele sezral :-)

+3/0
30.4.2012 21:13





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.