Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Diskuse k článku

Varovné příznaky rakoviny, která zabíjí muže

Je jedním z nejvýkonnějších zabijáků českých mužů, již v počátcích však na sebe rakovina tlustého střeva upozorní nepřehlédnutelnými příznaky. Symptomy jako nenadálý úbytek váhy, dlouhotrvající průjem či zácpu nebo krev ve stolici však Češi stále přehlížejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M32i22c46h75a54l 49L51e90m77o42n 8605292980466

Lucie Vyklická vy jste pošuk.

0/0
1.12.2012 4:00

K19a91r20e86l 15M92a48r50h46a 3358229635468

Seriózní info o kyselině štavelové (která opakuji existuje pouze v jedné formě, nemá žádné izomery natož nejakou odlišnou organickou a anorganickou formu) najdete kromě učebnic chemie i třeba na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Oxalic_acid

0/−1
3.11.2012 22:07

K42a94r12e29l 41M46a51r28h62a 3698339375898

Tak tedy ješte jednou, Lucie;-) Musíte mít stále na paměti, že web je jen obrovská žumpa, najdete tam úplně všechno od informací pravdivých a ověřených až po naprosté slátaniny a bláboly, úmyslné manipulace atd. Uvedený zdroj seriózni není.

Jednostranných výživových doporučení tvrdících že našly ten a ten zázrak a nutících ty kteří tomu uvěří k obskurním změnám jídelníčku už byly tuny a další ještě budou. Jen ten zázrak je pořád nový, jednou aloe, jednou glukany, jednou špenát, jednou jádra z meruněk, jednou pití vlastní moči.

Výživoví experti nebudou souhlasit se žádným extrémem, od vajíčkové diety po veganství až k raw stravě. Člověk byl, je a bude všežravec, navíc v jednostranných dietách vždy bude něco chybět a něco přebývat, stačí jen nezapomínat na Paracelsův základní axiom toxikologie ""All things are poison and nothing is without poison; only the dose makes a thing not a poison."

+1/0
3.11.2012 21:56

L25u50c82i27e 67V88y15k89l28i60c53k47á 1270928755

Hádat se s vámi opravdu nemíním :-) Nemá to smysl :-) člověk si může ublížit i na RAW stravě, když to dělá blbě. Ale je zcela běžný, že nemocní lidi, kteří se začali léčit čerstvou rostlinou stravou se úspěšně vyléčili :-) S rakovinou je to samozřejmě na delší boj, ale výhra je rozhodně reálnější, než nám nabízí klasická medicína. ;-) Všude se stále dokola dočítám, jak je nebezpečný, když to s něčím přeháníme a i že ten špenát je nebezpečnej se svou kyselinou šťavelovou a podobně, ale docela mě fascinuje, že jsem ještě nepochytila žádné informace o tom, že by se nějakej bláznivej vegetarián otrávil špenátem nebo si někde v nějaký diskuzi stěžoval, že mu z toho vyrostly kameny nebo mu z toho bylo nevim co... Pořád se od nich jen dočítám, jak se jím cpou jako diví a jak je jim dobře a co všechno už si vyléčili... Ale jak už jsem psala výše, hádat se s vámi nebudu ;-)

+1/−1
3.11.2012 23:53

L15u83c81i14e 57V12y25k94l67i11c93k80á 1270468705

Zkuste si přečíst třeba tohle http://debbietookrawforlife.blogspot.cz/2009/04/spinach-and-oxalate-acid-thing.html 

Ale chápu, že vyjet ze starých kolejí není jen tak. ;-)

+1/−1
3.11.2012 15:43

K66a70r43e57l 27M86a77r83h31a 3608539375698

Proboha Lucie zanechte těch špenátových výlevů. Tedy jistě by Vám lékaři dali za pravdu, že je (nejen) jako prevenci karcinomu tlustého střeva vhodné zvýšit příjem vlákniny typu celozrnného pečiva, ovesných vloček, ovoce a zeleniny. Ovšem všelék špenát a organická kyslena šťavelová měnící se v anorganickou, to snad ne! Zpátky a nahlédnout znovu do učebnic aspoň chemie ze základky:-) JInak kyselina šťavelová je ve vyšších dávkách toxická, vzpomeňte na oběti methanolu jejichž smrt způsobila strukturně i toxikologicky podobná kyselina mravenčí.

Spíš než domněle kyselé prostředí může být příčinou vysoké incidence této nemoci u nás (vysoký výskyt je hlavně mezi muži) nadměrná konzumace piva a uzenin, a zmíněný nedostatek vlákniny - natrávená strava je příliš dlouho ve střevě, dochází k hnilobným pochodům a vzniku nadměrného množství škodlivin. Plus zřejmě genetické předpoklady.

+2/0
2.11.2012 21:11

L89u82c80i91e 95V63y83k44l77i49c88k24á 1760808535

Na raka je určitě dobrý změnit stravu. Maso, cukr, mouka jsou potraviny, který vytvářejí v těle kyselé prostředí, které je opravdu živnou půdou pro absolutně všechny choroby včetně rakoviny. Takže je vždycky po dobu onemosnění vyškrtnout z jídelníčku. zato ovoce a zelenina jsou zásadotvorné, což se chorobám absolutně nelíbí a tím je decimuje. takže jako prevenci je dobrý mít v jídelníčku kolem 70 % syrové zeleniny a ovoce - rychlá inspirace je tu: http://hobby.idnes.cz/syrova-strava-zive-jidlo-bez-sporaku-dw0-/hobby-domov.aspx?c=A121017_152803_hobby-domov_mce&fb_action_ids=2525066542447&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%222525066542447%22%3A529572797071596%7D&action_type_map=%7B%222525066542447%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map 

Samozřejmě k tomu je vynikající kvalitní odšťavňovač na ovocno-zeleninové džusy, které tělo regenerují, dopují vším co nezbytně potřebujeme a nezatěžuje ho složitým trávením, které tělo při nemoci vysiluje. A d

+3/−5
2.11.2012 11:54

L26u42c58i81e 51V82y93k38l13i27c74k63á 1360988595

A dalšími významnými pomocníky v boji a prevenci jsou přírodní doplňky stravy. např. vynikající jsou přírodní Schinedeleho minerály, které obsahují opravdu širokou škálu minerálů, které bysme měli dostávat v již zmíněné zelenině, ale bohužel dnes je opravdu potřebné tomu více pomoci, jelikož dnešní komerčně pěstovaná zelenina toho již neobsahuje tolik, kolik toho naše tělo potřebuje. Další výborný a také i hodně vyhledávaný pomocník je Novomin, který významně snižuje toxicitu léků, ale zároveň zesiluje jejich léčebný účinek. Také zajišťuje ochranu a normalizuje látkovou výměnu zdravých tkání těla a selektivně ničí pouze abnormální buňky. Také výborné jsou za studena lisované (panenské) oleje. ty obsahují neocenitelné množství vitamínů a minerálů, ale také velmi důležité nenasycené mastné kyseliny. Mezi špičku těchto olejů patří především cedrový olej. Ale zajímavé jsou i ostatní. Např. tykvový olej je na prostatu a ostropestřecový na játra.

+2/−3
2.11.2012 13:37

M52a13r73e55k 15H84r29u12b83y 6637612361878

jakym presne zpusobem prosim "vytvareji kysele prostredi" a "jsou zasadotvorne"? V chemii nas ucili ze nic nevznika samo od sebe - ze by mi soudruzka lhala? :-P

+2/0
2.11.2012 14:18

L31u53c42i49e 16V34y67k87l11i71c85k86á 1950538775

jaj :-D tak to je záludná otázka :-D Já nejsu chemik... Já to beru jako fakt. Třeba jako že jedlá soda taky dělá zásadu, prostě je zásaditá a nikdy mi nenapadlo po tom pátrat, čím to je. To stejné platí pro syrovou zeleninu a ovoce. A nejsou to žádné výmysly paní Vomáčkové odvedle :-) Možná tady to bude pochopitelnější: http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_jedy_i_leky_02.php

A mám to i osobně vyzkoušené. měřila jsme si PH moči když jsme ještě konzumovala běžnou stravu jako všichni a PH bylo kyselé, pak jsem si udělala detoxikační týden, kde 90% jídelníčku byla zelenina, zbytek ovoce a trochu živočišných bílkovin. No a pH moči bylo krásně zásadité :-) Takže ono to v tom těle opravdu tak funguje. Nevim jestli to tak mají všichni nebo jen já to tak registruju, ale kdykoliv sním něco, co je kyselinotvorné, tak mi pak v ústech zůstává taková nakyslá chuť. Nedokážu to přesně specifikovat. Už před hodinou jsem snědla čokoládu a zase mám takové lehké kyselo v puse :-) U zeleniny a ovoce ne..

+1/−1
2.11.2012 14:32

L74u30c98i57e 44V27y95k85l50i31c74k67á 1960408735

Např:Špenát je naše nejcennější listová zelenina.Obsahuje víc než 88% vody a je bohatý na vysoce hodnotné železo.Mimoto obsahuje mnoho sodíku,draslíku a vápníku, ale i obsah hořčíku je vysoký.Syrová čerstvá šťáva je jednou z nejvýživnějších potravin pro všechny zažívací a zvláště vylučovací orgány.Zatímco projímadla účinkují drážděním dolního úseku střeva,. špenátová šťáva sleduje přirozenou cestu a vyživuje buňky, tkáně, nervy a svaly, takže může probíhat zcela normální vylučování.Přidáním karotkové šťávy vzniká směs,která je dobrou pomocí při znovunabytí normálního tonu střeva.Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou. V syrovém špenátu je obsažena kyselina šťavelová ve své přirozené,organické formě a stimuluje ve spolupráci s ostatními přirozenými látkami,obsaženými ve špenátu, střevní peristaltiku.

Vařením špenátu se naproti tomu organické vlastnosti všech účinných látek zničí, což platí i o kyselině šťavelové, která se mění v anorganickou a jako taková může tvořit krystalky v ledvinách.

0/−1
2.11.2012 16:03

L27u88c55i15e 17V58y83k35l57i12c41k70á 1510418875

Je důležité přidávat špenát do všech salátů. Listy se dobře operou, jemně pokrájí nebo hrubě rozemelou například na odšťavovači Champion. Jakmile si zvykneme jist syrový špenát, vážíme si jeho chuti a jeho hodnoty, která je vyšší než u špenátu vařeného. Což je opravdu pravda. Jakmile jsme zjistila, že se špenát dá jíst syrový, udělal jsem ho k obědu a byl opravdu vynikající! ;-)

0/−1
2.11.2012 16:15

M68i19c41h51a37l 63T64o14m91á70n35e67k 9917279406

jj je nejzdravejsi ale take pry nejvic karcinogeni takze babo rad

0/0
2.11.2012 17:25





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.