Diskuze

Exotická gastronomie: koza se vycpe žhavými kameny a peče zevnitř

Mongolská kuchyně je praktická a prostá. Vybrousil ji tak kočovný život. Trávíte-li většinu času putováním pod širým nebem, nemáte příliš možností zabývat se pilováním kulinářského umění. Dokladem účelnosti tamní gastronomie je slavnostní pokrm boodog.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Pro jednoho stravnika pocitejte s tremi hlodavci na porci" coze ? Tri sviste jako jedna porce ? Vzdyt to zvire ma pul metru. To je jak snist tri kraliky ...

1 0
možnosti

J94i51ř78í 34F93o59g98e95l

30. 5. 2016 7:48

Vycpané kozy a ještě chlupaté - to bych asi nedal.:-P;-);-D

1 0
možnosti

No, já bych si to nedala. Věřte nebo ne, pracovala jsem jako pokojská na Kolejích v Poděbradech. Přijeli studenti z Mongolska, okukovali vypnutou lednici a cože to je? Tak jsem jim řekla, že se tam ukládá jídlo. Byli spokojeni. Následující den šli do školy a já uklízela a všimla si, že lednici nezapli. Otevřu ji a byly tam všelijaké nádoby s vodou a v nich máslo, sýry, ovoce. Tak jsem instrukce musela doplnit o možnosti elektrického chlazení.:-)))

3 0
možnosti

Zavedl bych to povinně v českých restauracích. Hned by tady začali být všichni vegetariány.

2 23
možnosti

Proč myslíte? Není to o nic extrémnější než obyčejná česká zabijačka. A že má výsledek jiný tvar, no bóže.

20 0
možnosti

Mongolu žije ve městech polovina...neřekl bych menšina.

1 0
možnosti
Foto

Pečení nad ohněm je ta ideální varianta, ale obávám se, častější varianta je pečení letlampou. Takovej tarbagán, nebo vlk (většinou je to nějaký pes) to jsou taky lahůdky.

8 0
možnosti

U kozy bych si letlampu dokázal představit, ale u ovce už tedy ne. Rád bych to viděl na vlastní oči, nedokážu si totiž představit, že ty kameny z toho nevypadnou.

0 0
možnosti