Diskuze

Krutá gastronomie: kaloň vařený zaživa je tichomořskou delikatesou

Říká se jim „létající lišky“ a v pacifické gastronomii jsou považováni za delikátní pochoutku. Příprava kaloňů však bývá barbarská a konzumace nebezpečná, může způsobit vážné zdravotní potíže či trvalou demenci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Na jaký článek jsem to zase padla? Vaření živého tvora?No otrlý člověk by ho asi slupl,ale ta příprava je pro mě něco otřesného.Nedokážu se s tím smířit,pro mě je to krutost.

1 0
možnosti
SN

S84t15a39n 59N11o34v47á78k

8. 7. 2016 6:36

A co humr? Dalo by se řící, že kaloně pojídají barbaři mimo civilizaci. Jenže humra seženete jen v těch nejlepších restauracích největších evropských měst.

1 0
možnosti
PZ

Proti gustu žádný dyšputát. Když to chtějí, tak ať to mají. Nemusím mít tyto "speciality", stačí mi potraviny běžné v naší krajině. Nemusí to být maso marinované v bůhví kolika omáčkách, jak to píší třeba v magazinu Albert. A pokud se někdo musí chlubit "ve společnosti" tím, že jedl za živa vařeného kaloně, tak prosím, já mu to rozhodně závidět nebudu:-P.

2 0
možnosti
JT

Jak tady čtu,že raci se vaří mrtví:-/:-/My jako malí jsme je teda zabíjeli. Ano,je to let,ale naučili nás to naši tátové a jich dědové. Vyndal si raka zpod kamene,vzal jsi prostřední šupinu ocásku,otočil doprava,doleva a vytáhl jsi celou míchu. Rak byl za minutu mrtvý. Pak vařící voda s petrželí a solí a šup tam s ním. To byla lahůdkaR^

0 0
možnosti
JT

Vážený pane Tkadleci,

děkuji za informaci i když vím, že ji už nevyužiji. Před léty, když byly vysoušeny mokřiny v Jabloňově nad Turňou, jsem zažil "račí kulinářské orgie" a i když klepetnatci byli chutní, tak jich bylo mnoho a od té doby nemám potřebu raky požívat.

P. S.

Asi dvě stovky samiček a pár desítek samečků jsme ze zavážených tůněk přenesli dolu po proudu.

0 0
možnosti

Hmm, raději bychu ochutnal pečenýho pitbula, co tady byl minule, než kaloně.

3 0
možnosti
OU

Osobně bych si zrovna tohle nedal. Ale jestli je to jejich tradice, nehodlám jim do toho kecat. V tom regionu nežiji, možná jim to nahrazuje nějaké živiny a potřebné látky, nevím. Koneckonců, relativně nedávno naši předkové konzumovali veverky, psy, drobné zpěvné (i větší) ptáky... Tak co jim budu radit... :)

8 0
možnosti
VH

No ked citam ze pikantny zaklad pre uvarenie masa zazenie ostry zapach mocoviny tak vlastne nechapem v com je ta delikatesa taka delikatna..

A mimochodom, aj u nas sa varia zaziva napriklad raky a homare. Vlozenim do vriacej vody a to nikoho netrapi :)

2 3
možnosti
KL

Dela se tady z toho senzace ale to hlavni poselstvi, ze ty zivocichy proste vybiji, zustava nepovsimnuto.

3 0
možnosti
ZT

no... co si takhle ten článek přečíst?

2 0
možnosti
TM

Je to nechutné, pane redaktore, psát sem návody pro další sadisty. Žijeme v zemi, kde se normální lidé staví ke psům jinak než v tichomoří. A ty explicitní obrázky uvařeného psa za živa, TO UŽ BY BYLO NA ŽALOBU!! Víte, jsou i lidé se slabší povahou, kterým toto může ublížit na psychickém zdraví.

2 23
možnosti
JR

Většinu jídel z tohohle seriálu bych rád ochutnal, můžou být chuťově zajímavý. Tohle ale moc zajímavě nezní, trošku jako jíst v nouzi odpadky. Způsob zabití je jiná věc...

0 1
možnosti