- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Dane. Cena. Poplatky. Koupim pivo v obchode za Libru + par penci, nebo v Pubu za minimalne 3x tolik? Navic. Kdysi z hospody odjeli autem a dneska tak pesky v reflexni veste, nebo predrazenym taxalem, ktery neni k dispozici. Lidi chlastaji doma, nebo po parkovistich plechovkovy pivo.
Já si myslím, že puby zabila časná zavírací doba. To je celá věda.
U nich to byl společenský fenomén a u nás běžný fenomén.
Taková restaurace U Hubatků ve Vysočanech (1985), otevřeno od 5ti do 5ti, dovnitř se člověk pomalu nedostal, přes kouř nebylo vidět, pivko jako křen, paráda.
A dneska? Nekuřácká snobská a prázdná restaurace.
Měli otevříno od šesti do osmi, dnes je ta hospoda normálně kuřácká a rozhodně tam není prázdno.
anglicko je plne cmoudov (ti nepiju) a poliakov (ti piju doma, lebo je to lacnejsie)
Brrr... ty jejich studené, vlhké, smradlavé staré domečky. A uvnitř divné pivo bez pěny, čepované do takových divných sklenic bez ucha až po okraj.
Obávám se, že po zákazu kouření budou zanikat i hospůdky u nás. A to byl zase fenomén naší společnosti, naší kultury a naší historie.
Hezký, jak hledáte příčiny hore-dole, ale primární příčiny konce britských pubů (vyšší daně na alkohol a zákaz kouření) jste obešli olbřímým diplomatickým obloukem. Komici.
https://cfrankdavis.wordpress.com/2014/12/11/closing-time-whos-killing-the-british-pub/
?
Myslíte, že britské hospody přežijí?