Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času

L35a94d41a 56N38o59v53a89k 4382723697

zní to lákavě..,já bych omáčku vynechal a zkusil ten silný alkohol...

+6/0
doporučit
18.9.2016 20:09

L96u73b30o61m30í84r 39N54ě25m71e13c 7845800439551

A nestačí knedlo, vepřo, zelo? Lidi vymýšlí kraviny a pak by to chtěli ještě fotit....

+3/−9
doporučit
18.9.2016 9:45

V10l73a30d98i52m64í60r 96S77o17j20k56a 4206817488888

Ono to tím popisem vypadá děsně dramaticky, hlavně aby to mělo díky šokantnosti dobrou čtenost. Není to ale o moc jiné, než normální rybí omáčka, která spočívá v naložení čerstvých sardinek do soli s přídavkem ananasu. Sůl není jen konzervant, ale i médium, které umožní mléčnou fermentaci laktobacilům. Ananas (u shiokary zastoupený trávicími šťávami) přináší do směsi trávící enzymy, které bílkoviny štípou na jednodušší aminokyseliny, především soli kyseliny glutamové. Smyslem všeho je vyrobit hluboké chutě umami, na což jsou asiaté specialisti a Čech o tom nemá ani zdání - vzmůže se leda na hydrolyzovaná kopyta od Vitany (čti Klasik).

Žádný z procesů není patogenní a tudíž zdraví škodlivý, ba právě naopak. Nespatřuji v tom nic zvlášť extrémního. To naopak člověk středovevropský je extrémně omezený. Miso pastě zdar!!

+1/0
doporučit
18.9.2016 19:58

J54a48n79a 32S75t73e43h95l40í60k38o94v43á 2329190600236

tak tohle bych asi dala :-)

+1/0
doporučit
18.9.2016 12:18





Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.