- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
A takový řízek z kapřího mlíčí mňamka
Áááá, pán je gurmán! Pamatuji si, že toto kdysi dělávala moje prabába, pak , když už nebyla, to nějak vešlo v zapomenutí. Nikdy jsem to nejedl, nicméně její rybí polévka z hlav, vnitřností, jiker a mlíčí neměla s bílým pečivem chybu.
Tak mě napadlo, že člověk se Pánubohu povedl nejméně...
Hadi krev jsem pil nekolikrat. Zadny zazrak to neni. Pouze to bylo vyzadovano u obchidniho jednani, tak jsem nikdy ze slusnosti neodmitnul. Manzelka pije nekolikrat tydne varena ptaci hnizda. Ji to vyhovuje a s ucinky je spokojena. Proti gustu... Chutove je to nevyrazne (opravdu jak zele). V Cine je to mezi zenami velmi popularni, ikdy velice draha strava. Vari se toho jen malinkato. V clanku uvadene kilo byste konzumovali nekolik let a byl by toho obrovsky pytel. Hnizda jsou opravdu velmi lehka a stredne velky pytlik (nekolik desitek gramu) vydrzi par mesicu.
Já teda nevím, my máme mlíčí každoročně ve štědrovečerní polévce - ale za extrémního gastronoma se tedy nepovažuju
To musí psát nějaký hodně mladý student. Už ve druhým článku prezentuje mozeček jako něco extrémního - přitom mozeček byl ještě dost nedávno celkem běžnou lahůdkou.
A mlíčí se taky dává běžně do polívky.
je to humus, co jsou lidé schopní se zvířaty udělat kvůli vlastnímu potěšení
Hlavne jakej to je humac. Asi z nudy
Celý seriál byl velice zajímavý, přečetl jsem všechny díly.
Posypte si to smetím z podlahy, smeteným na lopatku.
Opět jeden z bezcenných článků na idnesu.
Kazda kuchyne ma sve speciality. Tak jako my koukame nevabne na hadi polivku nebo pecene morce. Budou jinde ohrnovat nos nad svickovou a nebo nad veprikem se zelim a knedlikem. Mozna by nekteri byli prekvapeni nad tim co se tady jedlo pred sto lety. Ac nejsem naprosto sileny ochrance zvirat a chapu, ze kdyz chci maso tak musim to zvire zabit, tak nektere recepty uz jsou i na me silna kava.