Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

VIDEO: Pět způsobů, jak načepovat pivo

aktualizováno 
Na hladinku, šnyt, čochtan, mlíko a na mezinárodní způsob. Nejlepší český výčepní roku 2014 Pavel Pressburg vám předvede, jak se dá načepovat pivo na pět způsobů.

Na hladinku je ten nejobvyklejší, čochtan, pivo bez pěny, zato s největším řízem, je zase pro nejtvrdší pivaře. „Znám takové dva,“ dodává Pavel Pressburg. Šnyt s třetinou piva, třetinou pěny a třetinou prázdné sklenice pili původně hospodští, oblíbili si ho ale i pivaři, dávají si ho jako poslední pivo před odchodem z hospody místo malého, které by jim nepovolila pivařská čest. Mlíko mají v oblibě především ženy a takzvaně na mezinárodní způsob točí pivo hospodský, když dochází pivo v sudu, aby mu dodal nejvíce řízu.

Autor:


Oblékněte dítě hezky a levně
Oblékněte dítě hezky a levně

Nakupujte v dětském bazárku eMimino.cz.

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.