Opičí mozek
Ještě teplý, pulzující opičí mozek servírovaný nejlépe přímo v lebce je prý úžasným prostředkem podporujícím plodnost a potenci. Vyhlášenou pochoutkou zůstává v Číně i v některých afrických zemích.
Existují v zásadě dva způsoby, jak ho servírovat. Pokrytcům může kuchař pokrm připravit za zavřenými dveřmi kuchyně. Opici usmrtí, otevře jí hlavu a pošle teplý mozek hostovi na stůl.
Pokud má ale zákazník pevný žaludek, svázaná opice se dopraví na jídelní stůl. Zatímco personál restaurace pevně drží její končetiny, host ji sám zabije úderem do hlavy, kterým jí rozdrtí lebku. Mozek se poté pojídá přímo z hlavy pomocí jídelních hůlek. Zřejmě není potřeba podotýkat, jak bolestivá je to smrt.
Vykrmený ptáček
Někteří lidé se zalíbením poslouchají strnady zahradní, jiní je ovšem s ještě větším zalíbením pojídají. Tento malý ptáček patří mezi speciality francouzské kuchyně a je skutečně neuvěřitelné, jakým způsobem se dostává na talíř strávníků.
Strnad se chytí a živý uvězní v kleci umístěné v tmavé místnosti, aby se narušil rytmus krmení. Poté se násilně překrmuje, až několikrát zvětší svou velikost. Následuje jeho utopení v brandy, ve finále potom putuje na gril, kde se peče šest až osm minut. Pojídá se celý včetně kostí, jeho hlava je přitom zabalená v ubrousku a zbytek těla se strčí celý do úst. Rozžvýkání celého ptačího tělíčka trvá přibližně patnáct minut.
Husí játra
Foie Gras jsou další pochoutkou pocházející z Francie. Jsou to ztučnělá játra kachen nebo hus. Jenže normálně žijící husy či kachny mají játra netučná, takže pro získání této delikatesy jsou husy v některých chovech zakopávány do děr v zemi, aby měly co nejméně pohybu, do volat se jim potom násilně vtlačuje zrní, kukuřice či kaštany.
Navíc jsou i ony drženy v temné místnosti, aby se narušil rytmus jejich krmení. Poté, co jejich játra zvětší svou velikost zhruba šestinásobně, je farmáři zabijí a játra prodají jako jedinečnou pochoutku.
Krysí mláďata
Máte chuť na novorozené krysí mládě? Jen si poslužte. V Asii máte na výběr dokonce dva způsoby, jak se dá krysátko pojídat. Pokud patříte mezi změkčilejší osoby, necháte si novorozená mláďata krys (je nutné, aby byla ještě slepá a holá) napíchnout prodejcem na speciální bodec a pak ještě živá ofritovat ve vroucím oleji. Jestliže jste skutečně otrlí, dokážete krysí holátko spolknout zaživa a pouze zapít rýžovou pálenkou.
Želví polévka
Tento způsob přípravy želví polévky je skutečně vyhrazený jen pro silné nátury. Dáte vařit vodu s bylinkami a pak do ní vhodíte živou želvu. Želva v panice začne polykat vroucí tekutinu a vaří se tak v podstatě zvnějšku i zevnitř. Tento způsob přípravy se používá v indonéských restauracích a údajně dodává želvímu masu naprosto nepřekonatelnou chuť.
Utopené krevety
Pokud zatoužíte po této pochoutce, máte opět dvě možnosti. Mírnější variantu (alespoň pro oči strávníka, nikoli pro samotné krevety) představuje vhození živých krevet do nádoby s vínem, kde se krevety utopí a poté rychle uvaří. Otrlejší strávníci si živé krevety na talíři polijí brandy, whisky nebo vodkou a pojídají je syrové. Těžko říci, zda v tomto okamžiku krevety už nic necítí, nebo si průchod trávicím ústrojím gurmána "užívají".