Poprvé si otáčení tácků vyzkoušel přirozeně v hospodě u piva, ale na rozdíl od běžných „táckařů“ k této kratochvíli přistoupil o poznání seriózněji a systematičtěji. „Zajímalo mě, kam až se dá tato aktivita posunout,“ říká.
Začal trénovat a toužil po rekordu. Prozrazuje, že příprava je komplexní a neomezuje se jen na samotnou práci s tácky. „Na otáčení se dá trénovat i jinak. Například posilováním prstů kolíkem na prádlo nebo otáčením daleko menších čtverečků pexesa, to pomáhá většímu citu,“ vysvětluje.
Příprava se vyplatila, rekordu Ondřej dosáhl. Otočil a úspěšně polapil sedmdesát tácků a vysloužil si zápis v Knize rekordů a kuriozit. „Osobní rekordy bez oficiálního dohledu mám však vyšší. Pravou rukou jsem otočil sedmdesát sedm a levou sedmdesát pět kousků,“ dodává. Věří však, že je podle něj reálné atakovat i hranici sta pivních tácků. „Jde o šikovnost a taky o velikost rukou. V ruce to udržíte, jenom to otočit,“ směje se.
Otevřené Žižkovské mistrovství v otáčeních pivních tácků se uskuteční v rámci letošního festivalu Žižkovského pivobraní, který se bude konat od 3. do 4. června 2016 v parku Parukářka v Praze.