Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Extrémní gastronomie: připravte si zmrzlinu z prasečí krve

vydáno 30. července 2016

Krev je pro někoho nečistý odpad ze zabitých zvířat, pro jiné unikátní surovina, která může zabránit nemocem a alergiím. Nebo také základ pro vynikající zmrzlinu. Od roku 2008 ji nabízí jedna z...  celý článek

Multikulti SS: sloužili v ní křesťané i muslimové, Francouzi i Tataři

Velkého muftího Amína al-Husajního spojoval s nacismem především...
vydáno 29. července 2016

Co je víc čistá rasa než elitářská SS, řeknete si. A přece si černé uniformy spolu s echt Germány oblékali lidé z téměř celé Evropy, někteří se v nich dokonce...  celý článek

VIDEO: Dvě mikiny, repelent. Prohlédli jsme zavazadlo olympioniků

Batoh olympioniků
vydáno 27. července 2016

Váží asi dvanáct kilogramů a kromě mnoha kusů oblečení skrývá i šperky, hodinky či krabici s výživovými doplňky. A Ťopka, plyšového maskota pojmenovaného podle...  celý článek

VIDEO: Chlapské léto. Vyjeli jsme na motorkách, co nejsou pro každého

Pro putování jsme vybrali Jižní Čechy.
vydáno 27. července 2016

Opékání, koupání se, něco pití, hodně humoru, hodně drsného. Hlavně ale vůně benzínu a jedinečné, ikonické stroje. Old Fox, Grey Eminence a Scarface Six Days...  celý článek

Komerční sdělení

Magická přitažlivost hospody U Dvou koček

Interiér pravé staroměstské hospody

V ulicích a uličkách Starého Města jsou stovky hospod a restaurací, které lákají proudící davy na tradiční českou kuchyni a skvěle čepované pivo. Vždy když ale...  celý článek

OBRAZEM: Monako rozzářily historické formule, závodily jako zamlada

Je cítit spálený benzín, do uší se dere burácení silných motorů, piloti si na...
vydáno 16. července 2016

Je cítit spálený benzín, do uší se dere burácení silných motorů, piloti si na trati nic nedarují. Jen jejich vozy jako by vyjely ze stroje času. Závod Grand...  celý článek

Extrémní gastronomie: Vejce vařená v moči mladých chlapců

Gesto konzumenta vajec Tong Zi Dan je oslavné a spokojené, „lahůdku“ by však...
vydáno 24. července 2016

Ona tradice se drží v osmitisícovém čínském městě Dongyang stovky let. Minulost z ní neudělaly ani odsudky moderní vědy, ani hygienické ohledy, ani kulturní...  celý článek

Cuy chactado: morče naplacato už v Peru nedrtí kameny

Peruánská klasika. Rýže, brambory, pálivá tomatová omáčka... a morče.
vydáno 17. července 2016

Oběd, nebo kamarád? Když přijde na morčata, má většina obyvatel Ekvádoru, Peru, Kolumbie nebo Chile jasno. Sympatický barevně osrstěný hlodavec může s...  celý článek

Fascinace stroji a létáním. Tak lidé před sto lety viděli rok 2000

vydáno 22. července 2016

Víra v pokrok, v technologie a stroje, které usnadní a zpříjemní život, leckdy dětská, naivní optika a absence skeptických pochyb, jak dokážou stroje život...  celý článek

Radar Duga-3 byl nejen slepý, ale navíc se prozrazoval „ťukáním“

vydáno 19. července 2016

Měl to být ten nejdokonalejší výkřik vojenské techniky, konečný důkaz o nadřazenosti sovětského pokroku nad západní společností. Místo toho byl ukrajinský...  celý článek

Cvičení vám posílí paměť. Ale šlofík též

vydáno 18. července 2016

Je to jednoduchá strategie. Potřebujete-li si zapamatovat, co jste se právě naučili, pomůže vám, když si zacvičíte. Fyzická aktivita posílí po procesu učení...  celý článek

Neznámá Tour de France: politika, připínáčky a cigárko na trati

vydáno 12. července 2016

Vznikla kvůli politickým rozmíškám novinářů a výrobců kol a měla zvýšit prodeje nového a neúspěšného cyklistického magazínu. A byla plná podvádění, ale též...  celý článek

Extrémní gastronomie: kiviak je tuleň nacpaný rozkládajícími se ptáčky

vydáno 10. července 2016

Je to přírodní konzerva z tuleního těla a je naditá fermentujícími tělíčky ptáků. Grónský uleželý kiviak je zásobárnou vitaminů pro tamní dlouhé zimy. Pozřít...  celý článek

Netradiční pohřby: staňte se útesem, substrátem pro strom, kapalinou

vydáno 15. července 2016

Pohřby se dnes výrazně liší od těch, které zažívali naši prapředkové. Do rakví se u nás pohřbívá jen asi posledních 500 let, renesance žehu se datuje 140 let...  celý článek

Když malují vrazi a blázni. Vítejte v uměleckém světě Art Brut

vydáno 26. července 2016

Roky končily „čmáraniny“ duševně chorých v koši či v šuplících lékařů. Jenže pak se objevil Jean Dubuffet a začal podivuhodné umělecké výtvory sbírat. Během...  celý článek

OBRAZEM: Fetiš, důtky. Staré Francii nabízeli perverzi rodáci z Moravy

vydáno 28. června 2016

Dnes ty fotky provokují snad ještě víc než ve své době. Přísné slečny na nich udělují výprasky, jiné se jim poslušně, s obavami i vzrušením oddávají. Černobílé...  celý článek

Hašima: ostrov uhlí, betonu a utrpení, kam se nesměla vozit hlína

vydáno 27. června 2016

Byl lokomotivou japonského hospodářství a strojem na peníze firmy Mitsubishi. Jeho oběti, zajatci a dělníci tam však zažívali peklo. Dřeli a umírali v tamních...  celý článek

Britské puby: společenský fenomén, jemuž zvoní hrana

vydáno 8. července 2016

Bývaly sociálním pilířem britské společnosti, dnes však vymírají. Sympatickým rázovitým britským hospůdkám, pubům, které přetrvaly v zastrčených uličkách a na...  celý článek

Jsem top amatér, říkával něžný buldozer Bud Spencer

vydáno 5. července 2016

Byl olympijským plavcem, doktorem práv, spisovatelem, pilotem, skladatelem, zpěvákem. Jen za herce se nikdy nepovažoval. Přesto zná svět Buda Spencera právě z...  celý článek

Nechtějí sex. Japonskem otřásá revolta býložravých mužů

vydáno 4. července 2016

Japonsko zažívá v posledních letech nezvyklý populační propad. Mladí pánové totiž ztrácejí chuť k sexu. Říkají si „býložraví muži“ a sexu se zříkají kvůli...  celý článek

Krutá gastronomie: kaloň vařený zaživa je tichomořskou delikatesou

vydáno 3. července 2016

Říká se jim „létající lišky“ a v pacifické gastronomii jsou považováni za delikátní pochoutku. Příprava kaloňů však bývá barbarská a konzumace nebezpečná, může...  celý článek

Ota Zaremba: Vzpěrači si píchali steroidy a já dělal, jako že nic

vydáno 1. července 2016

Upřímný, otevřený, dobrák od kosti. Ale zároveň bezelstný až na hranici naivity. Vzpěrač Ota Zaremba, bývalý olympijský vítěz z Moskvy 1980 a čtyřnásobný...  celý článek

Götz George byl jako hrubiánský Schimanski ikonou a psal dějiny Duisburgu

vydáno 30. června 2016

Rolí měl samozřejmě víc, s jednou však doslova srostl. Co víc, jako vrchní komisař Schimanski se stal kulturním fenoménem a zasáhl do dějin města Duisburg....  celý článek

Čínský festival „voňavého masa“: servírují se psi a krutost

vydáno 26. června 2016

Městská prefektura Jü-lin na jihovýchodě Číny by se vedle sousedního obřího Kuang-tungu téměř ztrácela, nebýt zdejšího tradičního pouličního kulinářského...  celý článek

OBRAZEM: Mořský anděl a čelisti. Modelka se fotila mezi žraloky

vydáno 25. června 2016

Je žraločí královnou a andělem. Modelka a profesionální potápěčka Liz Parkinsonová navštěvuje hlubiny oceánů, aby tam pózovala s predátory, jichž se většina...  celý článek

Proměny roztleskávání. Bývalo výsadou mužů, dnes ho ovládly ženy

vydáno 24. června 2016

Sexy těla, jiskřivé úsměvy? Dnes ano, publikum ženou na amerických stadionech i jinde za energičtějším fanděním krásné a pružné dívky. Vždy to tak však nebylo,...  celý článek

Himmlerova černá říše byla plná pohanských mýtů, esoteriky a okultismu

vydáno 21. června 2016

Věřil na čarodějnice, kulty a magické symboly, měl svého Rasputina, moderní zemědělství považoval za židovský komplot. Považoval se za reinkarnaci středověkého...  celý článek

Masturbace jako lék. Podporuje imunitu, zlepšuje průchod krve

vydáno 20. června 2016

Není to jen sex s někým, koho opravdu milujete, řečeno slovy Woodyho Allena. Je to též vaše pomocná zdravotní síla. Masturbace dokáže podporovat imunitu,...  celý článek

Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně

vydáno 19. června 2016

Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná těžké doby chudoby a nedostatku. Přesto rigatoni con la pajata...  celý článek

OBRAZEM: Kasino u Černého moře hostilo elitu, dnes v něm sídlí upíři

vydáno 18. června 2016

Džentlmeni se s dámami procházeli po monumentální promenádě, debatovali nad sklenkou, poslouchali vojenský orchestr, večery trávili ruletou. Kasino v rumunské...  celý článek

Cvičení je zdravé, ale moc jím nezhubnete. Kila se shazují v kuchyni

vydáno 15. června 2016

V boji proti obezitě je to velký mýtus, omyl, jakkoli dlouho tradovaný. Cvičením se nadbytečných kilogramů nezbavíte, klíčem je jídelníček, tvrdí rozsáhlá...  celý článek

Kimbo Slice: rváč z ulice, hvězda YouTube, ikona MMA a pracant

vydáno 14. června 2016

Začal pouličními rvačkami, z nichž udělal reality show. Získal si reputaci nejzlejšího násilníka, měl miliony fanoušků a dotáhl to až do MMA klece. Kimbo Slice...  celý článek

Jak sbalit ženu. Klíčem úspěchu je být dobrý vypravěč, zjistili vědci

vydáno 13. června 2016

Nerozhodují svaly, sexy vzhled, peněženka, tituly ani koníčky. Magnetem je osobní příběh a talent poutavě ho odvyprávět. Právě takoví muži mají největší šance...  celý článek

Extrémní gastronomie: oko tuňáka je výživné a zdravé

vydáno 12. června 2016

Na talíř dostanete asi půlkilovou porci bez příloh, ve skutečnosti však sníte jen asi sto gramů stravitelné svaloviny. Zbytek, tedy vazivový obal, tuhé nervy a...  celý článek

OBRAZEM: Zrůdy, zombie, netvoři. Tahle umělecká díla nechcete potkat

vydáno 11. června 2016

Deformované čelisti, strhaná kůže, odhalené maso, ďábelské pohledy. Pod zrůdnou fasádou jsou však hezcí, zdraví, milí lidé. Kreatury z nich dělá švédská...  celý článek

Být člověk ho netěšilo. Brit proto žil se stádem jako koza, jedl trávu

vydáno 10. června 2016

Tento mladík na kozy nezíral. On se s nimi snažil splynout. A nechal šokovaný svět zírat na sebe, jak s kozami pobíhá po čtyřech a okusuje trávu. Thomas...  celý článek

Roger Enrico: drsňák, který vedl Pepsi ve válce proti Coca Cole

vydáno 7. června 2016

Ctižádostivý, agresivní, nesmlouvavý. Svérázný, výbušný, namyšlený, razantní. A taky úspěšný. Vrcholný manažer Pepsi Coly Roger Enrico získal pro svou značku...  celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.