Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

V Karibiku mají kliku, že kotvíme na rybníku aneb není rum jako rum

Slogan na Tuzemák z Božkova je geniální. Vynikající hláška, která sedí i po „technické“ stránce – oba verše mají stejnou rytmiku i počet slabik. Děsně by mě už pro účely následujících řádek zajímalo, kdo ho vymyslel. Zatímco je ale slogan špičkový, produkt už méně. Tuzemák prostě není rum a je dobře, že se mu tak už nesmí říkat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

nazgull

jajamajskej rum

Catain Morgan :) :) :) R^

0/0
7.2.2008 11:33

VLDX

Cachaca není RUM

Je to nápoj ze třtiny, jenže je dělaný ze třtinového sirupu a ne z melasy jako RUM. Tak proto Cachaca není RUM. Když to přeženu, tak je to stejné jako burčák není víno.

0/0
4.1.2008 23:10

Pivosz

Hnědý a bílý rum

Měli možnost vyzkoušet pravý karibský rum v Karibiku. A musím říct že z naším Tuzemákem se to opravdu nedá srovnat. Mimo jiné jsme se dozvěděli že ten pravý rum je hnědý. Bílý rum se považuje za odpad , který se používá do drinků ,aby nebarvil. Jinka díky za dobrý článek

0/0
2.1.2008 19:06

atopat

Plachetka!

Začátek jinak zajímavého článku mi připadá jak reklamička na Tuzemák z Božkova, a tak mám potřebu podotknout, že mně tedy vždycky chutnal víc "rum (tuzemák) s plachetkou" z Jindřichova Hradce... ;-) ;-D

0/0
2.1.2008 18:57

GPfacts

Cachaca

Cachaca je z trtiny, vetsinou nema zadnou barvu, ale ani s jinymi bezbarvymi rumy nema chutove vcelku nic spolecneho. Nicmene, hodne znacek (treba Pitu) ma na vinetach napsano 'Brazilian Rum'.

0/0
2.1.2008 18:57

mafrahajzl

jo

A co se týká toho, že se to technicky rýmuje, tak to by snad mělo být normální....

0/0
2.1.2008 18:44

mafrahajzl

Grog

Nejlepší grog je z našeho rumu....z těch "pravejch" rumů je to hnus....

0/0
2.1.2008 18:41

Avokad

Zajímavost navíc....

Moc hezký článek, příjemně jsem si početl. A přidám jednu zajímavost. Asi před 5 lety jsem byl pracovně v Bojkovicích, tedy na moravsko - slovenském pomezí. Při odjezdu jsem dostal láhev místí speciality - pálenky z cukrové řepy. Prý ji delají jen ve dvou vesnicích na moravské straně a asi ve třech vesnicích na straně slovenské. Nevím, jak té pálence říkali, tím méně, jak jí dělali. Ale byla dobrá, odstrá asi tak 54 procent. Že by tedy jakýsi místní rum?! Jestli k ní někdo něco něco ví, rád se dozvím něco bližšího. Mějte se hezky a PF 2008.

0/0
2.1.2008 18:40

AKSAMIT

Skladam

hlubokou poklonu autorovi clanku,proste parada.R^By me zajimalo,jestli v konkurencni rubrice ONA vysel tak zajimavy clanek pro zeny....Asi ne,tam se jen pise,ze muzi jsou to nejvetsi zlo na svete.Rv

0/0
2.1.2008 18:29

Chargy

-

pěkný článek, jinak když sme měli na podzim zabijačku, tak rum byla první věc která nám došla...

0/0
2.1.2008 18:06

libienski

Původ tuzemáku

Vildo, mám za to, že tuzemáček vynalezl Napoleon, když táhl s početnými vojsky, kterrá potřebovala pít a dost a třtinový rum byl pro pěškáky holt dražší a dražší zboží, tak se vymyslela náhražka....

0/0
2.1.2008 17:36

ppelc

Je pekne prihlouple

cpat cizim lidem vlastni vkus. Tvrdit ze je karibskej rum lepsi nez tuzemak, muze jenom pritroublo, ktere nechape ze nektere veci jsou neporovnatelne.Pro me osobne je tuzemak absolutne nejlepsi piti na svete, ale nic to neznamena, stejnak jako si autor mysli, ze ze karibskej rum je lepsi.

0/0
2.1.2008 17:35

palmic

Havana Reserva (gran)

To ej pane rumicek :-)R^

0/0
2.1.2008 17:28

tnx

Moc pekne

Po dlouhe dobe opravdu hodne zajimavy clanek, dobre napsany, ctivy. Jen tak dal.

0/0
2.1.2008 17:23

Hugo Horton

Cachaça není rum!!!!

Jinak článek dobrej :-).

0/0
2.1.2008 17:17

pepito

Vzpomínám si na hodiny chemie

Když jsme do roztoku lihu přidávali etylester kyseliny mravenčí  a vyráběli tak tuzemák v laboratorních podmínkách...:o)

0/0
2.1.2008 12:11

DeDust

Ale jo, clanek dobrej, ale...

nechapu to haneni tuzemaku. To podsouvane hodnoceni "fuj, po tom jsem se v patnacti poblil, to nemuzu" neprislusi pijanovi, ale holce nebo troubovi. To, ze po necem vrhnu, prece nemusi znamenat, ze je to spatne. Ja uz jsem v zivote neco vypil a vzdycky se rad k nasemu "rumu" vratim ;-) A k rumum "opravdovym". Byl jsem trochu zklamanej, kdyz jsem v karibiku ochutnal celou radu jejich rumu (kubansky, panamsky, kostaricky, nikaragujsky, atd.) a nejlepe mi z teto srovnavacky vysly "komercni", u nas bezne prodavane znacky...

0/0
2.1.2008 11:15

prognostique

Božkov - Key rum

Pane Kopeček, článek je suprovej. R^R^R^

Chci se jen zeptat. Z čeho se vyrábí teda Božkovskej bílej Key rum? Je to pravej bílej rum ze třtiny nebo není? Dík

0/0
2.1.2008 9:56

Matys3

Re: Božkov - Key rum

Key rum ať už bílý nebo zlatý se vyrábí z třtinového destilátu, jinak by se nemohl jmenovat rum, zlatý je s příměsí vanilky.

0/0
2.1.2008 10:27

evilrider84

Konečně článek, který je dlouhý ale zajímavý

Jako asi ostatní chodíme na Xman kvuli videu a fotkám, ale tomuhle říkam dobře napsaný článek, dobré téma a skvěle zpracované.

0/0
2.1.2008 0:25

honzik_janulik

Re: Konečně článek, který je dlouhý ale zajímavý

Souhlas R^

0/0
2.1.2008 8:34







Najdete na iDNES.cz