Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Dobrému barmanovi dobrého hosta

Neptejte se, co může váš barman udělat pro vás, ptejte se, co vy můžete udělat pro svého barmana!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mLsH

zrejme dostlo k omylu...

litr havany za 300?... kde?,.. rekl bych spis pullitr, takze vase dohady s propocty jsou mimo... porizovaci cena mochita 30 tak tak, .. za tolik se ale samozrejme nemuze prodavat ani na vesnici. Nevadi mi dat za kvalitni koktejl 150Kc, v poctivem baru se alkohol neodmeruje a spravidla ho neni v koktejlu mene nez by melo byt,,.ba naopak... staci 2-3 koktejly a pokud to zkratim,.. je vymalovano. Jiz nekolikrat jsem se kdesi pokusil dat si radoby koktejl za 50kc,.. vrele nedoporucuji, to si radsi dejte gecko,.. jinak clanek se mi libi, je fajn:-)

0/0
8.2.2008 4:44

mart8

mala poznamka...

ja nevim, prvni co me napadlo je lehky "brek" barmanu, ze nemohou cely vecer michat ruznych 200 drinku, ale 80% si vybira z 20% (že by Pareto?). Co treba takovy lekar? Taky chce misto slepáčků každý den transplantovat srdce? Ano, vzdělání na to má.....

0/0
22.1.2008 11:44

gumbo

No já žádný koktejlbar ani neznám

Mě se při slově bar vybavují podniky, na nichž jsou většinou nápisy Bar, Herna, Nonstop. Proto radši chodím do restaurací či hospod na pěkně orosené pivo a když si dám něco silnějšího, tak stačí panáček slivovice.  ;-D P.S. Jak vůbec chutná Mojito? Já ho nikdy nepil, ale jestli je tak populární, tak by mě to i zajímalo? předem dík za info.

0/0
21.1.2008 14:39

DustMaker

Souhlas hoši, ta matika nějak hapruje

Taky souhlasim panové, článek slušnej, výpočty prachbídný. Mi to vychází podle klasický receptury, že z jednoho litru rumu by se mělo udělat 25 mojitos. Cena vychází podle těch tří stovek na 12 korun na bázi.  Limetky jsem kupoval ve Sparu 7 Kč/kus. Nejdražsí snad byla máta, kdy odrbanej a nahnědlej svazeček stál ve Sparu cca 35 korun. Lžíce cukru (použil jsem rapaduru 300 gr stojí 30,-). Sodovka opět ze Sparu, lahev cca 12 Kč. Podle mě se dá kvalitní mojito opravdu takhle na doma pořídit krásně za 30,-. Ovšem v Praze v centru kde nájem opravdu asi něco stojí, se tam prostě těch 120 Kč přirazit musí. Lidi co jdou a dají  150 Kč za mojito, jsou snobi, co si myslej, že za ty peníze dostanou opravdu něco extra, a za co lidi v Písku dají 55.- :-/

P.S. Ta cena by nebyla ani o moc vyšší, kdyby se použil lepší rum než za 300, třeba takový Havana Cluc Anejo 3y Especial, za cenu cca o 150 K4 vyšší

 []Havana Club Anejo 3y Especial

0/0
19.1.2008 10:13

chorche84

Re: Souhlas hoši, ta matika nějak hapruje

...souhlasim...ale  v te Praze jsou ty najmy opravdu vysoke...jeste ze tam nebydlim:-P

0/0
23.1.2008 16:22

pezzold

Tak trochu silný kafe

Článek je  velice objektivní co se týče hromadných objednávek piva a Mojita, ale musím se vzbouřit proti tvrzení, že Mojito pod 100,- Kč je podfuk. Buď pisatel neumí počítat a nebo chce na tak populárním drinku vytřískat co největší rabat. Jak bylo psáno nemůžeme dát cenu drinku jako ve vybraných podnicích v Praze, ale musí se zohlednit kraj a město kde cocktail nabízíme. Což znamená, že težko budeme prodávat někde v Písku  Mojito za 135,-Kč, aby cena byla podle pisatele "Kosher". Je mi velice líto, že poměrně zdařilý článek o našich barech a barmanech zhatí takové tvrzení, které platí maximálně v top podnicích v Praze.:-©

0/0
18.1.2008 19:29

SuperOndra

Re: Tak trochu silný kafe

naprostej souhlas - až na tu víceméně trapnou kalkulaci mojita souhlasím téměř s každou větou. pokud přijdete do jen trošku lepšího koktejlbaru ( a nemusí to být zrovna Bugsy´s :-) ) a pracuje tam barman, kterého jeho práce baví, rozumí alespoň trochu zbožíznalství a přečte si a naučí se něco o základních alkoholech (z čeho jsou, jak se vyrábějí, kdy a jak je pít, s čím míchat), dokáže poradit hostovi - kterej, když neví jakej konkrétní koktejl chce, ale ví,že má chuť na něco hořkýho (například), je to potom zážitek pro obě strany barového pultu a oba jsou spokojeni. host, protože dostal to co chtěl, barman, protože využil co ví, host je spokojenej, teoreticky přijde zas a v neposlední řadě hrozí i kvalitní spropitné...

0/0
19.1.2008 1:07







Najdete na iDNES.cz