Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jídla, která museli zakázat

Všechny z následujících jídel a nápojů platí za vybrané delikatesy, ale jejich ochutnání může být to poslední, co v životě uděláte. Navíc jde o lahůdky, které jsou v některých státech zakázané, ať už ze zdravotního nebo etického hlediska.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

mmrazik

červíci

huh tak ten sejra musí bejt fakt ňamka:D

0/0
19.9.2008 16:03

erben3

.

:-©Rv Víc není co dodat.

0/0
30.6.2008 9:55

Jesuslives

Re: .

Mozna trochu off topic, ale neprestava me fascinovat, jak nekterym jedincum ke stesti staci smajlik zvracejici, smailik zadnice a smajlik ceska vlajka

0/0
14.7.2008 12:34

mmrazik

Re: Re: .

Lol,dobrej poznatek:)

0/0
19.9.2008 16:04

Wendolene

Skutecny absinth byl zakazan, ale vyrabeji se podobne napoje

Treba primo v Cesku. Ten puvodni mel tolik alkoholu, ze z toho lide sileli.

Co se tyce jater, nechapu amiky. Klidne krmi slepice odpadem z hoveziho dobytka a vselijakym blivajzem, kravy pumpuji kukurici a antibiotiky, aby byly hodne vykrmene. Zaroven je tem kravam spatne, protoze nemaji zaludek uzpusobeny takove strave, maji jist travu ne kukurici a odpad.

Ale jinam Americanum vadi precpavani kachen a hus. Ale je to zakazane jen v par statech, neni to celoplosne v USA.

A ten syr bych nejedla, jako kazda zenska se stitim vselijake haveti, natoz ji jist.

0/0
27.6.2008 21:43

mrozh

Re: Skutecny absinth byl zakazan, ale vyrabeji se podobne napoje

vy jste nikdy neviděl/a na vesnici slepisi, jak svačila chcíplou myš?

0/0
30.6.2008 12:22

mrozh

Re: Skutecny absinth byl zakazan, ale vyrabeji se podobne napoje

vy jste nikdy neviděl/a na vesnici slepici, jak svačila chcíplou myš?

0/0
30.6.2008 12:23

tesr01

Fugu zakazane neni

Fugu jsem v Japonsku jedl před dvěma lety, takže vím bezpečně, že to zakázané není. Smí to připravit pouze kuchař s certifikátem, takže se to dá např. objednat v krabicích na party. Na krabicích je spousta razítek, a kopie certifikátu toho kuchaře. Pokud pak při nějaké takové party zemřou všichni přítomní, tak policie posbírá ty krabice a kuchař asi musí spáchat harakiri do peti dnu, nebo něco takového.

0/0
27.6.2008 16:55

Wendolene

Re: Fugu zakazane neni

Presne tak. Fugu je povolene. Pisatel clanku ma nedostatecny prehled.

0/0
27.6.2008 21:39

jsmith

Re: Re: Fugu zakazane neni

Fugu je v pohode, mel jsem ji v breznu, kuchar musi mit 7 let treningu. Docela jsem si pochutnal, ale $70 je docela dost... YouTube ma nekolik zajimavych videii jak porcovani a pak ruzne chody vypadaji. Byla to velmi zajimava zkusenost, ostatne jako v kazde lepsi restauraci v Japonsku, ale jednou mi to asi stacilo. S jatry (vnitrnostmi) se zachazi jako s toxickym odpadem.

0/0
29.6.2008 7:43

Wes Parmalee

!!!

Mě to krmení nepobouřilo! Alespoň bude více jater! R^

0/0
26.6.2008 22:56

duhastrecht

husí a kachní jatýrka

je skutečně delikatesa. Pro to poťapané vegetariánské jelito, co tady vyhrožuje div ne smrtí za konzumaci dodávám - nehrab se lidem v talíři, špíno, tobě se tam taky nehrabou.

0/0
25.6.2008 21:54

yxarinka

Re: husí a kachní jatýrka

je to pěknej hnus - a to jsem tehdy nevěděla,jak vznikaj, teď už si je nedám tuplem! Takhle by měli mučit ty hajzlíky, co jim nevadí, že kvůli jejich teřichům trpěj nevinný tvorové. Něco jinýho je chovat krávy kvůli steaku - to je celkem přirozené. Ale toto zrůdné překrmování bez pohybu? FUJ

0/0
26.6.2008 0:52

Hucul

Re: Re: husí a kachní jatýrka

Kricite FUJ od talire veproveho nebo hnusnejch parku ze supermarketu? Tak vezte, ze ta mila ruzova prasatka, mnohem inteligentnejsi to tvorove nez kachna, trpela v transporteru pri prevozu pres pul Evropy, aby se snizily naklady za bourani. Ta mila prasatka byla v hruze nahnana na masozpracovatelskou linku, kde byla zmasakrovana a zpracovana na pekne ceske rizecky. Ta prasatka nikdy nevidela oblohu, pokud se tedy kamion s nimi nekde neprevrhl. Ta prasatka pri transportu trpela dehydrataci a nedostatkem kysliku. A vy tu kricite kvuli kachnim jatrum, ktere si nekdo da JEDNOU DO ROKA??? Kolikrat tydne do sebe nasoukate kus veproveho, ani byste si vubec vsimla, co jite, nekde v kantyne???

0/0
27.6.2008 14:34

jenicek25

Re: Re: Re: husí a kachní jatýrka

Hmm, tak lip to snad ani napsat neslo. Naprosto presne a vystizne. R^

0/0
19.9.2008 12:36

Merit

Re: Re: husí a kachní jatýrka

tak tohle je fakt hloupy prispevek...jinak...treba u nas takove veprove koleno nebo sulc, ci drstkova jsou celkem normalni soucasti ceskeho jidelnicku, ze? No a vidite, treba muj americky pritel naprosto nechape, jak to muzeme jist...a ze jsou ty husy a kachny tyrane? Ale jdete nekam...vy prece jite kurata celkem v klidu, ne? Podle vasi logiky by mela byt tyrana taky...videla jste nekdy slepicarnu? No, a jestli jste vegetarian...tak to by pak vysvetlovalo vase vyplody tady...leze vam to na mozek

0/0
27.6.2008 21:12

sitar

Re: husí a kachní jatýrka

Ty budes to trdlo, co nevidi dal, nez na svuj talir, ze?

0/0
26.6.2008 9:21

Heralik3

Re: husí a kachní jatýrka

Nejsem vegetarian a maso miluju. Ale tohle je prasárna a vy jste hloupý, omezený, sebestredný člověk. Který si hraje na buhvijakeho gurmana...

0/0
26.6.2008 12:31

Wes Parmalee

Re: husí a kachní jatýrka

Je to dobrota!!! Souhlas! R^

0/0
26.6.2008 22:00

Wes Parmalee

Re: Re: husí a kachní jatýrka

Apropos, když to nesežeru já, tak někdo jiný... ;-)

0/0
26.6.2008 22:00

jacih

ja

bych zakazal karbanatky z aldi. Ted sem sezral dva a je me paradne blbe...

0/0
25.6.2008 18:59

Slůňátko

Casu marzu

Ochutnal jsem už leccos, ale do tohohle bych asi nešel ... :-©:-©

0/0
24.6.2008 14:57

foxy2

Re: Casu marzu

Co taky s jídlem, které utíká ze lžičky.

0/0
24.6.2008 15:53

lipno

S tím absintem je to trochu jinak

Byl prý jen jeden případ, ale nafouknutý a na to konto se zakázal!

0/0
24.6.2008 14:36

freshgrind

Re: S tím absintem je to trochu jinak

a hlavně ke všemu se tady jedná spíš o silnej alkohol, tujónu je v tom, co se tady prodává, fakt minimum...

0/0
26.6.2008 13:31

tomacito

Re: S tím absintem je to trochu jinak

JJ, to byl ten případ ve Švýcarsku, kdy chlap vyvraždil celou svou rodinu, a pak to svedl na absint 

0/0
27.6.2008 10:47

pinus

Zakaz podavani foie gras byl v Chicagu zruseny

pred mesicem

0/0
23.6.2008 17:19

koizumigadaisuki

Fugu?

Nevim nic o tom, ze by bylo Fugu zakazano konzumovat. Sam jsem jednu mel a to zcela legalne, jen je zakazano si ji pripravovat sam doma. Fugu smeji v JP pripravovat jen kuchari se specialni vladni licenci a pokud se nemylim tak je tomu jiz od zminovaneho "zakazu". Pravda ovsem je ze diky jeji specificnosti si ji muzete dat jen v urcite oblasti ve vybranych restauracich.

0/0
23.6.2008 16:12

Naked and petrified

Re: Fugu?

Taky jsem o tom presvedcen... Stejne jako foie gras je skoro vsude legalni, stejne tak jako ten prasacky chov, zejmena v Madarsku

0/0
23.6.2008 18:04

AlisoViejo

Re: Fugu?

Jo jo v Japonsku jsou na to specialni restaurace. Kuchar musi mit licenci. Nedavno jsem se na to koukal na Food Network.

0/0
24.6.2008 5:58

lipno

Re: Fugu?

Naopak pro ten pocit brnění a rizika se tam nepatrné množství přidává zpět

0/0
24.6.2008 14:38

pepsychopat

.

:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©

0/0
23.6.2008 14:25

anžto

eh

tak ten sýr bych nezvládla....červi a larvy jsou pro mě naprosto nechutnou záležitostí už od pohledu - pro jistotu ani nerozlamuju třešně, abych neviděla co jsme snědla:-) skákající larvy v sýru a následný pocit jak se mi plazí v trávicím ústrojí by byl fakt neúnosný, ale chápu, že někomu to vůbec nevadí....:-) 

0/0
23.6.2008 13:26

Milenius

Re: eh

Musis jim nejdriv ukousnout hlavicku a poradne je rozzvykat, vzdyt uz kdyz jsme byli mali, tak nam maminky rikaly: kousej poradne, ty spratku jeden :)

0/0
23.6.2008 17:01

Shob34

absinthe

Vazeni, vy jste absint nikdy nepili. Absint ma svetle zelenou barvu. Nalije se do sklenice, na sklenici se da specialni lzicka, ktera je proderovana a na ni se polozi kostka cukru, ktera se zalije studenou vodou. Napoj je pak bezovy, svetle hnedy a ma penu. Pili jste nekdy neco takoveho? No samozrejme, ze ne.

Na pocatku 90tych let zacaly nektere prazske restaurace nabizet horkou koralku s vysokym obsahem alkoholu, kterou pojmenovali absint. Ale skutecny absint, ktery pili ti francouzsti bohemove, to skutecne neni. Je to v podstate podvod. Ale alespon to prispelo k renezenci absintu ve svete.

0/0
23.6.2008 13:04

Jandik73

Re: absinthe

A co toto http://www.absintheoriginal.cz/sortiment.html

To je pravý absinth, ne?

0/0
24.6.2008 10:45

mindwarp.cz

Re: absinthe

Aha, takže kostka cukru se zalije studenou vodou, to jako přímo z vodovodu? Tady máš, jak se to má připravovat - http://www.youtube.com/watch?v=8tWyDxiOz70&feature=related

Heh, prej zaleje :) Jinak, Absint co se prodává teď, je skoro to samé jako dřív, rozdíl je akorát v tom, že se ten pelyněk nelouhuje v alkoholu, ale ve vodě, takže má mnohem slabší účinky. No a proto tu máme alespoň Absint 35 - pokud vím Absint s největším obsahej thujonu u nás.

0/0
26.6.2008 15:58

Hmmhator

Ja rad jatra...

a husi jsou delikateska... mnam mnam.Absint je super, ale primerene... jinak CR je jedna z 9ti zemi kde je jeho vyroba legalni jak moderni, tak klasickou technologii.Fugu je draha a podle me spis jidlo pro snoby... podle kolegu z japonska to je spis adrenalinova tradice. Ten syr me laka, ten prubnu.

0/0
23.6.2008 12:37

qwerty1234561

Re: Ja rad jatra...

Ze srdce upřímně, vám a vaší rodině přeji stejný osud jako mají tato zvířata:

http://www.youtube.com/watch?v=32815SIgq1A&feature=related

možná vám narvat do krku trubku, a ládovat do vás ovesné vločky, dokud se taky u váš nevyvine nemoc zvaná foie gras? Po celou dobu budete přikurtován, abyste zbytečně nespaloval tuky.

0/0
23.6.2008 15:16

Majklova_proxy

Re: Re: Ja rad jatra...

Ale no tak, cokoli ve velkochovech je na tom prachbidne, co teda jis? Odumrely korinky? Seminka? Klidne rekni, ze jsem prizemni, ale o zivote kravy kterou mam na taliri nepremejslim. I kdyz sam bych ji podrezavat nechtel.

0/0
23.6.2008 15:30

qwerty1234561

Re: Re: Re: Ja rad jatra...

Tys na to video nekoukala...

Velkochovy drůbeže u sebe mají inspekci téměř denně, taková zvěrstva jako toto to není. Požírat nemocný orgán utýraných hus: hnus.

Protože tohle je prostě brutální týrání, které by u krav nebo drůbeže neprošlo.

Jim normálně...

0/0
23.6.2008 15:58

koizumigadaisuki

Re: Re: Re: Re: Ja rad jatra...

Tak pro zajimavost velkochovy v CR...u prachobycejnych kurat vypadaji tak, ze jiz od narozeni se roztomilym kuratkum pichaji vitaminy, ktere zpusobuji nadmerny rust svaloviny, diky cemuz mame pak na taliri krasna "obri" prsa (dost casto jeste napustena prirodnimi stavami z hoveziho, ted pokud vim od nemoci silenych krav je to zakazano) a mila kuratka se po vetsinu zivota vubec nepostavi na nohy, jelikoz na tu masu co museji nosit na sobe nemaji dostatecne vyvinute klouby i specificke svalstvo.

PS: Ja kureci moc rad, jen ty obrazky z velkochovu, ktere jsem videl, si u jidla nucene zapominam.

0/0
23.6.2008 16:20

boudicca

Re: Re: Re: Re: Re: Ja rad jatra...

Bože, proč dopouštíš, aby se psali takové nesmysly?! Žásné vitamíny ani antibiotiy se zvířatům v chovech neúpíchají. Zamyslí se - jenom ty vitamíny a ATB by stály víc, než kolik dáš v krámě za kuře. A ještě píchat! Víš kolik stála práce lidí, který by obcházel celý chov s injekcí v ruce?

0/0
24.6.2008 8:41

traveler

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Ja rad jatra...

nepichají ale rozhodně používají

0/0
25.6.2008 13:50

mindwarp.cz

Re: Ja rad jatra...

Klasická technologie výroby Absintu u nás povolena není, protože v klasické technologii nebyla státem stanovena maximální hranice obsahu thujonu a podle originální technologie se pelyněk louhuje v alkoholu = víc thujonu = větší halušky. Pravý Absint se možná může u nás vyrábět a možná někde vyrábí, ale nesmí se tu prodávat, slyšel jsem něco o tom, že jde na export do Ruska atp.

0/0
26.6.2008 16:00

Hucul

Tak nevim...

Absint jsem zkusila (pak jsem si povidala s mluvicim psem a probudila se dalsi den v botach) zcela legalne v CR. Foix gras si vzdycky rada dam, kdyz mam cestu pres Francii. Legalne si ho dovazim i po cele Evrope. Jedovatou rybu nemusim, beztak to nebude lepsi nez cerstve uzeny losos. Sice bych byla zvedava, ale od prirody jsem neduveriva a nehodlam dat svuj zivot do rukou nekoho, kdo nemusi mit prilis pod cepici, aby delal v sushi restauraci. A co se tyce toho syra, mozna to zkusim, diky za tip... i kdyz skakajici jidlo neni prave moje predstava lahudky.

0/0
23.6.2008 9:16

xxmz

Re: Tak nevim...

Není Absint jako a Absint.Thujon se do nápoje dostane pouze pokud se pelyněk maceruje přímo v lihu. Většina u nás prodávaných Absintu thujon prakticky neobsahuje, protože se vyrábí jinou technologií.

0/0
23.6.2008 10:46

Z-S

Re: Re: Tak nevim...

holt  70% alkohol dela divy i bez thujonu :)

0/0
23.6.2008 13:02

Shob34

Re: Re: Re: Tak nevim...

Ano. Ale absint to neni.

0/0
23.6.2008 13:08

PatrikChrz

Re: Re: Tak nevim...

Přesně. U nás sice není zakázána výroba nápoje NAZVANÉHO Absinth, ale je stanoven maximální obsah Tujonu ve výsledném produktu. Pokud by se vyráběl standardní technologií - macerací v lihu, nemohl by tento limit splnit. Proto se pelyněk maceruje v teplé vodě. O pravý Absinth se pak tak úplně nejedná.

0/0
24.6.2008 14:19







Najdete na iDNES.cz