Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Osm zásad: jak se vyhnout mizerné hospodě

Nejlepší hospoda je ta, ve které o personálu nevím, ale kde mi nic nechybí. Anebo ta, kde je obsluha vždycky u mě, jakmile něco potřebuji. Vypadá to jako hodně skromný požadavek, já ale takových podniků moc neznám.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jentsee

20. 10. 2008 17:04
Mazec..

S tou husou vylozene nesouhlasim.. I kdyz jak ktera.. Na Flore je (byla - uz jsem tam nebyl) obsluha opravdu na facku..Rv

0 0
možnosti
JT

DaveDeMode

27. 9. 2008 11:31
Tak to je mazec

V gastronomii se pohybuju nějakých 14 let, přešel jsem asi všema stupni vývoje až na to nejvyšší, ale tenhle článek to je humus. Tohle je přesně host, kterého bych ve svém podniku nerad viděl. Přesně pro tyhle "křupany", je ideální volbou nějaké ambiente.. Myslím, že je mnohem více důležitých věcí, než, ketré on vyjmenoval. Pokud bude autor chtít, rád ho provedu po dobrých pražských hospodách a restauracích. Kde mu bude chutnat jídlo, i pivko a kde je fajn obsluha..:-P

0 0
možnosti
VMV

Velký mozek vládne

25. 9. 2008 18:33
Vilém Kopeček - namistrovanej blbeček

:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©:-©Rv

0 0
možnosti
FU

aesim24

25. 9. 2008 12:08
neco malo k tomu...

za a) mi autor prijde docela jako snob. Nevim, kolik stoji jidlo v ty jeho oblibeny pseudohospode, kde vidi kucharum pod ruce a vsechno je cerstvi a profesionalni a ja nevim co jeste, ale s hospodou to ma spolecnyho jen to, ze tam toci nejaky to pivo (pocitam, ze tam vam ho ale prinesou ve sklenicce s nozickou :D). Autor asi nepozna rozdil, mezi hospodou a restauraci...ale budiz.

Co se tyce ty potrefeny husy....husa je restaurace a ne hospoda. A navic husa je pekne mizerna restaurace, ktera si hraje na ja nevim co... Ale to je sumak...

0 0
možnosti
GC

makarimasta

24. 9. 2008 13:55
do perdele

s potrefenejma husama :-© to ma bejt hospoda ?

0 0
možnosti
JP

Jesuslives

24. 9. 2008 11:30
Restaurace nebo hospoda?

Do hospody chodim na pivo, na jidlo do restaurace... takze asi osm zasad, jak se vyhnout mizerne restauraci by bylo presnejsi

Drahe podniky (obecne) me prilis nezajimaji, kdyz chci nekoho nekam vytahnout nebo tam jdeme s rodinou pri nejake vyznamne udalosti, tak OK..

ale na temer kazdodenni jeden dva kousky se spolubydlicima mame vyhlednutou hospodu, kde pulka tech zasad je pro me naprosto irelevantni

Obsluha prijemna, hospudka upravena - zadnej fotrovskej pajzl, presto tam stoji desitka staropramenu pouhych devatenact korun. Plus sipky, kdyz ma nekdo naladu. Akorat jukebox me tam se.e, taky nemam rad kraval - pokud nejsem v klubu

Vyber napoju sice neni moc pestry, ale kdyz mam chut na pivniho speciala, jdu pres ulici, kde se nachazi malej lokalni pivovarek

0 0
možnosti
LN

_lu

22. 9. 2008 15:08
...

no thedy, na idnes jsou teda kujva platy, dyk degustation si nemůžu dovolit ani já jen tak na posezení s přáteli!:-D

0 0
možnosti
MP

poemcz

22. 9. 2008 3:21
10 stolu obsazenych..

tak na to staci dva cisnici zrucni a je naprosto pohoda a jak neprijdou najednou je to naopak vyhoda ne problem , problemem je vice stolu najednou..to pak litate :) momentalne stul zadny za 40 min zavirame. Outpost restaurant Telemark Resort, Wisconsin USA, a ja tu za mizerny peniz sklizim stoly:-) ale brzo jedu domu :-)

0 0
možnosti
M

Mati

21. 9. 2008 17:06
Pěkný PR, ale jinak absolutní neznalost

Autorka sice poskytla několika jmenovaným podnikům pěkné PR (La Degustation, La Veranda), ale např. právě La Degustation u Burzovního paláce nabízí v rozpětí 1500,- až 2.600,- Kč pro osobu (bez nápojů) výběr ze tří menu denně, kde se tolik vychválený tým profesionálů dopouští řady hrubých gastronomických chyb již jen v sestavení menu. Konzumace takto chybně sestaveného menu může bez ohledu na kvalitu výroby a servisu nejen oslabit kulinářský zážitek z konzumace menu, ale v krajním případě i ohrozit klidné zažívání.

S trochou nadsázky se dá říci, že v případě La Degustation platí, že méně je někdy více. Autorka se však k problematice gastronomie vyjadřuje zjevně bez elementárních znalostí gastronomických pravidel a zákonitostí a její nadšení pramení buď z toho, že pochválená restaurace jí poskytla víc, než jen kulinářský zážitek nebo její zkušenost s restaurací podobného typu je zcela ojedinělá a zůstala proto ohromena jinak dnes již poměrně rozšířeným sortimentem a kvalitou.

0 0
možnosti
FU

aesim24

25. 9. 2008 12:14
Re: Pěkný PR, ale jinak absolutní neznalost

bohuzel to neni zenska, ktery by se jeste leccos dalo odpustit, bohuzel je to chlap. A v takovym pripade mi vrta hlavou, copak je to za hovado, ze ani nepozna rozdil mezi hospodou a restauraci. Asi je to peknej podpantoflak, co vyleze do jakyhokoliv podniku jen v ramci prace, protoze jinak ho stara nepusti. Asi se sefredaktor smiloval a dal mu takovyhle clanek, at si aspon jednou nekam zajde :D

0 0
možnosti
JM

J i ř í

21. 9. 2008 14:30
Děkuji

za hezký článek a dodávám: V dobrém podniku má i nekuřák svá práva. V dobrém podniku vědí, že když napíší "tradiční česká kuchyně", tak to znamená zajímavá jídla (a znalost přípravy omáček) a ne jen zajímavé názvy bezpohlavních minutek (typu "Rumcajzovo tajemství"). V dobrém podniku neinzerují cizí kuchyně, pokud to neumějí: dost hrozné jsou po česku rozvařené špagety s kečupem a s eidamem místo parmezánu; mexické burritos, které vůbec nejsou ostré; boršč bez červené řepy atd. atd. V dobrém podniku nešidí hosty používáním sprejové náhražky místo šlehačky, vepřových žaludků místo drštěk do dršťkové, natož takovou hrůzou, jako je bramborová kaže z prášku. V dobrém podniku umějí i něco jiného než nudnou nabídku vepřové-hovězí-kuřecí: třebas nabídnou telecí, jehněčí, králíka, kachnu, rybu... A je zajímavé, že v Německu v houbařské sezoně běžně nabízejí jídla s hříbky, což u nás umějí málokde.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Když muži ztrácejí půdu pod nohama. Proč dnes přestávají mít rádi ženy

21. dubna 2024  12:10

Premium Mladíkům lezou ženy na nervy. Nemají je rádi. Ve srovnání s předešlými generacemi se s nimi méně...

Jak zlepšit sex v dlouhodobém vztahu. Vášeň má zajistit prostý plán

22. dubna 2024

Potkává to i šťastné svazky. Navzdory vzájemné náklonnosti, respektu a lásce po letech vyhasne...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Cvičit ráno, nebo večer? Při obezitě hraje načasování roli, říká studie

19. dubna 2024

Přínosná je fyzická aktivita v jakoukoli dobu, pomáhá duševnímu i tělesnému zdraví, vyplatí se....

Chlapy ničí poměřování pindíků. Pak jdou za mnou, říká trenér a mentor

21. dubna 2024

Jeho klienti netouží po obřích svalech, mají spíše už dost neustálého „poměřování pindíků“. Tlaku...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vidí lidi jako démony. Vzácná choroba deformuje pohled na tváře ostatních

18. dubna 2024

Jako by se jednoho dne probudili do světa, v němž žijí démoni. Lidi kolem sebe vidí s ústy...

Ztroskotali, ale nechovali se tak. Kurážní Angličané zamotali Španělům hlavy

23. dubna 2024

Premium Přišel o loď, skončil se svou posádkou na ostrově. Jenže se nechoval jako muž v potížích. Kapitán...

Jak zlepšit sex v dlouhodobém vztahu. Vášeň má zajistit prostý plán

22. dubna 2024

Potkává to i šťastné svazky. Navzdory vzájemné náklonnosti, respektu a lásce po letech vyhasne...

Když muži ztrácejí půdu pod nohama. Proč dnes přestávají mít rádi ženy

21. dubna 2024  12:10

Premium Mladíkům lezou ženy na nervy. Nemají je rádi. Ve srovnání s předešlými generacemi se s nimi méně...

Moc hluboko, už bys byl na kosti! Petr Vydra se na kurzu chopil tatérské jehly

21. dubna 2024

Premium „Špatný sklon,“ upozorní mě lektorka Kateřina, když se snažím o rovnou linii a správnou hloubku, do...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!