Diskuze

Někteří kuchaři v českých hospodách jsou skuteční teroristé, tvrdí šéf Kulinářského institutu

Na typicky české jídlo jsme korunovali masové nudličky zalité pikantní kečupovou omáčkou s hranolky a "vysoká gastronomie" je podle nás nutně drahou a komplikovanou alchymií. "Vařit nás učili herci a zpěváci, tak se nedivme," stýská si šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. Přesto je nezničitelným optimistou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gumidek

10. 4. 2009 8:39
Nic než pravda

S takto podanou situaci v naší gastronomii se neda než plně souhlasit. Děkuji.

0 0
možnosti

Kapitán Hollister

30. 3. 2009 22:57
ehm ehm

tak dvacet let nás krměj receptama od kdejaký Bohdalový aod dejakýho Karla Zicha aže těch receptů v telvizi bylo! a njaednou prudká změna trendu a draví profíci to derou na cucky. no tak snad to aspoň trochu veme poziritvní vývoj! i když já už jen tak něčemu nevěřim, na to už jsem ve svém mladém věku zažil už příliš mnoho filosofických převratů myšlení a stejně to nakonec upadlo do bláta a zešedivědlo. no, uvidíme. ale jsem rád, že scéna kolem žraní se oživila :-)

0 0
možnosti

fajnšmekr

23. 3. 2009 11:01
nejlepší kuchyně

Za totáče jsme v CB chodili do rest.JUVEL na kuchyni Tondy ZUNTA. Jeho specializace jehněčí. Dnes v CB neexistuje žádná restaurace, kam bychom chodili na speciality od jednoho kuchaře. Zbírám kuchařky, nejlépe staré do roku 1945. Z těch mám nejoblíbenější recepty od Annuše Kejřové. Jednoduché a zaručená česká kuchyně. Ze zahraničních vařím jen podle rakouské národní kuchařkyj, je dost podobná naší kuchyni. V restauracích nevaří jídla podle české kuchyně jen proto, že majitelé jsou břídilové, kteří chtějí rychle zbohatnout. Myslí si, že když zplácají všechny zbytky z kuchyně do eintopfu a dají tomu cizokrajný název, že padnem na pr..l a  budem  je ještě za to chválit.

0 0
možnosti

DarkSicek

22. 3. 2009 22:17
rekneme si uprimne

kolik cechu skutecne pozna kvalitni jidlo a pripadne pak za nej dokaze kuchare patricne ocenit :-/

0 0
možnosti

hedlik

24. 3. 2009 10:36
Re: rekneme si uprimne

lidem proste "chutna"...:DDD

0 0
možnosti

AlBunda

22. 3. 2009 21:23
jo a taky

je úžasný ty ohřívané zmrazené palačinky,ty už dnes nikdo nedělá,bramborová kaše zásadně z pytlíku.Divili by se i v lepší restauraci,jak se dá najíst na benzinkách na dálnici v Maroku.To je Domácí jídlo.

0 0
možnosti

AlBunda

22. 3. 2009 21:19
nechápu,proč

nemůžu dostat v Krkonoších,jeseníkách,beskydech atd.místní speciality,tradiční jídla,která nikde jinde nevaří,tohle prostě zmizelo.Když se zeptám,jestli jídlo neobsahuje vepřové maso,pingl odpoví,že neví co v tom je ,popř.,že vepř. ne,jen slanina,ale dobrá:-/

0 0
možnosti

Natramn

22. 3. 2009 0:05
Asi mě budete chtít zabít...

... ale já jsem s úrovní českých hospod spokojen, dobrý guláš nebo svíčkovou a pivo mají snad všude R^

0 0
možnosti

Martin V

22. 3. 2009 15:54
Re: Asi mě budete chtít zabít...

Dobrý ano, ale výborný mi jž dlouho žádná hospoda nenabídlaRv

0 0
možnosti

Vedoucí kolotoče

20. 3. 2009 22:59
Gulasek, Knedlik, Zeli, Svickova, Kachnicka...

...tradicni ceska jidla jsou ta nejlepsi. Mozna ze nejsou zdrava a dostatecne zelena, jak je ted v mode, ale jak se rika, telo ma jit do hrobu zhuntovany a clovek si ma uzit. Jedl jsem Italii, Cinu, Mexickou kuchyni, Tureckou i Francouzskou... ale nikdy mi nechutnalo tak, jako kdyz si da nejakou tu ceskou klasiku. R^[>-]

0 0
možnosti

Euronymos

21. 3. 2009 11:12
Re: Gulasek, Knedlik, Zeli, Svickova, Kachnicka...

Není gulášek spíše typické maďarské jídlo ? :)

0 0
možnosti

mourenin100

20. 3. 2009 16:49
kvalita surovin

Vidím jak u nás ve velkoobchodě zeleniny nakupují hospodští zeleninu,která je na vyhození a potom z ní vaří!

0 0
možnosti

DarkSicek

22. 3. 2009 22:21
Re: kvalita surovin

Njn. Spousta lidi by sezrala i h0v**. Hlavne kdyz to bude levne a bude toho dost Rv

0 0
možnosti

gazpacho

20. 3. 2009 3:54
Křen

Zkuste si někdy např ke guláši objednat čerstvě nastrouhaný křen, v každé hospodě na vás budou koukat jako na cvoka!

0 0
možnosti

Jandik73

20. 3. 2009 7:56
Re: Křen

V každé ne. Např. v Děčíně, v restauraci Retro33 mají úžasný gulášek s bramboráčkama. Uprostřed je nastrouhaný křen a je to ještě posypané strouhaným sýrem.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Funguje, nebo klame? Studie prověřila, co víme o Wim Hofově metodě

15. března 2024

Uhranula svět, propadl díky ní terapii chladem a dýchacím technikám. Její popularita dala vyrůst...

VIDEO: Ano, měla jsem teď dost práce, usmívá se britská pornohvězda Camilla

12. března 2024

„Naše ultrarealistické panny mají stejné otvory jako klasická žena,“ pochlubil se manažer prodejce...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Radši naživo. Lidé jsou unavení z online seznamek, vrací se rychlé randění

16. března 2024  9:14

Jako zvonové džíny nebo stříbrné šperky, i další trend z počátku tisíciletí se aktuálně vrací do...

Více sexu, méně touhy. Tradiční genderové role plodí paradoxní intimitu

18. března 2024

Premium Jak častý je sex. Jak hluboká je sexuální vášeň, touha, přitažlivost. Jak konzervativní je přístup...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Ve špatnou dobu na špatném místě. Pachatel vraždil ze sebelítosti a frustrace

17. března 2024

Premium Holí nadzvedával smrkové větve a hlavu skláněl skoro až k zemi. Ten den se mu nedařilo. Na dně...

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Farmářský Frankenstein. Stařík 10 let ilegálně křížil obří ovce. Pro lovce

19. března 2024

Byl to troufalý počin. V jeho centru stál gigantický druh pamírské ovce, cílem bylo ji replikovat –...

Zloděj ukradl kočárek, natočila ho kamera. Policie po neznámém muži pátrá

18. března 2024  12:56

Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který v polovině ledna ukradl z chodby bytového domu v...

Více sexu, méně touhy. Tradiční genderové role plodí paradoxní intimitu

18. března 2024

Premium Jak častý je sex. Jak hluboká je sexuální vášeň, touha, přitažlivost. Jak konzervativní je přístup...

Ve špatnou dobu na špatném místě. Pachatel vraždil ze sebelítosti a frustrace

17. března 2024

Premium Holí nadzvedával smrkové větve a hlavu skláněl skoro až k zemi. Ten den se mu nedařilo. Na dně...