Diskuze
Někteří kuchaři v českých hospodách jsou skuteční teroristé, tvrdí šéf Kulinářského institutu
Děkujeme za pochopení.
gumidek
Nic než pravda
S takto podanou situaci v naší gastronomii se neda než plně souhlasit. Děkuji.
Kapitán Hollister
ehm ehm
tak dvacet let nás krměj receptama od kdejaký Bohdalový aod dejakýho Karla Zicha aže těch receptů v telvizi bylo! a njaednou prudká změna trendu a draví profíci to derou na cucky. no tak snad to aspoň trochu veme poziritvní vývoj! i když já už jen tak něčemu nevěřim, na to už jsem ve svém mladém věku zažil už příliš mnoho filosofických převratů myšlení a stejně to nakonec upadlo do bláta a zešedivědlo. no, uvidíme. ale jsem rád, že scéna kolem žraní se oživila
fajnšmekr
nejlepší kuchyně
Za totáče jsme v CB chodili do rest.JUVEL na kuchyni Tondy ZUNTA. Jeho specializace jehněčí. Dnes v CB neexistuje žádná restaurace, kam bychom chodili na speciality od jednoho kuchaře. Zbírám kuchařky, nejlépe staré do roku 1945. Z těch mám nejoblíbenější recepty od Annuše Kejřové. Jednoduché a zaručená česká kuchyně. Ze zahraničních vařím jen podle rakouské národní kuchařkyj, je dost podobná naší kuchyni. V restauracích nevaří jídla podle české kuchyně jen proto, že majitelé jsou břídilové, kteří chtějí rychle zbohatnout. Myslí si, že když zplácají všechny zbytky z kuchyně do eintopfu a dají tomu cizokrajný název, že padnem na pr..l a budem je ještě za to chválit.
DarkSicek
rekneme si uprimne
kolik cechu skutecne pozna kvalitni jidlo a pripadne pak za nej dokaze kuchare patricne ocenit
AlBunda
jo a taky
je úžasný ty ohřívané zmrazené palačinky,ty už dnes nikdo nedělá,bramborová kaše zásadně z pytlíku.Divili by se i v lepší restauraci,jak se dá najíst na benzinkách na dálnici v Maroku.To je Domácí jídlo.
AlBunda
nechápu,proč
nemůžu dostat v Krkonoších,jeseníkách,beskydech atd.místní speciality,tradiční jídla,která nikde jinde nevaří,tohle prostě zmizelo.Když se zeptám,jestli jídlo neobsahuje vepřové maso,pingl odpoví,že neví co v tom je ,popř.,že vepř. ne,jen slanina,ale dobrá
Natramn
Asi mě budete chtít zabít...
... ale já jsem s úrovní českých hospod spokojen, dobrý guláš nebo svíčkovou a pivo mají snad všude
Martin V
Re: Asi mě budete chtít zabít...
Dobrý ano, ale výborný mi jž dlouho žádná hospoda nenabídla
Vedoucí kolotoče
Gulasek, Knedlik, Zeli, Svickova, Kachnicka...
...tradicni ceska jidla jsou ta nejlepsi. Mozna ze nejsou zdrava a dostatecne zelena, jak je ted v mode, ale jak se rika, telo ma jit do hrobu zhuntovany a clovek si ma uzit. Jedl jsem Italii, Cinu, Mexickou kuchyni, Tureckou i Francouzskou... ale nikdy mi nechutnalo tak, jako kdyz si da nejakou tu ceskou klasiku.
Euronymos
Re: Gulasek, Knedlik, Zeli, Svickova, Kachnicka...
Není gulášek spíše typické maďarské jídlo ? :)
mourenin100
kvalita surovin
Vidím jak u nás ve velkoobchodě zeleniny nakupují hospodští zeleninu,která je na vyhození a potom z ní vaří!
DarkSicek
Re: kvalita surovin
Njn. Spousta lidi by sezrala i h0v**. Hlavne kdyz to bude levne a bude toho dost
gazpacho
Křen
Zkuste si někdy např ke guláši objednat čerstvě nastrouhaný křen, v každé hospodě na vás budou koukat jako na cvoka!
Jandik73
Re: Křen
V každé ne. Např. v Děčíně, v restauraci Retro33 mají úžasný gulášek s bramboráčkama. Uprostřed je nastrouhaný křen a je to ještě posypané strouhaným sýrem.
S vyléčeným sadistou chodil na ryby. Markovič nebyl jen postrachem vrahů
Chytil spartakiádního vraha Jiřího Straku, díky minisérii Metoda Markovič: Hojer se nám do povědomí...
Uzlování je sice stará škola, objasňuje ale současné krimi případy
Zločinci zastírají svou totožnost, pracují v kuklách a s rukavicemi. Dopadeni však bývají kvůli...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Říkali, že je to stydlivý kluk. Dívkám přitom ubližoval chladně a bez lítosti
Premium Půlnoc už odbila. S posledním úderem zvonu přikryl měsíc, který ještě před chvílí ozařoval pustou...
Přesvědčí vaše svaly, že cvičí. Pilulka má simulovat účinky tělesné aktivity
Má umět namluvit vašim svalům, že cvičíte. I když přitom budete sedět v křesle, ležet na gauči,...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou
Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých...
Umělá inteligence ladila piva. Podle degustátorů úspěšně
Premium Vyškolili ji v ingrediencích, nechali ji studovat posudky z pivních testování profesionálů i...
Návykový obal. Dějiny bublinkové fólie začaly nepovedeným vynálezem
Premium Její praskání nabízí neodolatelně svůdné uspokojení, především však způsobila obalovou revoluci....
Policie dopadla zloděje kočárku. Byl jsem opilý a nic si nepamatuji, tvrdí muž
Pražští policisté ve středu 27. března zadrželi cizince, který v polovině ledna ukradl z chodby...
Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou
Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých...