Diskuze

Někteří kuchaři v českých hospodách jsou skuteční teroristé, tvrdí šéf Kulinářského institutu

Na typicky české jídlo jsme korunovali masové nudličky zalité pikantní kečupovou omáčkou s hranolky a "vysoká gastronomie" je podle nás nutně drahou a komplikovanou alchymií. "Vařit nás učili herci a zpěváci, tak se nedivme," stýská si šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk. Přesto je nezničitelným optimistou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

gumidek

10. 4. 2009 8:39
Nic než pravda

S takto podanou situaci v naší gastronomii se neda než plně souhlasit. Děkuji.

0 0
možnosti

Kapitán Hollister

30. 3. 2009 22:57
ehm ehm

tak dvacet let nás krměj receptama od kdejaký Bohdalový aod dejakýho Karla Zicha aže těch receptů v telvizi bylo! a njaednou prudká změna trendu a draví profíci to derou na cucky. no tak snad to aspoň trochu veme poziritvní vývoj! i když já už jen tak něčemu nevěřim, na to už jsem ve svém mladém věku zažil už příliš mnoho filosofických převratů myšlení a stejně to nakonec upadlo do bláta a zešedivědlo. no, uvidíme. ale jsem rád, že scéna kolem žraní se oživila :-)

0 0
možnosti

fajnšmekr

23. 3. 2009 11:01
nejlepší kuchyně

Za totáče jsme v CB chodili do rest.JUVEL na kuchyni Tondy ZUNTA. Jeho specializace jehněčí. Dnes v CB neexistuje žádná restaurace, kam bychom chodili na speciality od jednoho kuchaře. Zbírám kuchařky, nejlépe staré do roku 1945. Z těch mám nejoblíbenější recepty od Annuše Kejřové. Jednoduché a zaručená česká kuchyně. Ze zahraničních vařím jen podle rakouské národní kuchařkyj, je dost podobná naší kuchyni. V restauracích nevaří jídla podle české kuchyně jen proto, že majitelé jsou břídilové, kteří chtějí rychle zbohatnout. Myslí si, že když zplácají všechny zbytky z kuchyně do eintopfu a dají tomu cizokrajný název, že padnem na pr..l a  budem  je ještě za to chválit.

0 0
možnosti

DarkSicek

22. 3. 2009 22:17
rekneme si uprimne

kolik cechu skutecne pozna kvalitni jidlo a pripadne pak za nej dokaze kuchare patricne ocenit :-/

0 0
možnosti

hedlik

24. 3. 2009 10:36
Re: rekneme si uprimne

lidem proste "chutna"...:DDD

0 0
možnosti

AlBunda

22. 3. 2009 21:23
jo a taky

je úžasný ty ohřívané zmrazené palačinky,ty už dnes nikdo nedělá,bramborová kaše zásadně z pytlíku.Divili by se i v lepší restauraci,jak se dá najíst na benzinkách na dálnici v Maroku.To je Domácí jídlo.

0 0
možnosti

AlBunda

22. 3. 2009 21:19
nechápu,proč

nemůžu dostat v Krkonoších,jeseníkách,beskydech atd.místní speciality,tradiční jídla,která nikde jinde nevaří,tohle prostě zmizelo.Když se zeptám,jestli jídlo neobsahuje vepřové maso,pingl odpoví,že neví co v tom je ,popř.,že vepř. ne,jen slanina,ale dobrá:-/

0 0
možnosti

Natramn

22. 3. 2009 0:05
Asi mě budete chtít zabít...

... ale já jsem s úrovní českých hospod spokojen, dobrý guláš nebo svíčkovou a pivo mají snad všude R^

0 0
možnosti

Martin V

22. 3. 2009 15:54
Re: Asi mě budete chtít zabít...

Dobrý ano, ale výborný mi jž dlouho žádná hospoda nenabídlaRv

0 0
možnosti

Vedoucí kolotoče

20. 3. 2009 22:59
Gulasek, Knedlik, Zeli, Svickova, Kachnicka...

...tradicni ceska jidla jsou ta nejlepsi. Mozna ze nejsou zdrava a dostatecne zelena, jak je ted v mode, ale jak se rika, telo ma jit do hrobu zhuntovany a clovek si ma uzit. Jedl jsem Italii, Cinu, Mexickou kuchyni, Tureckou i Francouzskou... ale nikdy mi nechutnalo tak, jako kdyz si da nejakou tu ceskou klasiku. R^[>-]

0 0
možnosti

Euronymos

21. 3. 2009 11:12
Re: Gulasek, Knedlik, Zeli, Svickova, Kachnicka...

Není gulášek spíše typické maďarské jídlo ? :)

0 0
možnosti

mourenin100

20. 3. 2009 16:49
kvalita surovin

Vidím jak u nás ve velkoobchodě zeleniny nakupují hospodští zeleninu,která je na vyhození a potom z ní vaří!

0 0
možnosti

DarkSicek

22. 3. 2009 22:21
Re: kvalita surovin

Njn. Spousta lidi by sezrala i h0v**. Hlavne kdyz to bude levne a bude toho dost Rv

0 0
možnosti

gazpacho

20. 3. 2009 3:54
Křen

Zkuste si někdy např ke guláši objednat čerstvě nastrouhaný křen, v každé hospodě na vás budou koukat jako na cvoka!

0 0
možnosti

Jandik73

20. 3. 2009 7:56
Re: Křen

V každé ne. Např. v Děčíně, v restauraci Retro33 mají úžasný gulášek s bramboráčkama. Uprostřed je nastrouhaný křen a je to ještě posypané strouhaným sýrem.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

S vyléčeným sadistou chodil na ryby. Markovič nebyl jen postrachem vrahů

26. března 2024

Chytil spartakiádního vraha Jiřího Straku, díky minisérii Metoda Markovič: Hojer se nám do povědomí...

Uzlování je sice stará škola, objasňuje ale současné krimi případy

23. března 2024

Zločinci zastírají svou totožnost, pracují v kuklách a s rukavicemi. Dopadeni však bývají kvůli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Říkali, že je to stydlivý kluk. Dívkám přitom ubližoval chladně a bez lítosti

23. března 2024

Premium Půlnoc už odbila. S posledním úderem zvonu přikryl měsíc, který ještě před chvílí ozařoval pustou...

Přesvědčí vaše svaly, že cvičí. Pilulka má simulovat účinky tělesné aktivity

22. března 2024

Má umět namluvit vašim svalům, že cvičíte. I když přitom budete sedět v křesle, ležet na gauči,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou

27. března 2024

Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých...

Umělá inteligence ladila piva. Podle degustátorů úspěšně

29. března 2024

Premium Vyškolili ji v ingrediencích, nechali ji studovat posudky z pivních testování profesionálů i...

Návykový obal. Dějiny bublinkové fólie začaly nepovedeným vynálezem

28. března 2024

Premium Její praskání nabízí neodolatelně svůdné uspokojení, především však způsobila obalovou revoluci....

Policie dopadla zloděje kočárku. Byl jsem opilý a nic si nepamatuji, tvrdí muž

18. března 2024  12:56,  aktualizováno  27.3 13:51

Pražští policisté ve středu 27. března zadrželi cizince, který v polovině ledna ukradl z chodby...

Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou

27. března 2024

Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých...