Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

VIDEOKURZ VAŘENÍ: Pozvěte kámoše na grilovaná žebírka

Češi grilování propadli. A skutečně, přátelé, pivo a voňavé masíčko, to je ideální program na volné letní odpoledne. Americkými grilovanými žebírky takové posezení jednoznačně vyšperkujete.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

keldas

Jistota i mimo gril

Pravda je v tom octu - ten dělá divy i pri pecení jakéhokoliv masa. Proste kysela vlozka, muze byt i citron, ale nas lihovy ocet je pro cesky jazyk ten nejlepsi!

0/0
11.9.2009 22:41

keldas

Ajaj kecup

Ajaj oblibena ingredience CZ kuchařů - Kečup - no proti gustu žádný dišputát ale nesmrdí vám ohřáítý kečup? Nejsou lepci pasirovana rajcata?

0/0
11.9.2009 22:40

Evženeček

Prej grilování

Na to asi neni co rict... Jedna se o peceni, a v zahlavi je uvedeno grilovani. Nebo pan "spolupracovnik redakce" porad neco mele o 5 kamaradech, a na konci divadylka z toho vylezou 3 kousicky zebra. Panove z XMan asi nemaji co psat, ale museli neco vydat, tak sesmolili tohle.

0/0
6.8.2009 19:35

petr_leicester

vidim ze se tu sesli

mlsouni jako ja...nechte polemik a sup neco na gril (ja uz zacal-sice jen rychlovku, ale jsem mlsnej) Kdo to tu rikal ze umi ty nej zebra na svete????  To snad umi kazdej si udelat podle chuti co mu nejlip smakuje, ne?? Tak zanechte kecu a fofrem na zahradu.....R^;-)

0/0
6.8.2009 19:23

username

základ na gril - med

Nejlepší recept na gril je "vezmi cokoliv, potři to čímkoliv ale hlavně tam dej MED". Prostě krkovička potřená medem a ugrilovaná je orgasmický zážitek. Jinak koření si kupuji ve specializovaných obchodech (třeba v chodovském centru je teď stánek s kořením přímo před hypernovou), pytlík stojí sice 50 Kč, ale cenu jednoho jídla to oproti těm běžným hnusům s glutamáty zvedne tak o dvacetník.

0/0
6.8.2009 16:36

petr_leicester

Re: základ na gril - med

..zkus si nekdu sehnat origos indicke koreni (hot madras curry powder,napr) posypat, dve lzice omcky peri-peri, nechat hodky marinovat a pak na gril, nejlepsi je klasika....uhli....uuuuuuhm R^

0/0
6.8.2009 19:17

Wes Parmalee

Re: základ na gril - med

Med + chili = R^

0/0
6.8.2009 22:22

Alkoj

vyapada to

jako houno

0/0
6.8.2009 15:18

Quick

žebírka ledviny játra

Když si čtu tyhle články,

zdá se mi jako bych četl pitevní protokol.

Játra,žebra,ledviny...

Nejsou lidi tak trochu kanibalové ?

Co se tak trochu zamyslet nad tím jestli člověk není náhodou vegetarián od přírody a tohle že protě by měl nechat supům,psům a jiným dravcům?

0/0
6.8.2009 14:57

Hawk

Re: žebírka ledviny játra

Kdyby byl clovek od prirody vegetarian, tak by mu asi priroda nenadelila zuby jako : první řezák, druhý řezák, špičák, první třenový zub, druhý třenový zub .... az pak jsou stolicky. :-)

0/0
6.8.2009 19:02

REDD-Grrr

Re: žebírka ledviny játra

Sorry, ale opravdu hodně jste mě rozesmál. To jsem myslel že takový týpci s tak naivními názory vyňaté z Kryšnových výtisků třetí cenové kategorie kategorie na xmen chodit nebudou

0/0
7.8.2009 13:15

Dobrdan

Pan Frič

Pan Frič je Pan Kuchař s velkým "P" i  "K". Trošku mi vadí, že se tady producíruje po idnes. Zavání to prvoplánovou komercí. Na Fričovi a celém Institutu si vážím toho, že propagují jednoduchou a lehkou kuchařinu. Z mála věcí, pár úpravami vykouzlí neskutečné dobroty. Grilovat žebra hodinu na grilu, napatlaná kořením ze sáčku nebo kořením a marinádami vlastní výroby prostě není ono, vše se akorát opálí, žebra se vysuší.

Předvařit je a pak je nechat jen v nějaké omáčce lehce zatáhnout, udělat "kůrčičku" to je něco jiného a to asi šlo i v tomto případě.  

PS: Už vidím ty reakce jak mi bude každý psát, že on dělá doma ty zaručeně nejlepší nevysušená žebra ve vlastní marinádě.

D.

0/0
6.8.2009 12:49

CapoDiTuttiCapi

byl jsem na tom v PraKulu a mrzí mě, že recept je zveřejněný

nicméně stejně to podle popisu na idnes neuvaříte, protože pár věcí (kouzelných) tam uvedeno není a Frič je pouze říkal, takže je to taková pěkná vizitka ale bude to chutnat JINAK než má

a v PraKulu to chutnalo DOKONALE!

0/0
6.8.2009 15:31

hovori.cml.hovori.cml

tak sem to shlidnul a musim konstatovat

zlaty Amarouny .... ;-D;-D;-D

0/0
6.8.2009 11:58

artN

gril ?

Grilovaná žebírka co se vaří v láku a  pak pečou v troubě 8-o To je americká specialita ? 8-o To si děláte fakt z lidí srandu burani:-/

0/0
6.8.2009 11:45

Bolkonski

Musím si taky přisadit

Člen Pražského kulinářského institutu, který tepe do rádobykuchařů typu Babici, dá do směsi na maso kečup?! To chtěl udělat něco pro "vobyčejný" lidi nebo má opravdu pocit, že to tam patří? Co na to říká jeho kolega Ricardo Lucque, který se nedávno v nějakém rozhovoru podivoval nad prasárnami jako jsou boloňské špagety (kečup, eidam)...

0/0
6.8.2009 10:39

K0K0S

Re: Musím si taky přisadit

No, Xman asi zaplatil za video, kde se vytvoří nějaké primitivní jídlo pro "vopravdový chlapy". Prachy nesmrděj, tak to ten kuchař udělal. Tím se sice dostává na úroveň Babicy, ale na druhou stranu tento kuchař vařit umí (jen to v tomto videu nepředvedl), kdežto Babica neumí (a tudíž to nikdy nikde nepředvedl).

0/0
6.8.2009 10:58

hovori.cml.hovori.cml

Re: Musím si taky přisadit

to jako myslis toho cunika co si utira pracky do zastery a kostuje rukama z misy ?

0/0
6.8.2009 12:00

dedko

Ano, to dělám,

je to ale dost velká zátež na zažívací  systém. Nutné je použít alkoholických nápojů.

Maso od kosti ať již grilované, pečené nebo vařené je nejlepší.

0/0
6.8.2009 8:31

dedko

Re: Ano, to dělám,

 a ještě musím dodat, že poslední dobou mně nejvíce chutná vařené maso. Asi stárnu !

0/0
6.8.2009 8:32

K0K0S

Petr Sirotek

Petr Sirotek je typický příklad člověka, co si asi myslí, že když se bude chovat jako křupan, tak bude "víc chlap".

Zakončeno větou "Ty vole, já to sežral." a fotkou http://i.idnes.cz/09/081/gal/FRO2cdbae_QH7S6849.jpg?rnd=2 ... Hnus. A to jídlo se taky nezdá nějaké příliš zajímavé. :-/

0/0
6.8.2009 7:31

jakub7

fuj

Pul litru majonezy, to je sila. K tomu pripalene maso.... To je prasarna, ja si dam radsi sopak

0/0
6.8.2009 7:19

Didier Sachs

grilování?

asi moc ne, když v návodu je "dejte do trouby péct 15 min".. to mi moc grilovací nepřijde..

tady je original: http://www.novinky.cz/zena/168777-sefkuchari-radi-jak-se-vyvarovat-chyb-pri-grilovani.html (kdo to komu ukradl?)

0/0
6.8.2009 5:32

Didier Sachs

Re: grilování?

jinak profesionalitu kuchaře a "pomocníka" kterej se chová jako dítě nehodnotim..;-)

0/0
6.8.2009 5:35

kecinav

Uzený kouř

Může mi, prosím, někdo říct, co to je 5 kapek uzeného kouře?

Dík!

0/0
6.8.2009 3:45

artN

Re: Uzený kouř

jo v USA takovej sajrajt prodávaj, ale normální člověk to nekoupí, imitace grilu :-)

0/0
6.8.2009 11:48

YaTaky

"Idealni"

 "skutečně, přátelé, pivo a voňavé masíčko je ideálním programem na volné letní odpoledne"

Je idealni leda tak na zadelani si na zdravotni problemy - napr. DNU.:-/

0/0
6.8.2009 2:12

username

Re: "Idealni"

až na to, že jseš naprostý mimoň. Dnu způsobuje zvýšená urea (kyselina močová) v krvi, jež se usazuje na kloubek a tvoří krystalky, které ničí kloubí pouzdra. Podstatné je, že aby k tomu došlo, musíš jíst maso, které je bohaté na kyselinu močovou, což NEJSOU vepřová žebírka, ale pouze "mladé" maso - maso z nedospělých jedinců prakticky všech druhů. Prakticky se to tedy týká jen kuřecího, protože našinec moc často nejí jehněčí atd. Takže žebírek můžeš sníst třeba tunu a hrozí ti všechno možné, jen ne dna.

0/0
6.8.2009 16:32

falm

Takhle servirovat

muze jedine prase! Fuj! To to neumite aspon trochu naaranzovat na taliri? Lip by to svedla i uklizecka.;-O

0/0
6.8.2009 1:38







Najdete na iDNES.cz