Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Tip na Valentýna: vyznejte jí lásku jídlem

Šlehání bílků, pomalé dušení či škubání kachny jde tak nějak mimo vás. Řekněme si to upřímně, tyhle kuchařské postupy vás doslova děsí. Naučte se, jak gurmánsky okouzlit přítelkyni, aniž byste strávili tři hodiny hledáním ingrediencí po obchodech a další směnu odmakali v kuchyni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

Milan_Seliga

No, recept pro chlapa...

Mi ty recepty právě přijdou popsané moc žensky, chlapi vaří hlavně fantazií a hodně improvizují, slepě podle receptu vaří dámy... Proto jsou také prakticky všichni špičkoví kuchaři muži.

0/0
15.2.2011 19:16

chudacek.blbecek

Re: No, recept pro chlapa...

Podle receptu by měl vařit každý, kdo vařit neumí, nemá v oku lžičku soli nebo 200g mouky a neví, proč se mísa před šlehání bílků vymývá octem.

0/0
16.2.2011 11:23

martinovamaruska

Sůl a steak?

Všechno dobré, akorát nechápu nesmysl, solit steaky před úpravou. To je přeci naprostý nesmysl!!!

0/0
14.2.2011 20:26

Manží

Re: Sůl a steak?

Problém soli u stejku spočívá v tom, že při osolení maso pouští šťávu a stejk by byl potom suchý. To však platí při nakládání masa předem, pokud se stejk osolí pár vteřit před tím, než se hodí na pánev, tak to ničemu nevadí. Samozřejmě hotový stejk se dá i potom poházet několika zrnky hrubozrné soli na efekt.

To, co je ale na obrázku v článku, tak do toho bych nekous. Ty brambory jsou totálně vysušené, maso vypadá podobně. Pokud si dělám stejk, tak aspoň 3 cm vysoký. 1,5 cm stejk není stejk. Navíc ke stejku se zpravidla připravuje nějaká omáčka či vychucená šťáva. Jako chlap zvládnu i maso den dopředu naložit v koření a obyčejným olivovým oleji. Dělat stejky možná vypadá na první pohled jako hračka, ale hračka to rozhodně není. Chce to totiž zkušenosti v podobě desítek a desítek stejků, aby to dělal člověk s jistotou. Navíc každej sporák, pánev i olej v tom hraje roli. Hernajs, dostal jsem hlad:-)

0/0
14.2.2011 21:38

old fashioned Vince VIII.

tak tak, pomalé dušení bývá na konci každého vztahu

;-D

0/0
14.2.2011 17:37

chudacek.blbecek

Jsem nadšená

Musím říct, že z tohohle článku jsem vysloveně odstřelená. Jednak by se mi jako ženské takováhle večeře moc líbila, dvak je to opravdu napsané pro lidi, kteří do kuchyně chodí jako na návštěvu (kde je bazalka, kolik je kostka másla a tak podobně) a hlavně jsou vybrané vhodné recepty a jídlo by nebylo ošizené.

0/0
14.2.2011 13:12

chlibec

Re: Jsem nadšená

Přesně tak. DObrý a docela užitečný článek :-)

0/0
14.2.2011 14:55

Queen_of_the_Hill

Über návod

Tak má vypadat správný recept pro chlapa!

0/0
14.2.2011 8:28

soudruh__malina

Není nad pořádné

říhnutí při jídle;-D

0/0
14.2.2011 8:14

slama05

pěkné!

Výborný popis "pro muže". Byste mohli takto vydat celou kuchařku ;-)

Dnes to vařit nebudu, ale někdy navržené hlavní jídlo i desert zkusím.

0/0
14.2.2011 0:32







Najdete na iDNES.cz