Diskuze

Většina českých uzenin je tragédie, říká vyhlášený pražský uzenář

Chválí ho Zdeněk Pohlreich, ve svých prodejnách nabízí české taliány vyrobené podle prvorepublikových receptů i delikatesy z Francie či Itálie. Za hranice kvůli nim vyráží jednou týdně. Na místních velkých masokombinátech naopak uzenář Jan Sváček nenechává nit suchou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ciryl

8. 6. 2012 15:44
uzeniny

Nemam nic proti Italskym a Francouskym uzeninam,koupil jsem si je nekolikrat ale nemaji chut koreni na kterou jsem zvykly. Pavel

0 0
možnosti

speciez

2. 6. 2012 14:43
opravdu smekam....

... nikdy bych necekal ze se v tehle dobe a navic v tehle zemi dokaze najit clovek co dela svoji praci poctive a spravne!  opravdu klobou doluR^

1 0
možnosti

Aleek

9. 5. 2012 13:03
Tleskám panu Sváčkovi!

je to člověk, který nabízí poctivou práci a do jeho obchůdku si nechodím jen pro pár deka jídla, ale prodejci jsou tak příjemní, že Vám to dokáže i zlepšit náladu (namísto leckterých jiných prodejců).  Už jsem u něj nechal pár desítek tisíc korun a doufám, že brzo zřídí něco jako věrnostní karty. Doufám, že si to přečtete pane Sváčku :)

0 0
možnosti

pouler

9. 5. 2012 12:30
lahůdky

Je to chytrosti, kdo chce kvalitu najde si ji, ať už v malém krámku nebo i tom hypermarketu, stačí používat oči... Nejlepší jsou samo Farmářské trhy nebo si to rovnou vypěstovat/vychovat na zahradě, kdo zahradu nemá musí hledat, kdo ji má dá energii zase do rostlin resp. zvířat...R^

0 0
možnosti

eQuido

1. 6. 2012 16:37
Re: lahůdky

Hele, já to zkoušel a výsledky jsou tak půl na půl. Mrkev a cibule krásný, kedlubny se taky docela povedly, ale slepice a prase nic. Asi jsem je zasadil moc hluboko. Nebo jsem je málo zalejval?

3 0
možnosti

sdasdgk

9. 5. 2012 12:00
Neni vycuranejsiho naroda

..nad Cechy. Neni, neni, neni.

0 0
možnosti

chacharostravsky

8. 5. 2012 10:21
Tragédie

jsou ceny v jeho obchodě, ale holt Pepíci zbaštěj všechno i s navijákem :-P

0 0
možnosti

pokerias

25. 5. 2012 8:52
Re: Tragédie

jez si tesco vysočinu, proti gustu...

0 0
možnosti

markewatch

5. 5. 2012 23:06
Jak rikam

este ze sem utek. Uz bych se v cechach ani nenajed. Aby se jeden bal ze umre ve 40ceti na raka.

2 0
možnosti

Modrý a zelený blesk

7. 5. 2012 13:59
Re: Jak rikam

Bohužel, statistika dožití hovoří proti vám.

0 0
možnosti

AP1

5. 5. 2012 15:31
...

musim s panem prazskym uzenarem jako spotrebitel jen souhlasit. Byl jsem a nakupoval syry a uzeniny na mnoha mistech evropy. To co se prodava v cechach je ODPORNE PREDRAZENE  NIC! V ceskych super hypermarketch uzeniny nekupuji. Syry jen vyjimecne. Bohuzel jsem zrejme jeden z mala, protoze si retezce u nas dovoluji cim dal tim vic a situace se nemeni. Jejich nehorazna retorika, ze to vyzadauje cesky zakaznik kvuli cene, z te se me otvira kudla v kapse. Ve francii, ktera pro nas byla drahou zemi koupite dnes kvalitnejsi syry za nizssi cenu, to same treba uzeniny ve spanelsku. Chovame se jako stado ovci  a nedokazeme se spojit proti takovym praktikam. Jedine bojkot "nekupovat" situaci zmeni. Musim rici, ze v zasade neobvinuji ceske vyrobce potazmo i ty polske za toho, ze nam predkladaji prostrednictvim pultu supermarketu takovy hnuj. Je to jen a jen odpovednost retzcu, kteri zcela beztrestne na nasem liberalnim trhu vydelavaji penize, o kterych by se jim v zapadni evrope ani nezdalo!

2 0
možnosti

opportunity

5. 5. 2012 18:20
Re: ...

To, co se tady prodává, je fakt předražený hnus. Otázkou je, jaká by měla být cena za kvalitu. Ne za luxus, jako jsou ty sušené salámy, ale za normální kvalitu. Když - jak píše - koupí kilo vepřového za 60 kaček (a ve velkém i za míň), tak vyrobená kvalitní šunka by mohla stát i těch 120, ale opak je pravdou - normálně za 120 je právě ten umělý nus. Jinak - obchod je to hezký, ale dost drahý. Jednou jsem si u něj koupila šišku salámu (byla v akci, takže stála asi

jen o 50% víc, než v obyč. obchodech), a žádný zázrak to nebyl, stejná

kvalita, jako jinde. Prodával i škvarky na váhu, byly super, cena teda tak akorát snesitelná, ale už jsme je tam dlouho neviděla, má jen balené.

1 0
možnosti

izak__

5. 5. 2012 10:43
Vina a Uzeniny

No co se vin tyce, tak ty jsou u nas koupit celkem levne, bud rozlevana, nebo od vinaru, ty od 40kc nahoru, lepsi spise 70kc za rozlivany litr jsou casto velmi dobra, nebo mala vinarstvi, v rodine vinare mame, takze i za komancu jme v demizonech holdovali skvelym vinum.

Uzeniny, tak to je jina, ty jsme si delali sami, zabili cunika, okorenili, ani tu rychlo-sul jsme tam nedavali (rakovinotvorna e250) a udila nam to mistni uzenarska, ktera mela kvalitni vysokou udirnu v baraku (takze zadna mala almara, ale hezky vysky domu) a moc zalezelo na kvalitnim dreve, takze si clovek zaplatil drevo a praci a bylo hotovo, chodila k ni udit cela vesnice, udirnu meli uz pred 1. republikou a i udit se musi umet, takze klasicka vesnicka kooperace i pres odpor rezimu, stejne tak domaci slivovicka, domaci chleba, mleko od kravy, domaci drubez ... kurna ja si zral za komancu jak kral, az bude krize a nebude prace, tak zacnem znova farmarit ;-)

0 0
možnosti

izak__

5. 5. 2012 10:51
Re: Vina a Uzeniny

Jinak zahranicni vina jsou spise predrazena, nez dobra, asi jak ktera, ale kdyz jsem 1. koupil cilske vino, tak jsme mel sto chuti zajit s tim do obchodu a nekomu tam s tim rozbit hlavu, takovy chemicky patok jsem jeste nepil, neb jsem se vzdy vyhybal ostravskym kahanum a podobnym patokum no a vinum rozumim spis tem moravskym, ale prisel jsem na to, jak se to da pit, 1 dil vina 7 dilu matonky a da se to ;-)) ... v Chorvatsku jsem na dobre vino nenarazil nikde, jen jsem o jednom slysel, ze dela moravskou metodou, ale jen na vyvoz, tam temer nekoupitelne ... tak ty bud strik (s vodou) nebo vino voda a kvalitni sirup ;-) ... jinak hrozny tam maji super, jenze oni s toho bohatstvi neumi udelat kvalitni vina, nebot flakaji technologii, to co line narody jako chorvate, italove, francouzi maji v podobe slunce a pak uz to nejak udelaji, tak na to v nasich podminkach mame slozite a pracne postupy, jak dosahnout kvality bez pridavani cukru, treba slamove, vyber z cibeb etc.

0 0
možnosti

Snajper ze strakovky

5. 5. 2012 10:29
Hermelín není ze Sedlčan???

přestávám to kupovat, člověk si myslí že podporuje Českou mlékárnu, ale ona to vyrábí a balí v Poslku!!! HNUS... RvRvRv

3 0
možnosti

MarthyD

6. 5. 2012 22:01
Re: Hermelín není ze Sedlčan???

Dobrý den,

jsem ze Sedlčan a jako hrdý občan (resp. občanka) musím toto tvrzení vyvrátit. Sedlčanský Hermelín se rozhodně VYRÁBÍ V SEDLČANECH - proč by pak jinak všichni ti zaměstnanci (z nichž spoustu osobně znám) každý den do sedlčanské mlékárny chodili :-)?

Z Polska se k nám dováží spousta potravin, ale tento příklad byl vybrán nevhodně.

0 0
možnosti