Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Varovné příznaky rakoviny, která zabíjí muže

Je jedním z nejvýkonnějších zabijáků českých mužů, již v počátcích však na sebe rakovina tlustého střeva upozorní nepřehlédnutelnými příznaky. Symptomy jako nenadálý úbytek váhy, dlouhotrvající průjem či zácpu nebo krev ve stolici však Češi stále přehlížejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M13i22c79h92a52l 64L83e56m38o95n 8765402970716

Lucie Vyklická vy jste pošuk.

0/0
1.12.2012 4:00

K86a30r48e48l 18M36a72r39h33a 3588409235788

Seriózní info o kyselině štavelové (která opakuji existuje pouze v jedné formě, nemá žádné izomery natož nejakou odlišnou organickou a anorganickou formu) najdete kromě učebnic chemie i třeba na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Oxalic_acid

0/−1
3.11.2012 22:07

K37a84r35e34l 55M31a57r38h48a 3588739165278

Tak tedy ješte jednou, Lucie;-) Musíte mít stále na paměti, že web je jen obrovská žumpa, najdete tam úplně všechno od informací pravdivých a ověřených až po naprosté slátaniny a bláboly, úmyslné manipulace atd. Uvedený zdroj seriózni není.

Jednostranných výživových doporučení tvrdících že našly ten a ten zázrak a nutících ty kteří tomu uvěří k obskurním změnám jídelníčku už byly tuny a další ještě budou. Jen ten zázrak je pořád nový, jednou aloe, jednou glukany, jednou špenát, jednou jádra z meruněk, jednou pití vlastní moči.

Výživoví experti nebudou souhlasit se žádným extrémem, od vajíčkové diety po veganství až k raw stravě. Člověk byl, je a bude všežravec, navíc v jednostranných dietách vždy bude něco chybět a něco přebývat, stačí jen nezapomínat na Paracelsův základní axiom toxikologie ""All things are poison and nothing is without poison; only the dose makes a thing not a poison."

+1/0
3.11.2012 21:56

L83u18c12i87e 93V23y92k81l91i19c94k85á 1260968725

Hádat se s vámi opravdu nemíním :-) Nemá to smysl :-) člověk si může ublížit i na RAW stravě, když to dělá blbě. Ale je zcela běžný, že nemocní lidi, kteří se začali léčit čerstvou rostlinou stravou se úspěšně vyléčili :-) S rakovinou je to samozřejmě na delší boj, ale výhra je rozhodně reálnější, než nám nabízí klasická medicína. ;-) Všude se stále dokola dočítám, jak je nebezpečný, když to s něčím přeháníme a i že ten špenát je nebezpečnej se svou kyselinou šťavelovou a podobně, ale docela mě fascinuje, že jsem ještě nepochytila žádné informace o tom, že by se nějakej bláznivej vegetarián otrávil špenátem nebo si někde v nějaký diskuzi stěžoval, že mu z toho vyrostly kameny nebo mu z toho bylo nevim co... Pořád se od nich jen dočítám, jak se jím cpou jako diví a jak je jim dobře a co všechno už si vyléčili... Ale jak už jsem psala výše, hádat se s vámi nebudu ;-)

+1/−1
3.11.2012 23:53

L87u30c61i39e 84V56y71k13l70i31c18k49á 1420488705

Zkuste si přečíst třeba tohle http://debbietookrawforlife.blogspot.cz/2009/04/spinach-and-oxalate-acid-thing.html 

Ale chápu, že vyjet ze starých kolejí není jen tak. ;-)

+1/−1
3.11.2012 15:43

K73a41r89e28l 87M30a31r69h46a 3988859545918

Proboha Lucie zanechte těch špenátových výlevů. Tedy jistě by Vám lékaři dali za pravdu, že je (nejen) jako prevenci karcinomu tlustého střeva vhodné zvýšit příjem vlákniny typu celozrnného pečiva, ovesných vloček, ovoce a zeleniny. Ovšem všelék špenát a organická kyslena šťavelová měnící se v anorganickou, to snad ne! Zpátky a nahlédnout znovu do učebnic aspoň chemie ze základky:-) JInak kyselina šťavelová je ve vyšších dávkách toxická, vzpomeňte na oběti methanolu jejichž smrt způsobila strukturně i toxikologicky podobná kyselina mravenčí.

Spíš než domněle kyselé prostředí může být příčinou vysoké incidence této nemoci u nás (vysoký výskyt je hlavně mezi muži) nadměrná konzumace piva a uzenin, a zmíněný nedostatek vlákniny - natrávená strava je příliš dlouho ve střevě, dochází k hnilobným pochodům a vzniku nadměrného množství škodlivin. Plus zřejmě genetické předpoklady.

+2/0
2.11.2012 21:11

L26u39c68i14e 60V64y59k37l21i75c42k60á 1220158405

Na raka je určitě dobrý změnit stravu. Maso, cukr, mouka jsou potraviny, který vytvářejí v těle kyselé prostředí, které je opravdu živnou půdou pro absolutně všechny choroby včetně rakoviny. Takže je vždycky po dobu onemosnění vyškrtnout z jídelníčku. zato ovoce a zelenina jsou zásadotvorné, což se chorobám absolutně nelíbí a tím je decimuje. takže jako prevenci je dobrý mít v jídelníčku kolem 70 % syrové zeleniny a ovoce - rychlá inspirace je tu: http://hobby.idnes.cz/syrova-strava-zive-jidlo-bez-sporaku-dw0-/hobby-domov.aspx?c=A121017_152803_hobby-domov_mce&fb_action_ids=2525066542447&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%222525066542447%22%3A529572797071596%7D&action_type_map=%7B%222525066542447%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map 

Samozřejmě k tomu je vynikající kvalitní odšťavňovač na ovocno-zeleninové džusy, které tělo regenerují, dopují vším co nezbytně potřebujeme a nezatěžuje ho složitým trávením, které tělo při nemoci vysiluje. A d

+3/−5
2.11.2012 11:54

L65u84c73i60e 42V30y44k62l95i97c19k51á 1660598255

A dalšími významnými pomocníky v boji a prevenci jsou přírodní doplňky stravy. např. vynikající jsou přírodní Schinedeleho minerály, které obsahují opravdu širokou škálu minerálů, které bysme měli dostávat v již zmíněné zelenině, ale bohužel dnes je opravdu potřebné tomu více pomoci, jelikož dnešní komerčně pěstovaná zelenina toho již neobsahuje tolik, kolik toho naše tělo potřebuje. Další výborný a také i hodně vyhledávaný pomocník je Novomin, který významně snižuje toxicitu léků, ale zároveň zesiluje jejich léčebný účinek. Také zajišťuje ochranu a normalizuje látkovou výměnu zdravých tkání těla a selektivně ničí pouze abnormální buňky. Také výborné jsou za studena lisované (panenské) oleje. ty obsahují neocenitelné množství vitamínů a minerálů, ale také velmi důležité nenasycené mastné kyseliny. Mezi špičku těchto olejů patří především cedrový olej. Ale zajímavé jsou i ostatní. Např. tykvový olej je na prostatu a ostropestřecový na játra.

+2/−3
2.11.2012 13:37

M40a98r11e78k 85H41r62u14b88y 6767882431628

jakym presne zpusobem prosim "vytvareji kysele prostredi" a "jsou zasadotvorne"? V chemii nas ucili ze nic nevznika samo od sebe - ze by mi soudruzka lhala? :-P

+2/0
2.11.2012 14:18

L65u57c66i75e 25V89y13k61l35i34c21k71á 1810768725

jaj :-D tak to je záludná otázka :-D Já nejsu chemik... Já to beru jako fakt. Třeba jako že jedlá soda taky dělá zásadu, prostě je zásaditá a nikdy mi nenapadlo po tom pátrat, čím to je. To stejné platí pro syrovou zeleninu a ovoce. A nejsou to žádné výmysly paní Vomáčkové odvedle :-) Možná tady to bude pochopitelnější: http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_jedy_i_leky_02.php

A mám to i osobně vyzkoušené. měřila jsme si PH moči když jsme ještě konzumovala běžnou stravu jako všichni a PH bylo kyselé, pak jsem si udělala detoxikační týden, kde 90% jídelníčku byla zelenina, zbytek ovoce a trochu živočišných bílkovin. No a pH moči bylo krásně zásadité :-) Takže ono to v tom těle opravdu tak funguje. Nevim jestli to tak mají všichni nebo jen já to tak registruju, ale kdykoliv sním něco, co je kyselinotvorné, tak mi pak v ústech zůstává taková nakyslá chuť. Nedokážu to přesně specifikovat. Už před hodinou jsem snědla čokoládu a zase mám takové lehké kyselo v puse :-) U zeleniny a ovoce ne..

+1/−1
2.11.2012 14:32

L16u51c22i91e 77V95y45k42l59i42c28k98á 1130798835

Např:Špenát je naše nejcennější listová zelenina.Obsahuje víc než 88% vody a je bohatý na vysoce hodnotné železo.Mimoto obsahuje mnoho sodíku,draslíku a vápníku, ale i obsah hořčíku je vysoký.Syrová čerstvá šťáva je jednou z nejvýživnějších potravin pro všechny zažívací a zvláště vylučovací orgány.Zatímco projímadla účinkují drážděním dolního úseku střeva,. špenátová šťáva sleduje přirozenou cestu a vyživuje buňky, tkáně, nervy a svaly, takže může probíhat zcela normální vylučování.Přidáním karotkové šťávy vzniká směs,která je dobrou pomocí při znovunabytí normálního tonu střeva.Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou. V syrovém špenátu je obsažena kyselina šťavelová ve své přirozené,organické formě a stimuluje ve spolupráci s ostatními přirozenými látkami,obsaženými ve špenátu, střevní peristaltiku.

Vařením špenátu se naproti tomu organické vlastnosti všech účinných látek zničí, což platí i o kyselině šťavelové, která se mění v anorganickou a jako taková může tvořit krystalky v ledvinách.

0/−1
2.11.2012 16:03

L82u53c86i81e 96V47y40k42l36i76c55k62á 1140748885

Je důležité přidávat špenát do všech salátů. Listy se dobře operou, jemně pokrájí nebo hrubě rozemelou například na odšťavovači Champion. Jakmile si zvykneme jist syrový špenát, vážíme si jeho chuti a jeho hodnoty, která je vyšší než u špenátu vařeného. Což je opravdu pravda. Jakmile jsme zjistila, že se špenát dá jíst syrový, udělal jsem ho k obědu a byl opravdu vynikající! ;-)

0/−1
2.11.2012 16:15

M17i14c64h89a96l 47T63o95m64á65n29e25k 9177429956

jj je nejzdravejsi ale take pry nejvic karcinogeni takze babo rad

0/0
2.11.2012 17:25







Najdete na iDNES.cz