Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Varovné příznaky rakoviny, která zabíjí muže

Je jedním z nejvýkonnějších zabijáků českých mužů, již v počátcích však na sebe rakovina tlustého střeva upozorní nepřehlédnutelnými příznaky. Symptomy jako nenadálý úbytek váhy, dlouhotrvající průjem či zácpu nebo krev ve stolici však Češi stále přehlížejí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M85i58c14h19a64l 41L19e29m95o11n 8855382540266

Lucie Vyklická vy jste pošuk.

0/0
1.12.2012 4:00

K53a40r59e71l 50M81a55r74h14a 3548609445428

Seriózní info o kyselině štavelové (která opakuji existuje pouze v jedné formě, nemá žádné izomery natož nejakou odlišnou organickou a anorganickou formu) najdete kromě učebnic chemie i třeba na wikipedii http://en.wikipedia.org/wiki/Oxalic_acid

0/−1
3.11.2012 22:07

K74a70r29e55l 77M95a63r94h72a 3518579665308

Tak tedy ješte jednou, Lucie;-) Musíte mít stále na paměti, že web je jen obrovská žumpa, najdete tam úplně všechno od informací pravdivých a ověřených až po naprosté slátaniny a bláboly, úmyslné manipulace atd. Uvedený zdroj seriózni není.

Jednostranných výživových doporučení tvrdících že našly ten a ten zázrak a nutících ty kteří tomu uvěří k obskurním změnám jídelníčku už byly tuny a další ještě budou. Jen ten zázrak je pořád nový, jednou aloe, jednou glukany, jednou špenát, jednou jádra z meruněk, jednou pití vlastní moči.

Výživoví experti nebudou souhlasit se žádným extrémem, od vajíčkové diety po veganství až k raw stravě. Člověk byl, je a bude všežravec, navíc v jednostranných dietách vždy bude něco chybět a něco přebývat, stačí jen nezapomínat na Paracelsův základní axiom toxikologie ""All things are poison and nothing is without poison; only the dose makes a thing not a poison."

+1/0
3.11.2012 21:56

L54u89c18i86e 24V43y60k12l43i19c83k79á 1850468565

Hádat se s vámi opravdu nemíním :-) Nemá to smysl :-) člověk si může ublížit i na RAW stravě, když to dělá blbě. Ale je zcela běžný, že nemocní lidi, kteří se začali léčit čerstvou rostlinou stravou se úspěšně vyléčili :-) S rakovinou je to samozřejmě na delší boj, ale výhra je rozhodně reálnější, než nám nabízí klasická medicína. ;-) Všude se stále dokola dočítám, jak je nebezpečný, když to s něčím přeháníme a i že ten špenát je nebezpečnej se svou kyselinou šťavelovou a podobně, ale docela mě fascinuje, že jsem ještě nepochytila žádné informace o tom, že by se nějakej bláznivej vegetarián otrávil špenátem nebo si někde v nějaký diskuzi stěžoval, že mu z toho vyrostly kameny nebo mu z toho bylo nevim co... Pořád se od nich jen dočítám, jak se jím cpou jako diví a jak je jim dobře a co všechno už si vyléčili... Ale jak už jsem psala výše, hádat se s vámi nebudu ;-)

+1/−1
3.11.2012 23:53

L50u25c38i48e 45V84y41k32l41i16c22k86á 1950598335

Zkuste si přečíst třeba tohle http://debbietookrawforlife.blogspot.cz/2009/04/spinach-and-oxalate-acid-thing.html 

Ale chápu, že vyjet ze starých kolejí není jen tak. ;-)

+1/−1
3.11.2012 15:43

K85a69r62e62l 66M21a23r12h21a 3508599625888

Proboha Lucie zanechte těch špenátových výlevů. Tedy jistě by Vám lékaři dali za pravdu, že je (nejen) jako prevenci karcinomu tlustého střeva vhodné zvýšit příjem vlákniny typu celozrnného pečiva, ovesných vloček, ovoce a zeleniny. Ovšem všelék špenát a organická kyslena šťavelová měnící se v anorganickou, to snad ne! Zpátky a nahlédnout znovu do učebnic aspoň chemie ze základky:-) JInak kyselina šťavelová je ve vyšších dávkách toxická, vzpomeňte na oběti methanolu jejichž smrt způsobila strukturně i toxikologicky podobná kyselina mravenčí.

Spíš než domněle kyselé prostředí může být příčinou vysoké incidence této nemoci u nás (vysoký výskyt je hlavně mezi muži) nadměrná konzumace piva a uzenin, a zmíněný nedostatek vlákniny - natrávená strava je příliš dlouho ve střevě, dochází k hnilobným pochodům a vzniku nadměrného množství škodlivin. Plus zřejmě genetické předpoklady.

+2/0
2.11.2012 21:11

L33u72c15i61e 66V25y59k86l19i34c34k24á 1410128215

Na raka je určitě dobrý změnit stravu. Maso, cukr, mouka jsou potraviny, který vytvářejí v těle kyselé prostředí, které je opravdu živnou půdou pro absolutně všechny choroby včetně rakoviny. Takže je vždycky po dobu onemosnění vyškrtnout z jídelníčku. zato ovoce a zelenina jsou zásadotvorné, což se chorobám absolutně nelíbí a tím je decimuje. takže jako prevenci je dobrý mít v jídelníčku kolem 70 % syrové zeleniny a ovoce - rychlá inspirace je tu: http://hobby.idnes.cz/syrova-strava-zive-jidlo-bez-sporaku-dw0-/hobby-domov.aspx?c=A121017_152803_hobby-domov_mce&fb_action_ids=2525066542447&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map=%7B%222525066542447%22%3A529572797071596%7D&action_type_map=%7B%222525066542447%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map 

Samozřejmě k tomu je vynikající kvalitní odšťavňovač na ovocno-zeleninové džusy, které tělo regenerují, dopují vším co nezbytně potřebujeme a nezatěžuje ho složitým trávením, které tělo při nemoci vysiluje. A d

+3/−5
2.11.2012 11:54

L37u90c56i90e 48V79y52k71l65i83c34k15á 1890628495

A dalšími významnými pomocníky v boji a prevenci jsou přírodní doplňky stravy. např. vynikající jsou přírodní Schinedeleho minerály, které obsahují opravdu širokou škálu minerálů, které bysme měli dostávat v již zmíněné zelenině, ale bohužel dnes je opravdu potřebné tomu více pomoci, jelikož dnešní komerčně pěstovaná zelenina toho již neobsahuje tolik, kolik toho naše tělo potřebuje. Další výborný a také i hodně vyhledávaný pomocník je Novomin, který významně snižuje toxicitu léků, ale zároveň zesiluje jejich léčebný účinek. Také zajišťuje ochranu a normalizuje látkovou výměnu zdravých tkání těla a selektivně ničí pouze abnormální buňky. Také výborné jsou za studena lisované (panenské) oleje. ty obsahují neocenitelné množství vitamínů a minerálů, ale také velmi důležité nenasycené mastné kyseliny. Mezi špičku těchto olejů patří především cedrový olej. Ale zajímavé jsou i ostatní. Např. tykvový olej je na prostatu a ostropestřecový na játra.

+2/−3
2.11.2012 13:37

M24a71r79e78k 65H25r55u35b76y 6717352191548

jakym presne zpusobem prosim "vytvareji kysele prostredi" a "jsou zasadotvorne"? V chemii nas ucili ze nic nevznika samo od sebe - ze by mi soudruzka lhala? :-P

+2/0
2.11.2012 14:18

L66u51c35i75e 64V32y62k40l97i86c95k15á 1970678255

jaj :-D tak to je záludná otázka :-D Já nejsu chemik... Já to beru jako fakt. Třeba jako že jedlá soda taky dělá zásadu, prostě je zásaditá a nikdy mi nenapadlo po tom pátrat, čím to je. To stejné platí pro syrovou zeleninu a ovoce. A nejsou to žádné výmysly paní Vomáčkové odvedle :-) Možná tady to bude pochopitelnější: http://www.zdravi-az.cz/Potraviny_jako_jedy_i_leky_02.php

A mám to i osobně vyzkoušené. měřila jsme si PH moči když jsme ještě konzumovala běžnou stravu jako všichni a PH bylo kyselé, pak jsem si udělala detoxikační týden, kde 90% jídelníčku byla zelenina, zbytek ovoce a trochu živočišných bílkovin. No a pH moči bylo krásně zásadité :-) Takže ono to v tom těle opravdu tak funguje. Nevim jestli to tak mají všichni nebo jen já to tak registruju, ale kdykoliv sním něco, co je kyselinotvorné, tak mi pak v ústech zůstává taková nakyslá chuť. Nedokážu to přesně specifikovat. Už před hodinou jsem snědla čokoládu a zase mám takové lehké kyselo v puse :-) U zeleniny a ovoce ne..

+1/−1
2.11.2012 14:32

L98u27c10i86e 17V40y68k18l67i16c34k49á 1110818125

Např:Špenát je naše nejcennější listová zelenina.Obsahuje víc než 88% vody a je bohatý na vysoce hodnotné železo.Mimoto obsahuje mnoho sodíku,draslíku a vápníku, ale i obsah hořčíku je vysoký.Syrová čerstvá šťáva je jednou z nejvýživnějších potravin pro všechny zažívací a zvláště vylučovací orgány.Zatímco projímadla účinkují drážděním dolního úseku střeva,. špenátová šťáva sleduje přirozenou cestu a vyživuje buňky, tkáně, nervy a svaly, takže může probíhat zcela normální vylučování.Přidáním karotkové šťávy vzniká směs,která je dobrou pomocí při znovunabytí normálního tonu střeva.Špenát obsahuje kyselinu šťavelovou. V syrovém špenátu je obsažena kyselina šťavelová ve své přirozené,organické formě a stimuluje ve spolupráci s ostatními přirozenými látkami,obsaženými ve špenátu, střevní peristaltiku.

Vařením špenátu se naproti tomu organické vlastnosti všech účinných látek zničí, což platí i o kyselině šťavelové, která se mění v anorganickou a jako taková může tvořit krystalky v ledvinách.

0/−1
2.11.2012 16:03

L33u96c54i75e 17V43y30k93l17i12c65k44á 1260148635

Je důležité přidávat špenát do všech salátů. Listy se dobře operou, jemně pokrájí nebo hrubě rozemelou například na odšťavovači Champion. Jakmile si zvykneme jist syrový špenát, vážíme si jeho chuti a jeho hodnoty, která je vyšší než u špenátu vařeného. Což je opravdu pravda. Jakmile jsme zjistila, že se špenát dá jíst syrový, udělal jsem ho k obědu a byl opravdu vynikající! ;-)

0/−1
2.11.2012 16:15

M79i48c25h68a27l 46T12o26m50á48n42e11k 9337929626

jj je nejzdravejsi ale take pry nejvic karcinogeni takze babo rad

0/0
2.11.2012 17:25







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.