Diskuse k článku

Doba je plytká a my jsme její pokusní králíci, říká Zdeněk Pohlreich

Virtuální svět plný iluzí, lží a závisti, v němž se líní a neschopní lidi chtějí mít jako ti pracovití a šikovní. Dnešní doba se šéfovi Zdeňku Pohlreichovi vůbec nelíbí. Přesto tvrdí, že nemá cenu se na ni vymlouvat: "Každý má jet na vlastní páru."

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P17a87v45e15l 46P55o96k24o91r30n60ý 2546604510882

Pan Pohlreich je určitě pracovitý a názory pracovitého člověka jsou určitě zajímavé, i když se někomu nelíbí. A ta poznámka o tom pivu, musíme se smířit s tím, že pivo nyní vaří i jinde a možná lépe a že se nepije jen pivo, jak je to spíše u nás, pije se toho spousta, třeba víno.

0/0
21.7.2013 6:58

P17e59t79r 39K41o20u86t16n95ý 3507910929778

Jednoduše, pana Poleraicha nemusím, ale má hooodně pravdu !! On přece neříká, že není nic dobře on pouze říká co si myslí o tom nedobrém, a tam jde na kost.

+1/0
15.6.2013 7:19

O43s54k51a12r 97K35o56v43a81ř52í62k 9410611423190

jenže on opovrhuje úplně vším...:-/

0/−2
15.6.2013 10:58

J37i86r49k67a 93V39o63j50v23o30d81i49n 6631537627295

A čím? Co sem si všiml, tak haní veškerá jídla, která nejsou ochucena přírodně. Co je ten zbytek? Názory na těžkou českou kuchyni prosím vynechte.

0/0
16.6.2013 0:00

P93a57v75e19l 52O62d26r41a73z77i36l 6754989587530

"Všichni by nejraději podnikali doma od počítače" - A proč ne?

"Co je sakra na guláši světoborného?" - Nic. Ptali se tě, jestli chutná.

"Lemtáme pivo a jíme knedlíky." - Tak to nedělej.

"Pivo je jednoduchý nápoj" - Tak tos asi ještě v životě žádný nevařil.

"Medik by neměl psát o jídle" - A to proč? Hodnotit jídlo může každej, kdo jí. To bys neměl hodnotit pivo, když ho nevaříš, Zdendo.

+4/−2
16.6.2013 20:10

E96v36a 43S64v16o38b62o48d24o86v60á 4830146746932

1) Ano, za počítačem lze i zasadit zeleninu a pak ji sklidit, mnozí by na to určitě přísahali. ;-D

2) Ptali se a on odpověděl, tak teď můžete odpovědět vy jemu. NA JEHO OTÁZKU.

3) On to nedělá.

4) Patrně bylo zaobaleně řečeno namísto "pro jednodušší lidi".

5) Cuketka nehodnotí, píše recepty. Proto pan Pohlreich předpokládá, že by měl umět vařit. Ale na internetu je to nejspíš šumák, když sem stejně může psát každej.;-DR^

6) ... a kdypak jste si s p. Pohlreichem potykali?

+1/−2
12.7.2013 4:32

O22s67k83a43r 59K63o73v69a17ř93í26k 9120871513640

Trošku Pohlreicha nechápu.Haní prakticky všechno.Tak proč se tady s námi zahazuje a neodstěhuje se někam,kde to bude dle jeho představ?

Když se poprvé objevil na obrazovkách,tak to byl sympatický chlapík,který měl dobré hlášky,kritizoval,ale zároveň uměl poradit.Teď,po 5i letech,je to pravý opak.Nafoukaný a arogantní tlučhuba.Na jeho příkladu se jasně ukazuje,že média dokáží člověka naprosto změnit.

Ale i Zdenda má své fanatické obdivovatele...třeba ten s tou hadrou v pořadu Vařte jako šéf.Ten kdyby mohl,tak Zdendovi pochválí i lejno v záchodové míse.

+1/−3
12.6.2013 20:29

P76a83v23e30l 88L55e90š40t19i60n31s90k77ý 7218665792593

Trochu si protiřečí, když brblá, že jsem všichni negativisti. Sám pak v celém rozhovoru nemá ani smítko optimismu ;-D

+1/−2
13.6.2013 13:02

E75v86a 89S68v63o75b78o90d45o30v67á 4320226986182

To je ale jen proto, že mluví o Čechách. ;-D Kdybyste žil ve Švýcarsku, všimnul byste si, že dokáže o pochválit!! R^

0/0
12.7.2013 4:34

J29o37s90e79f 95S20o53k30o36l 2740819372719

Namistrovanej až na půdu ...

+3/−6
10.6.2013 20:07

P50e24t65r 74V22i63n73t17r29l46í50k 3966194691

...komerční osoba...

+1/−4
9.6.2013 22:36

D72o85m48i32n81i58k 82K75o98v63a27č31í65k 5634932807485

Ja osobne bych uciliste zrusil. Reknete mi k cemu ta flakarna je? Prodlouzil bych stredni skolu do 19 povinne pro kazdeho a pak, pokud by clovek chtel delat remeslo, tak bych zavedl kurzy, kde by se to remeslo ucili.

+2/−10
8.6.2013 10:56

P94e86t79r 53J66a46n86d54a 9543307704431

Jasně, takže bude mít střední školu. Jakou to bude mít výhodu, kromě ještě větší degradace středního školství?

0/0
16.6.2013 15:06

M55a22r44e60k 63Š88i43m15o89n 2454747748248

Pane Pohlreich, víte, že si můžete založit vlastní soukromé učiliště a vybírat v něm školné? Asi to nebude tak výnosné jako ty televizní show, ale myslím, že to bude prospěšnější. Měl byste to udělat.

+9/−5
7.6.2013 13:52
Foto

H12a57n89a 97M20u23s47i97l43o11v32a 9885284291118

A proc by to mel sakra delat? Myslim, ze ten clovek jasne formuloval svoje nazory a svuj postoj. Nikde netvrdil, ze by chtel provozovat skolu. Myslim, ze tech par "ychtylu", ktere potkal pri nataceni "Ano sefe!" mu staci do konce zivota.

+10/−3
9.6.2013 17:36

M44a37r14e62k 14Š64i17m14o86n 2144987148478

Ano, proč by to dělal, když to nevynáší. Ale pořád dál skuhrá, že kvalita českých kuchařů i kuchařského školství je žalostná. Může skuhrat dál.

+1/−3
13.6.2013 12:53

E43v26a 59S22v15o38b64o88d95o55v43á 4170326456212

Kdybyste uměl číst, tak byste se dočetl, že čeští kuchaři hlavně neumějí jíst a tudíž nevědí, co je dobré. Co se týká vzdělání, vztahují se ty výroky na provozování podniků - a to většinou nedělají kuchaři, pane.

0/0
12.7.2013 4:38

M20a21r70e45k 69P41l69a61č41e21k 4691589937523

To je bolš jak řemen! Prý určovat počet restaurací ve městech, tak to by snad nedal ani lenin!;-D

+12/−10
6.6.2013 15:41

P13e92t20r 18J10a63n27o51u19š 7839882632220

Jste opravdu tak hloupy? Kde jste na to prisel, ze by chtel Pohlreich regulovat pocet hospod? On jen popisuje, jak to funguje jinde.

+8/−1
10.6.2013 6:38

J48i81ř69í 55S81t29e94j93s74k43a63l 8442159728643

Dřív tohle obstrávaly cechy. Pokud se někdo chtěl udělat pro sebe v nějakém městě, musel mít povolení cechu. Aby nevzniklo to, že bude moc řezníků a neuživí se. Když to nepovolili, dotyčný dělal dál tovaryše a čekal, až se místo uvolní, nebo překoupil živnost. Nedělejte si iluze, takhle to tu dopadne také. Vymohou si to sami hospodští. A to ještě budou licence na prodej alkoholu.

+2/0
11.6.2013 13:39

J28a11r44o79s69l46a91v 62M33o97u31k80a 3939687125862

Sláva, sláva, sláva Pohlreich nám rady dává, tak to je tragédie!!!:-)V

+5/−10
6.6.2013 15:27

O55l15d29ř31i79c70h 65H87o39r97á57k 2384599561725

Kdybych tak jen mohl prokouknout,

co komu tím chce vyfouknout. ;-D (asi omezit konkurenci a proslavit se více)

+1/−1
9.6.2013 14:00

P94e90t61r 33B18o48c19e93k 7756552290463

Ten člověk je jak kanál a navíc v televizi před milionem lidí. Co k tomu dodat....

+7/−11
5.6.2013 22:06

S56t59a47n10i34s72l55a17v 39A84u51g83u56s44t56i49n 2706874622120

Jak kanál? Tak tos kamaráde ještě neslyšel moji starou.

+3/−1
10.6.2013 8:16

J34i36ř89í 41B45a92u47e46r 4204536748600

Mě na něm vadí že jen pohledem pozná jakou to jídlo bude mít chuť.Jedl jsem jídla která nijak vábně nevypadala a byla moc dobrá.A je takový arogantní,dává najevo já jsem někdo.

+8/−11
4.6.2013 17:41

M33i18c37h90a97l 33J65o13s48e43k 3190487772755

On je někdo...hold si nebere servítky a všechno řekne na plnou hubu. Ve společnosti, kde se všichni jen přetvařují a hrají samou faleš, je to jistě vskutku něco nezvyklého.

+25/−3
5.6.2013 15:07

O72l91d68ř32i86c91h 26H69o31r33á57k 2674889781185

Aha, takže je bůh a od pohledu zná chuť.

To co plácáte o jakési férovosti bez falše je nesmysl. Původní dotaz zněl jinak.

Když se mi něco líbí/nelíbí pro oko, okomentuji vzhled, ale o chuti mluvím většinou až po několika soustech (pokud jídlo není vyloženě zkažené).

+2/−6
9.6.2013 14:03

M69i28c41h76a33l 32M36u29n57d72u64c96h 3973362907274

Na druhou stranu ... jídlo v hospodě nemá jen chutnat, ale i vypadat. Dělat něco napůl je fušeřina.

0/0
14.6.2013 14:56

E51v63a 69S29v55o77b87o65d81o43v62á 4850146436392

Evidentně má něco, co vám chybí - dobrý odhad. Neměl byste si myslet, že když něco nedokážete sám, nedokáže to ani nikdo jiný. A ani si nemyslím, že by tenhle šéfkuchař soudil podle nějaké domnělé estetické nevábnosti. Spíš pozná, co se do toho dávalo a jak to bylo staré, případně jestli se to k sobě hodilo a jak to voní/smrdí.

+1/0
12.7.2013 4:48

M43a86r94t78i24n 77K71r53e52b45s 4719209590320

!!R^R^R^

0/0
13.6.2013 14:43

P94a27v42e40l 15O16d14r29a58z62i91l 6404749937880

Je komické, když si jako kuchař stěžuje na hodnocení hospod amatéry a pak sám, jako amatér, hodnotí vaření piva a osoby je konzumující :-P

Až se dozví náš CEO s vejplatou 20MCHF, že není tak úplně motorem společnosti, tak asi nebude celou noc spat ;-D

+7/−3
3.6.2013 20:34

J68a50n 25H24e43l30l19e13r 9578765496

No ... kdybyste trochu premyslel, tak byste si treba zkusil vylozit, ze on ZP nemluvil o "vsech konzumentech piva" ... ale typove to, co rekl, odpovida. Jiste,i prezidenti, predsedove vlad a sefove spolecnosti pijou pivo. Nevim teda, jestli vas CEO dava 8 kousku denne, mozna jo.

Ceska spolecnost je z piva z pitomela a prochlastana, to je smutny fakt. Dat si sklenicku ci dve podle vseho neskodi a nekdy muze byt i prospesne. Ceske chlastani piva na objem je ovsem zhuverilost a degenerace naroda.

+8/−4
4.6.2013 10:05

P79a20v26e83l 82O66d38r43a85z26i30l 6554979367340

Ne? Řekl přesně "Pivo je jednoduchý nápoj, který ve světě pijí lidi, kteří nejsou až tak motorem společnosti."

Tím prostě řekl, že "ve světě" ti lepší pivo nepijí, což je kravina. Kravina je také blábol o tom, že je pivo jednoduchý nápoj, jednoduché je spálit kus hovězího na grilu, jak předvádí Pohlreich, ne vaření piva, což by věděl, kdyby to někdy zkusil, o čemž velmi silně pochybuji. Ale alergický na kecy o skvělém pivu být může, protože ho nemáme "my, vy, oni," ale prostě výrobci - kdekoliv na světě.

Další hlod je jeho "co je na guláši tak světoborného?" No nic, na to se ho ale nikdo neptal. Já mám guláš rád, ale určitě ne každej den, či týden, stejně tak mám rád rybí pomazánku, to klidně přiznám, ačkoliv na ní není nic světoborného. Svět se nezboří proto, že budu jíst světoborné jídlo, že.

P.S. asi jste neviděl chlastat Němce, Poláky, Maďary, že?

+8/−4
4.6.2013 13:15

P24a37v41e85l 82N12o76v64ý 6822941565944

koukám, že už z pojmu "sklenka piva" budete asi pivním odborníkem. Uvařit dobré pivo je jedna z těch složitějších věcí na světě, obzvláště , když se to dělá poctivě. Představa lídí, kteří o tom nic neví, je většinou, že se hodí tabletka do vody ;-D

+1/−1
5.6.2013 11:27

M25i11c85h23a84l 62J65o36s93e12k 3740787352125

když to tak někdy i chutná, tak se lidem nedivte, že jim fantazie pracuje ;-D

0/−2
5.6.2013 15:30

M18i72r48e94k 26K87o18v16a80c71i71k 5921461121557

Je znát, že ten chlap má hodně za sebou a v hlavě to má srovnaný a je úplně jedno, jestli člověk se vším souhlasí nebo má výhrady... V čem ale podle mého hodně ujel je, že vůbec připouští nějakou možnost regulace počtu restaurací. Možná, že to má nějaký efekt ve Švýcarsku (i to mi přijde divné), ale při představě, že by něco takového mělo být u nás, se mi ježí chlupy na zádech... To by byla katastrofa.

+8/−2
3.6.2013 11:47

B43e87d35ř70i22c41h 10V12o44t91ý41p10k40a 7211629611608

Ono pokud vezmeme počet restaurací v menších městech a obcích, tak by to opravdu něco chtělo. Ve vsi o 450 lidech jsou 3 hospody, všechny se snaží dělat menu za 50 Kč a je to naprostá hrůza. Když jedna dělá akci, tak lidi chodí na panáky vedle, protože tam jsou za 8 korun. Většina nájemců se do roka zadluží a skončí, ale vždycky se nějakej novej jouda najde. A to je i ve spoustě jiných oborů, snaží se tu podnikat spousta jedinců, kteří si neumí spočítat ani základní náklady a výdaje a ve finále se akorát zadluží. Samozřejmě ale kazí udržitelné ceny ostatním a vždycky vstanou noví troubové, kteří jsou ochotni makat za měsíční zisk 7000 Kč ;-D

+10/−1
3.6.2013 15:24

M80i71r68e90k 43K10o40v17a16c94i14k 5511221691297

No a výsledkem regulace by bylo, že místo tří hospod by byla povolená jedna a ten samej humus by nestál 50 ale kilo. Akorát by tam byl ještě salónek s nadstandardníma službama pro pana starostu a obecní radu. Pokud regulovat, tak maximálně odbornost provozovatele.

+5/−1
4.6.2013 14:39

P33e47t68r 85V53i64n88t98r17l69í13k 3136834871

jsou lidi, kteří si rádi zaplatí za kvalitu, já mezi ně taky patřím, nemusím do sebe ládovat hnusy za 50,- Kč, jen aby toho bylo hodně a přitom se to nedá sníst... nebudu opakovat klišé že jsme čtyřicet let zaspali, protože jsou tu i jiný země, které jsou na tom stejně,akorát nechápu, proč do všeho cpe olivový olej, není to absolutně česká surovina, jsou i jiné oleje, které jsou kvalitní a zdravé... olivový olej patří na jih, italové nebo řekové taky nelezou do zadku německé nebo české kuchyni... a vzhledem ke stylu života v česku, bychom si ty knedlíky a omáčky měli ponechat

0/0
9.6.2013 22:42

J93i28ř19í 21S21t73e43j63s10k87a94l 8622159468953

Který je "absolutně český a zdravý olej"? Prosím, alespoň jeden!

0/0
11.6.2013 13:44

P60e32t31r 21V75i91n52t75r18l94í90k 3726604301

a co takhle sádlo? tísíc let se tu používalo a je zdravější jak většina olejů, pokud vepřík nikdy nepapal chemii, tak je jeho sádlo zdravé stejně jako oliváč

+1/0
11.6.2013 16:36

J39i95ř55í 29S38t10e84j41s11k57a54l 8882839688973

Pro mně sádlo skvělé! Ale i olivový olej. Mám ho opravdu rád, ne proto, že je to módní. Ale i máslo je senzační. Ostatní oleje ale fakt nemusím. Nepřišel jsem zatím na žádný, který by snesl srovnání s olivovým. (Nemluvím o smažení.)

0/0
11.6.2013 16:41

P57e11t83r 61V21i19n80t80r72l21í84k 3516514101

také mám rád oleje, ale když už typičtější pro naši krajinu tak olej z vína, je sice drahý, ale na salát je lepší jak ten olivový

0/0
11.6.2013 18:37

P25e30t11r 82V42i69n90t49r43l75í46k 3206284301

jinak kokosový olej je chutný, palmový, mandlový.... třeba mandlový taky typičtější pro česko

0/0
11.6.2013 18:39

J73i66ř85í 18S83t77e59j93s17k20a49l 8212579258823

To bohužel nejsou oleje k denní spotřebě, jak cenově, tak chuťově, ani univerzální. Jsou chuťově velmi výrazné, takže na vaření minus. Palmový na smažení znám z Thajska, ten je prima, ale zase jen na vaření. A jestli je mandlový, či kokosový olej typičtější pro Česko, tak jste tu nikdy nebyl.

0/0
11.6.2013 18:42

P18e53t57r 43V41i84n37t53r16l50í97k 3166184671

mandle i víno tu rostou, takže jsou typičtější, olivy jsou jen móda... za čas to ustane , takže v kombinaci např sádlo na smažení, ty ostatní oleje na dochucování v tom vidím lepší budoucnost, nejde o to, že olivový olej je zdravý stejně jako ty ostatní, ale o to, že bychom si měli sami prorazit vlastní cestu a nenechat se oblbovat jinou kuchyní, která tu nemá historické místo, dá se to zkombinovat a btw, ten strojní olivový olej zase tolik zdraví nepřináší, dá se srovnat se slunečnicovým, to už výzkumy také prokázaly, něco o tom vím, žil jsem nějaký čas v Římě a dovážel si domů domácí ol. olej, je to sto a jedna, takže proto doma v česku preferuji tuky, typické pro nás a třeba v itálii olivový olej

0/0
11.6.2013 23:45

J17i25ř10í 90S59t17e15j34s75k67a72l 8502309238903

Docela mně to baví, protože jste strašný sedmilhář. Olivový olej je móda, která trvá 3.000 let. Až "ustane" a potkáte na Kokoříně mandlovník, tak dejte vědět! ;-D;-D;-D

0/0
11.6.2013 23:48

P42e31t22r 75V65i35n31t87r76l86í44k 3466234781

bavíme se snad o česku ne? 8-o;-)

0/0
11.6.2013 23:51

P66e84t71r 50V36i98n94t49r30l96í18k 3766824771

a pokud nemáte na Kokoříně Mandloně, tak na Hustopečsku jich jsou plné kopce ;-) nicméně pochybuji, že vám na Kokoříně rostou Olivové háje :-P

+1/0
11.6.2013 23:53

B89o69h89u64m24i61l73a 29M85a40j51e42r84o36v33á 4137241704

už vidím jak si na salát dávám sádlo

0/−1
11.6.2013 17:44

Najdete na iDNES.cz