Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nemoc králů: co se děje s vaším tělem, když máte dnu

Možná dnu považujete za nemoc důchodců, jenže nastoupit může už kolem čtyřicítky a dokáže vám velmi znepříjemnit život, dokonce znehybnit klouby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J73a94n44a 61D31u63k25o59v17a 1533660201457

Kdyz jsem si precetla ten seznam surovin tak se vlastne nesmi nic jeste ze tu dun nemam.

0/0
9.1.2015 11:01

K44a25r85e15l 15N61o28v44o23t23n85ý 6377555714775

osm dní jsem brečel bolestí,první záchatat přežil ,papám milurit a piju a žeru a ve fajnu ,když vím že budu víc zlobit vemu si o prášek víc a šmidra vydra

0/0
5.1.2015 16:04

I72v13a90n79a 44S73t80ř38í63b83r47n86á 6562179193770

Nepropadejte panice a jděte do bobkového listu :-) http://www.uspesna-lecba.cz/lecive-bylinky/bobkovy-list/

+1/0
16.12.2014 12:08

J66o66s88e36f 76D23r57á21s55a21l 2694605801

kdo nezažil, nepochopí, proti tomu je bolest zubů prkotina...měl jsem 2x, od té doby beru pravidelně milurit a jím, co mě napadne.

+1/0
14.12.2014 18:54
Foto

J58i34ř74í 90H47a86v13e61l86k74a 3709633860314

To je snad na žalobu.

Nejhorší na dnu je kuřecí maso, naopak bůček je zcela bez vlivu. Co to tady píše autor za brutální nesmysly. Nesmějí se mladá masa (kuře, králík, telecí, selečí, jehněčí), zvěřina, mořské ryby a vnitřnosti.

Pivo naopak vyplavuje. Tvrdý alkohol je sporný.

0/−1
14.12.2014 18:47

J30o67s73e70f 36D14r44á29s69a66l 2454115581

ta doporučení si někdy vzájemně odporují...třeba puriny ze zeleniny tělo vyplavuje lépe než z masa, zapomněl ste na červené víno, to by se nemělo vůbec

0/0
14.12.2014 18:55

K55r79y33š32t13o29f 56L15a59n71í94k 1199300155265

taky jsem se pobavil, kdyz mi obvodak rikal ze mam omezit sadlo a tucna masa. ale mozna me chtel chranit i pred obezitou :-)

0/0
15.12.2014 9:51

V79á90c28l71a89v 90H36o53s81c49h 8436568462381

na snidani byly cukrove cerealie s mlekem bez tuku, na pozdni obed kureci na kari, ted vecer vinko. Takze same nezdrave veci :-)

0/0
13.12.2014 23:42

J63a18n55a 45M37r57á81z62k52o67v43á 8396260703950

Já jsem z toho už magor. Trochu nemocná, ale zase než až natolik: skoro cukrovka (snížená tolerance glukózy, zvýšené hodnoty kyseliny močové - ostatní není podstatné) Na cukrovku luštěniny, na dnu né, na život rybičky (omega 3+něco), na dnu né. Už se z toho fakt neproberu. Ale prosím, čtěte u léků přiložené letáky, byť jsou dlouhé jak účet z Kauflandu. Lékaři, i ti, kteří se o vás starají dlouhodobě, zapomínají. Tak jsem onehdy dostala lék, bylo mi po něm šoufl, jen jsem si přečetla leták: nepoužívat - při lécích na depresi, vysoký krevní tlak, cholesterol (což jsem vše dlouhodobě užívala), upozornila jsem následně svou MUDr. (nechci být paní Chytrá), ale řekla, že to není tak silné.

Teď konzultuji s interní paní MUDr., a jsem zvědavá, na co přijdou. Placama je mi tu líp, tu hůř.

+3/0
13.12.2014 23:01

P78e61t16r97a 28Š49a78š48k72o20v66á 1282359515825

Tak to mě pobavilo, že se to týká hlavně mužů a po čtyřicítce, kteří pijí alkohol. Mě záchvat dny postihl po třicítce, alkohol nepiju, maso skoro nejím, hýbu se dost a stejně. Viz Antonín Sebera - nejde o to umřít později, myslím, že kdyby vás ten záchvat přepadl, tak se dobrého jídla a alkoholu taky na chvilku vzdáte. Na dnu se neumírá, ale bolí to pekelně.

+3/0
13.12.2014 19:52

K69r72y20š75t95o62f 49L73a91n56í43k 1269480595385

me to poprve dostalo ve dvaceti. od te doby maso a ostatni rizikove veci skoro nejim (ale piva jsem se nevzdal), takze jsem mel temer 30 let klid, vloni jsem prestal byt ostrazity hlavne co se tyka cokolady a dobre whisky, protoze maso uz mi ani nechutna a overil si, ze nepritel nespi. ale na druhou stranu si rikam, ze je to tak trochu uzitecna nemoc, protoze cloveka nuti se stravovat zdrave, takze se vyhne zase jinym nemocem.

0/0
15.12.2014 10:00

M60a74r65t56i12n 87V36a57l27o88s84e69k 7823344697392

no myslím, že tam není uvedená dost důležitá věc - lidé trpící dnou by neměli jíst mladé maso (kuřecí, telecí, selečí), které obsahují víc dusíkatých sloučenin než u masa dospělých jedinců.

+1/0
13.12.2014 19:17

A55n21t68o96n69í28n 49S73e42b39e87r23a 7503848320399

Nejíst nic co je opravdu chutné, nepít pivo ani víno. Tak to pak umřu sice později, ale když obyčejné každodenní levné požitky zmizí z života, tak co chudému lidu pak zbude. Já znám dost lidí, které se v životě můžou těšit jen na dobré jídlo a dobrý alkohol. A na nic dalšího peníze nemají.  Jíst a pít se stejně musí, tak proč si to neužít.R^

+3/−2
13.12.2014 18:35

V87á43c59l91a61v 78H48o93s42c25h 8916858212911

soulozeni je zdravejsi, nez pojidani kde jakych fermentovanych takypotravin. Ale casto neni s kym, nebo i kdyz je, nesto ji to, ani za to :-)

+1/0
13.12.2014 23:39

P66a48v31e27l 86S14ý78k62o68r41a 7347912247721

Fytochemikálie by nepomohly ?

0/−1
13.12.2014 13:45







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.