Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Nemoc králů: co se děje s vaším tělem, když máte dnu

Možná dnu považujete za nemoc důchodců, jenže nastoupit může už kolem čtyřicítky a dokáže vám velmi znepříjemnit život, dokonce znehybnit klouby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J79a25n34a 79D63u76k90o51v98a 1463220671537

Kdyz jsem si precetla ten seznam surovin tak se vlastne nesmi nic jeste ze tu dun nemam.

0/0
9.1.2015 11:01

K98a27r68e90l 93N24o29v46o13t11n22ý 6237145264105

osm dní jsem brečel bolestí,první záchatat přežil ,papám milurit a piju a žeru a ve fajnu ,když vím že budu víc zlobit vemu si o prášek víc a šmidra vydra

0/0
5.1.2015 16:04

I86v66a40n86a 52S62t59ř72í72b44r69n64á 6322809273460

Nepropadejte panice a jděte do bobkového listu :-) http://www.uspesna-lecba.cz/lecive-bylinky/bobkovy-list/

+1/0
16.12.2014 12:08

J22o69s54e56f 11D83r58á60s48a38l 2604765231

kdo nezažil, nepochopí, proti tomu je bolest zubů prkotina...měl jsem 2x, od té doby beru pravidelně milurit a jím, co mě napadne.

+1/0
14.12.2014 18:54
Foto

J22i66ř59í 59H90a63v42e16l34k25a 3909483540954

To je snad na žalobu.

Nejhorší na dnu je kuřecí maso, naopak bůček je zcela bez vlivu. Co to tady píše autor za brutální nesmysly. Nesmějí se mladá masa (kuře, králík, telecí, selečí, jehněčí), zvěřina, mořské ryby a vnitřnosti.

Pivo naopak vyplavuje. Tvrdý alkohol je sporný.

0/−1
14.12.2014 18:47

J56o34s59e96f 64D85r63á98s52a58l 2694985131

ta doporučení si někdy vzájemně odporují...třeba puriny ze zeleniny tělo vyplavuje lépe než z masa, zapomněl ste na červené víno, to by se nemělo vůbec

0/0
14.12.2014 18:55

K18r78y47š23t11o81f 58L59a76n20í14k 1419270845395

taky jsem se pobavil, kdyz mi obvodak rikal ze mam omezit sadlo a tucna masa. ale mozna me chtel chranit i pred obezitou :-)

0/0
15.12.2014 9:51

V86á53c63l17a55v 86H12o36s88c41h 8946908582221

na snidani byly cukrove cerealie s mlekem bez tuku, na pozdni obed kureci na kari, ted vecer vinko. Takze same nezdrave veci :-)

0/0
13.12.2014 23:42

J23a10n89a 90M60r33á36z85k11o88v65á 8946460783230

Já jsem z toho už magor. Trochu nemocná, ale zase než až natolik: skoro cukrovka (snížená tolerance glukózy, zvýšené hodnoty kyseliny močové - ostatní není podstatné) Na cukrovku luštěniny, na dnu né, na život rybičky (omega 3+něco), na dnu né. Už se z toho fakt neproberu. Ale prosím, čtěte u léků přiložené letáky, byť jsou dlouhé jak účet z Kauflandu. Lékaři, i ti, kteří se o vás starají dlouhodobě, zapomínají. Tak jsem onehdy dostala lék, bylo mi po něm šoufl, jen jsem si přečetla leták: nepoužívat - při lécích na depresi, vysoký krevní tlak, cholesterol (což jsem vše dlouhodobě užívala), upozornila jsem následně svou MUDr. (nechci být paní Chytrá), ale řekla, že to není tak silné.

Teď konzultuji s interní paní MUDr., a jsem zvědavá, na co přijdou. Placama je mi tu líp, tu hůř.

+3/0
13.12.2014 23:01

P54e65t47r11a 34Š22a98š94k61o52v26á 1162529585815

Tak to mě pobavilo, že se to týká hlavně mužů a po čtyřicítce, kteří pijí alkohol. Mě záchvat dny postihl po třicítce, alkohol nepiju, maso skoro nejím, hýbu se dost a stejně. Viz Antonín Sebera - nejde o to umřít později, myslím, že kdyby vás ten záchvat přepadl, tak se dobrého jídla a alkoholu taky na chvilku vzdáte. Na dnu se neumírá, ale bolí to pekelně.

+3/0
13.12.2014 19:52

K16r90y98š47t63o19f 24L49a65n60í13k 1109520735505

me to poprve dostalo ve dvaceti. od te doby maso a ostatni rizikove veci skoro nejim (ale piva jsem se nevzdal), takze jsem mel temer 30 let klid, vloni jsem prestal byt ostrazity hlavne co se tyka cokolady a dobre whisky, protoze maso uz mi ani nechutna a overil si, ze nepritel nespi. ale na druhou stranu si rikam, ze je to tak trochu uzitecna nemoc, protoze cloveka nuti se stravovat zdrave, takze se vyhne zase jinym nemocem.

0/0
15.12.2014 10:00

M60a50r32t22i43n 74V57a89l34o10s24e14k 7383484447272

no myslím, že tam není uvedená dost důležitá věc - lidé trpící dnou by neměli jíst mladé maso (kuřecí, telecí, selečí), které obsahují víc dusíkatých sloučenin než u masa dospělých jedinců.

+1/0
13.12.2014 19:17

A82n37t29o82n74í94n 97S25e13b40e25r80a 7493308210559

Nejíst nic co je opravdu chutné, nepít pivo ani víno. Tak to pak umřu sice později, ale když obyčejné každodenní levné požitky zmizí z života, tak co chudému lidu pak zbude. Já znám dost lidí, které se v životě můžou těšit jen na dobré jídlo a dobrý alkohol. A na nic dalšího peníze nemají.  Jíst a pít se stejně musí, tak proč si to neužít.R^

+3/−2
13.12.2014 18:35

V31á20c91l74a82v 40H24o16s57c11h 8736468482151

soulozeni je zdravejsi, nez pojidani kde jakych fermentovanych takypotravin. Ale casto neni s kym, nebo i kdyz je, nesto ji to, ani za to :-)

+1/0
13.12.2014 23:39

P84a11v31e43l 29S72ý33k89o75r64a 7517172187131

Fytochemikálie by nepomohly ?

0/−1
13.12.2014 13:45







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.