Diskuze

Nemoc králů: co se děje s vaším tělem, když máte dnu

Možná dnu považujete za nemoc důchodců, jenže nastoupit může už kolem čtyřicítky a dokáže vám velmi znepříjemnit život, dokonce znehybnit klouby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kdyz jsem si precetla ten seznam surovin tak se vlastne nesmi nic jeste ze tu dun nemam.

0 0
možnosti

osm dní jsem brečel bolestí,první záchatat přežil ,papám milurit a piju a žeru a ve fajnu ,když vím že budu víc zlobit vemu si o prášek víc a šmidra vydra

0 0
možnosti

kdo nezažil, nepochopí, proti tomu je bolest zubů prkotina...měl jsem 2x, od té doby beru pravidelně milurit a jím, co mě napadne.

1 0
možnosti
Foto

To je snad na žalobu.

Nejhorší na dnu je kuřecí maso, naopak bůček je zcela bez vlivu. Co to tady píše autor za brutální nesmysly. Nesmějí se mladá masa (kuře, králík, telecí, selečí, jehněčí), zvěřina, mořské ryby a vnitřnosti.

Pivo naopak vyplavuje. Tvrdý alkohol je sporný.

0 1
možnosti

ta doporučení si někdy vzájemně odporují...třeba puriny ze zeleniny tělo vyplavuje lépe než z masa, zapomněl ste na červené víno, to by se nemělo vůbec

0 0
možnosti

na snidani byly cukrove cerealie s mlekem bez tuku, na pozdni obed kureci na kari, ted vecer vinko. Takze same nezdrave veci :-)

0 0
možnosti

Já jsem z toho už magor. Trochu nemocná, ale zase než až natolik: skoro cukrovka (snížená tolerance glukózy, zvýšené hodnoty kyseliny močové - ostatní není podstatné) Na cukrovku luštěniny, na dnu né, na život rybičky (omega 3+něco), na dnu né. Už se z toho fakt neproberu. Ale prosím, čtěte u léků přiložené letáky, byť jsou dlouhé jak účet z Kauflandu. Lékaři, i ti, kteří se o vás starají dlouhodobě, zapomínají. Tak jsem onehdy dostala lék, bylo mi po něm šoufl, jen jsem si přečetla leták: nepoužívat - při lécích na depresi, vysoký krevní tlak, cholesterol (což jsem vše dlouhodobě užívala), upozornila jsem následně svou MUDr. (nechci být paní Chytrá), ale řekla, že to není tak silné.

Teď konzultuji s interní paní MUDr., a jsem zvědavá, na co přijdou. Placama je mi tu líp, tu hůř.

3 0
možnosti

Tak to mě pobavilo, že se to týká hlavně mužů a po čtyřicítce, kteří pijí alkohol. Mě záchvat dny postihl po třicítce, alkohol nepiju, maso skoro nejím, hýbu se dost a stejně. Viz Antonín Sebera - nejde o to umřít později, myslím, že kdyby vás ten záchvat přepadl, tak se dobrého jídla a alkoholu taky na chvilku vzdáte. Na dnu se neumírá, ale bolí to pekelně.

3 0
možnosti

me to poprve dostalo ve dvaceti. od te doby maso a ostatni rizikove veci skoro nejim (ale piva jsem se nevzdal), takze jsem mel temer 30 let klid, vloni jsem prestal byt ostrazity hlavne co se tyka cokolady a dobre whisky, protoze maso uz mi ani nechutna a overil si, ze nepritel nespi. ale na druhou stranu si rikam, ze je to tak trochu uzitecna nemoc, protoze cloveka nuti se stravovat zdrave, takze se vyhne zase jinym nemocem.

0 0
možnosti

no myslím, že tam není uvedená dost důležitá věc - lidé trpící dnou by neměli jíst mladé maso (kuřecí, telecí, selečí), které obsahují víc dusíkatých sloučenin než u masa dospělých jedinců.

1 0
možnosti

Nejíst nic co je opravdu chutné, nepít pivo ani víno. Tak to pak umřu sice později, ale když obyčejné každodenní levné požitky zmizí z života, tak co chudému lidu pak zbude. Já znám dost lidí, které se v životě můžou těšit jen na dobré jídlo a dobrý alkohol. A na nic dalšího peníze nemají.  Jíst a pít se stejně musí, tak proč si to neužít.R^

3 2
možnosti

soulozeni je zdravejsi, nez pojidani kde jakych fermentovanych takypotravin. Ale casto neni s kym, nebo i kdyz je, nesto ji to, ani za to :-)

1 0
možnosti