Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jídlo pro drsné muže: vůně fermentovaného žraloka vás omráčí

Jet za ním musíte až na Island, jeho konzumace je však nezapomenutelná. A ne každý ji ustojí. Hákarl, hluboce fermentované žraločí kousky pronikavé vůně a chuti, není kulinářskou pochoutkou pro slabé nátury.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M78a15r69t43i68n 24N24o39v14á50k 6343607559601

trochu mi chybí vysvětlení, proč se tento speciální druh žraloka nepřipravuje také tak - no.. jak je to se všemi podobnými rybami běžné. tj. tepelně zpracovaný třeba na grilu. s kořením, příp. marinádou atd.. už jenom třeba přítomnost koření by mohla přebít onu zmíněnou pachuť.. navíc.. nejsme si jist, zdali konzumace SYROVE ryby, která někde "půl roku dohnívá v jámě" a bez následného nějaké očištění či tepelného zpracování (= zahubení mikrobů, virů atd.) je opravdu hygienicky nezávadné jídlo.. v tomto sledu pak velmi trefně vyznívá poznámka o "zkoušce odvahy".. Rv

0/−3
28.2.2016 2:30

R48o63m77a29n 15S24t46o72n46e82k 1119273169641

ja bych typoval že běžnými zpusoby nejde připravit kvuli vysokému obsahu dusičnatých látek

+13/0
28.2.2016 8:31

M43a19r87t16i46n 37N69o20v83á33k 6153727329331

hm. to je docela dobrý argument, ale stejně se mi příčí ta syrová úprava.. bůhví, co všechno za bakterie a parazity v tom může být :-/

0/−1
28.2.2016 13:44

A93l60e94š 16K76ř97í82ž35e49k 6817830193977

Pokud jíte takhle upravené maso, tak bakterie a parazity musíte logicky hodit za hlavu.;-)

+1/0
28.2.2016 14:22

A59l98e55š 96K94ř77í40ž38e85k 6437690273467

Tu chuť prostě kořením nepřebijete.

+1/0
28.2.2016 13:33

P72e41t26r 49R59o94m39á22n66e72k 8604767334554

A zavináče vám nevadí? Také jde o syrovou rybu. Tohle je prostě příklad toho, jak si naši předci dokázali poradit. I z jedovaté ryby udělat nejspíš dost výživný pokrm a zároveň ji zakonzervovat na dlouhé měsíce. Není to zas tak dlouho, co lidská civilizace chodí pro jídlo do supermarketu. Geniální způsob, ačkoliv to třeba páchne.

0/0
28.2.2016 15:46







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.