Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Barbarská gastronomie: strnad se zavře, překrmí a poté utopí v koňaku

Vychvalovaná pochoutka, ale též ukázka krutosti kulinářství. Pokrm ortolans à la provençale, pečený strnad, není zajímavý svou finální přípravou v troubě. Kontroverze budí to, co se s nebohým ptákem děje předtím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

T91o58m62á32š 32D90v42o31ř48á41k 3835163696596

Vyzkoušel to někdo s vrabčákem?

Osobně to nechápu, ale když baštěj žáby, tak co.

Bylo by to levnější, a posílíme export...

0/0
29.3.2016 10:11

J47o71s66e68f 46M79i19k10e91l 2788960446582

Něco pro Maurera.

0/0
28.3.2016 22:07

L78u27k88á38š 22K82o65b57l25o21v78s30k40ý 5772313402737

Velkochovy hospodářských zvířat nejsou o nic lepší. Minimální pohyb, maximální vykrmování na co nejrychlejší růst. Sice se nevypichují oči, ale třeba kastrace prasat probíhá neméně barbarským způsobem, prostým odstřihnutím a ponecháním orgánů na zemi.

+2/0
28.3.2016 17:46

M26a46r20t55i18n 36M22a98i63k98s59n91a65r 3834353868422

Taky důvod proc jsem omezil konzumaci masa prakticky na 1-2 dny v tydnu :-/ a salam jsem si nedal uz ani nepamatuju...

0/0
29.3.2016 12:19
Foto

J63a14n 59Č13e70r32m14á12k 4319608865487

no, ono se nechá i vypěstovat (vychovat) si vlastní zvířata či kupovat od malochovatelů a okolních rolníků, kde se se zvířaty jedná slušně včetně porážky... :-)

+2/0
30.3.2016 20:02

I15v11a86n 69S28o61t 6599334126708

Blbost! Kančí koule na paprice super

0/0
3.4.2016 14:30

J76a38n 58K83o15l 8653588369539

Jestli se strnadi dostanou k moci jako tenkrat mloci, tak je s nama dost drastickej konec.

+1/0
28.3.2016 10:50

J96a23r27o79s70l54a24v 15T52k85a75d34l60e57c 6976720316470

Mně serou na chatě pod pergolou.....Furt to musím čistit a tak nevím,co s tím. Už tam visí snad 20 CD a fóglové si z toho dělají prču. Naložím je asi do rumu a budu podávat místo jednohubek. A Francouzi mi můžou taky....;-)

+2/−1
28.3.2016 7:28

J32o74s63e40f 92M23i82k73e22l 2488980466722

Křesťanský humanismus v praxi.

0/−6
28.3.2016 0:31

J43i16ř18í 86H69u88r56t 6165457280583

Jdu blejt!

0/0
27.3.2016 19:41

P83a23v51e77l 10J85a42n43s20a 2135779771664

taky mi při čtení natáhlo... horší může bejt snad už jen balut

0/−1
31.3.2016 17:14
Foto

J30a13n 96Č95e42r74m16á16k 4229518895537

nevím, dle mého jde o zbytečnou rozmařilost... Tím ptákem se nikdo nenají... Něco jiného je to v období hladomoru, ale tam je zase jedli hned a nevykrmovali je...

Ale pro ty, co se tu pohoršují, co si myslíte, že dělaly naše babičky, a často se ještě na vsích dělá, když šiškovaly husy?...

+7/0
27.3.2016 18:42

I49v20a13n 42S89o25t 6389454806188

Humanizace zvířat - další zvrhlost!

0/0
3.4.2016 14:34

M10i40l94o21s62l66a12v61a 30H65r37u50b66a 2656902602730

Uz , kdyz bych vedela, jak se to pripravuje, tak by se mne zvedl kufr. Tohle nema s gastronomiii nic spolecneho. Je to o tyrani zvirete. Je to o tom, aby dotycni mohli rici Ja jsem to jedl, Ja jsem to mohl zaplatit... je to o snobismu.. Zvracena kultura, zvracene chute, hranicici se sadismem. Jak na ne: velmi vyskoke pokuty. 30-40 tisic Euro. ... Kdyz tohle ctu, tak se skoro stydim za lidske pleme... pfuj

+17/−7
27.3.2016 18:16

M70a21r52t70i70n 61V34á60c74l39a11v 3294868483420

To uz byste mohla rovnou zakazat bifteky a norkove kozichy.

+1/−4
27.3.2016 19:34

M85a22r13t66i11n 30M21a49i13k60s31n34a25r 3984533468502

Tak chov na kozesiny se blizi postupne ke konci.... a bifteky by sli delat i s mensim trapenim, pokud by lidem nevadilo, ze budou trosku tuzsi, protože zvire pouziva svoje nohy na chuzi, nikoliv jen na stani...

+1/0
29.3.2016 12:21
Foto

L39i51b67o33r 38V46y38k77o70u60p86i37l 9116425429267

Měli jsem tu teď Číňánky, tak se jich zeptejte, kolik hodin se musí mlátit živý pes, aby byl tak akorát na pečení. A to je hezky starobylá kultura. Mají to i chráněno jako regionální tradici.

+1/0
3.4.2016 17:56

D94a64v54i62d 34T59o52m58a71n 9485207492377

Není to sice nic moc ale těm co se nad tím pohoršují doporučuji projít přípravu jídla v Asii, tam se pokrm dost často před přípravou a donesením na stůl ani neusmrtí..

+1/0
27.3.2016 18:16

Š18á61r31k91a 60S88t45a79ň19k57o74v73á 9873405699339

Člověk dokáže pozřít cokoliv když má na to žaludek!

0/0
27.3.2016 18:11

K22a12r27e88l 17F30a43j98t 5828252791983

Takže "lokální" tradiční úpravy jídla zakážeme a "náboženský import" získá naši podporu ...

+7/−5
27.3.2016 17:56

J18i61ř88i35n88a 50B61r98a65d44á50č52o95v45á 2852170789889

Tohle jsem netušila a když jsem si to přečetla,je mi opravdu zle,jak to může někdo pozřít když ví,jakým utrpením si musí to ubohé stvoření projít?

+7/−2
27.3.2016 17:49

Z46d29e82n35ě59k 45D92u59b30e87c27k32ý 3187444190468

Oni to neví a nezajímá je to. Jak tu někteří psali, je to o snobizmu.

+6/0
27.3.2016 19:49

M71a56r67t48i84n 47M77a70i67k76s61n74a91r 3704443368292

Je jim to jedno :( dnesni společnost je na tom dost zalozena. Malokdo by asi dnes jedl maso, pokud by mel zvire vychovat, zabit a naporcovat. Zijeme v iluzi, ze maso pochazi z supermarketu a ze je všechno v pohode... a nechovaji se lidi tak jen ke zviratum, ale často i k sobe... ale jsou výjimky, a muzeme doufat ze jich bude vice a vice.

+3/0
29.3.2016 12:24

E93m77i60l 25P82r11c52h42a38l 5290720808424

Zajimave, ze tzv. romanske narody jsou ten nejlinejsi a nejbarbarstejsi dobytek

+6/−5
27.3.2016 16:18

L36a15d43a 59N73o38v48a39k 4132983507

zajímavé je, že není zmíněno ostranění peří a vyháčkování, aby si člověk nepochutnával patnáct minut na úžasném obsahu střev...

+13/0
27.3.2016 15:58

V22l66a81d83i27m67í58r 53H89o13l23ý 8654571306877

To jsem si právě říkal, jestli se jí včetně peří a střev. To by až taková lahůdka nebyla.

+1/0
27.3.2016 17:28

L55a24d16a 55N27o15v88a34k 4502563417

todle asi nevymysleli sluníčkáři, že...

+1/−1
27.3.2016 15:57

D41a95n 16J86u89r89y78g20á13č25e28k 4686240704691

Barbarske by bylo ukousnout mu hlavu a sezrat ho aj s perim ;-D

+1/0
27.3.2016 15:44

Z29d90e39n22ě48k 84D39u85b82e34c33k57ý 3807444330418

Jak může chutnat takto upravená andulka ?

Já jen že by vyšla levněji

:-)

+3/0
27.3.2016 15:37

L41a37d85a 35N62o47v12a23k 4322863477

na kolik přijde andulka...?

0/0
27.3.2016 15:59

P26a71v36e54l 90Š84e56b84e96s94t37a 4182568125208

Tak tři kila...

0/0
27.3.2016 18:19

Z32d62e65n42ě97k 74D79u82b86e41c38k44ý 3177814880268

I míň, od chovatele

0/0
27.3.2016 19:50

Z88d61e46n22ě23k 56S79t41r72n33a59d 1355460136299

Já se nedám.

+43/−1
27.3.2016 15:22

F39r33a51n24t49i56š89e87k 71S46t87r48n23a62d 4494485139186

Zdeňku, ani se propít až k smrti skvělým koňakem ? Všichni - i Strnadi - jsou přece smrtelní. Jednoho dne smrt přijít musí ... nikdo té bestií doposud neunikl - každého dostane. Wolkrovými slovy : Smrti se nebojím. Smrt není zlá. Smrt je jen kus života těžkého ... A tudíž : snažme se každý den ve svém životě prožít tak, jakoby to byl den poslední ! Na smrt nemyslím ..."jednohubka" pro nikoho rozhodně nebudu. Pěkné svátky.

+4/0
27.3.2016 15:57

J78a48n 55P19e88k95a 5753813343

Bejt to článek od Palaty, tak vidím jasnou obhajobu Halalu :)

+4/0
27.3.2016 15:20

Z69d73e25n53ě46k 82D21u98b21e65c66k48ý 3697984720748

Nikde zmínka,že by ho před pečením oškubali

+3/0
27.3.2016 15:11

J34i17ř65í 78K32a83č55í27r67e64k 5720306436

naco, to peří je tam ta největší bomba chutí

+1/0
27.3.2016 15:17

Z54d47e66n31ě30k 24D56u91b51e65c11k62ý 3377824450688

Nezbývá než to ochutnat

:-)

0/0
27.3.2016 15:34

J19o49s82e44f 23R71i68c26h54t46e88r 9686365787283

Mňam! :D

0/0
27.3.2016 13:33

M48i78c77h20a29l 81P47o78h58o27ř82e82l50s64k25ý 1946110195575

hm , v pravěku spadne pták do kořalky zjistí se že to jde sežrat a dnes za to chcou tak 1500 kč

+3/0
27.3.2016 13:32

F58r25a88n85t30i82š77e50k 76S82t34r86n65a71d 4474615839596

Absurdní, krutá, bestiální gastronomie RvRv!!!!

+37/−1
27.3.2016 12:36

L72u26k86á70š 70M33a26r39e87d27a 6601394517878

Ano potvrzuji, tuhle u Strnadu na oslave, jsme se vsichni prezrali k prasknuti a pak se nalozili do lihu - zevnitr. Zezacatku to bylo fain, ale pak sme vsich i nekolik dni trpeli v bolestech a krecich.

+1/0
27.3.2016 16:00

L59u77d30ě13k 58J91e56l37í50n40e70k 5947347399270

Panu Ducassovi a jemu podobným vyloupnout oči a potom utopit - jako gastronomie, tu uznávám, ale s trápením jakýchkoliv živočichů nesouhlasím, a sorry, tradice je v tomhle absolutně nulový argument a může se tím ohánět asi jen mentálně narušený člověk, sadista se mu říká. :|

+28/−3
27.3.2016 11:00

I20v13a12n 40S44o37t 6929704866538

Podřezat kozu, zařiznout ovcí, vykrvit prase, podříznout krocana, porazit býka ... Myslíte na to nad obědovým taliřem?

0/−1
3.4.2016 14:45

A64l68e90n93a 60P88e47t41r45u 4372865510441

snesu hodně, ale z toho popisu "přípravy" je mi vyloženě zle, tradice netradice, zakázat a zapomenout

+31/−2
27.3.2016 10:54

V13l91a12d44i74m55í10r 74Š98n86e21k 9774238586971

Na světě je tolik dobrých jídel, že tyto orgie barbarství si člověk může klidně odpustit a hlady určitě neumře. Nemusíme a nemůžeme mít přeci všechno. Rv

+42/0
27.3.2016 9:44

I16v59a65n 17S42o58t 6929334656428

Tofu a sójové řízky

0/0
3.4.2016 14:47

P89a50v32e63l 87Ř12e40h67á68k 6988483429921

To ho jedi nevykuchaneho? Vcetne obsahu strev, zluci a vsech vnitrnich organu? To musi byt tedy mnamka... 8-o

+2/0
27.3.2016 1:01

K28a24t85e78ř65i81n78a 26D46r40a48h34o84k70o78u18p84i19l67o45v11á 9836141762213

Ohňostroj chutí. ;-)

+15/−1
27.3.2016 1:13

V20l84a79d19i54s58l58a72v 66D47u91b56a 3790378518868

Jo hned me napadlo ze ho asi tradicne ji i s hovny. Ale mozna se exkrementy behem zvykani vymacknou hlavickou.

Inu zabozrouti...

+3/0
27.3.2016 8:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.