Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Barbarská gastronomie: strnad se zavře, překrmí a poté utopí v koňaku

Vychvalovaná pochoutka, ale též ukázka krutosti kulinářství. Pokrm ortolans à la provençale, pečený strnad, není zajímavý svou finální přípravou v troubě. Kontroverze budí to, co se s nebohým ptákem děje předtím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

T43o49m50á27š 74D84v43o34ř41á91k 3115463916766

Vyzkoušel to někdo s vrabčákem?

Osobně to nechápu, ale když baštěj žáby, tak co.

Bylo by to levnější, a posílíme export...

0/0
29.3.2016 10:11

J93o53s53e96f 30M45i10k23e83l 2168420576292

Něco pro Maurera.

0/0
28.3.2016 22:07

L28u48k38á10š 62K17o34b24l37o28v21s16k93ý 5342653232277

Velkochovy hospodářských zvířat nejsou o nic lepší. Minimální pohyb, maximální vykrmování na co nejrychlejší růst. Sice se nevypichují oči, ale třeba kastrace prasat probíhá neméně barbarským způsobem, prostým odstřihnutím a ponecháním orgánů na zemi.

+2/0
28.3.2016 17:46

M18a78r13t29i84n 60M37a24i73k32s86n59a43r 3174683558662

Taky důvod proc jsem omezil konzumaci masa prakticky na 1-2 dny v tydnu :-/ a salam jsem si nedal uz ani nepamatuju...

0/0
29.3.2016 12:19
Foto

J94a94n 41Č38e92r22m77á48k 4759418465127

no, ono se nechá i vypěstovat (vychovat) si vlastní zvířata či kupovat od malochovatelů a okolních rolníků, kde se se zvířaty jedná slušně včetně porážky... :-)

+2/0
30.3.2016 20:02

I94v78a85n 94S74o36t 6399384436668

Blbost! Kančí koule na paprice super

0/0
3.4.2016 14:30
Foto

J21a24n 36K39o30l 8743798309589

Jestli se strnadi dostanou k moci jako tenkrat mloci, tak je s nama dost drastickej konec.

+1/0
28.3.2016 10:50

J65a49r98o38s34l83a34v 95T10k64a52d52l24e34c 6286940466900

Mně serou na chatě pod pergolou.....Furt to musím čistit a tak nevím,co s tím. Už tam visí snad 20 CD a fóglové si z toho dělají prču. Naložím je asi do rumu a budu podávat místo jednohubek. A Francouzi mi můžou taky....;-)

+2/−1
28.3.2016 7:28

J83o16s77e40f 21M10i83k79e15l 2988710476972

Křesťanský humanismus v praxi.

0/−6
28.3.2016 0:31

J28i27ř75í 95H13u65r53t 6115707780363

Jdu blejt!

0/0
27.3.2016 19:41

P73a85v89e51l 85J95a41n92s39a 2895729511284

taky mi při čtení natáhlo... horší může bejt snad už jen balut

0/−1
31.3.2016 17:14
Foto

J54a49n 25Č58e29r84m61á57k 4129458355767

nevím, dle mého jde o zbytečnou rozmařilost... Tím ptákem se nikdo nenají... Něco jiného je to v období hladomoru, ale tam je zase jedli hned a nevykrmovali je...

Ale pro ty, co se tu pohoršují, co si myslíte, že dělaly naše babičky, a často se ještě na vsích dělá, když šiškovaly husy?...

+7/0
27.3.2016 18:42

I27v31a61n 50S44o29t 6159794136548

Humanizace zvířat - další zvrhlost!

0/0
3.4.2016 14:34

M30i57l96o83s73l15a42v57a 34H75r97u31b56a 2866172342250

Uz , kdyz bych vedela, jak se to pripravuje, tak by se mne zvedl kufr. Tohle nema s gastronomiii nic spolecneho. Je to o tyrani zvirete. Je to o tom, aby dotycni mohli rici Ja jsem to jedl, Ja jsem to mohl zaplatit... je to o snobismu.. Zvracena kultura, zvracene chute, hranicici se sadismem. Jak na ne: velmi vyskoke pokuty. 30-40 tisic Euro. ... Kdyz tohle ctu, tak se skoro stydim za lidske pleme... pfuj

+17/−7
27.3.2016 18:16
Foto

M19a30r34t38i60n 23V33á64c44l89a58v 3194848923470

To uz byste mohla rovnou zakazat bifteky a norkove kozichy.

+1/−4
27.3.2016 19:34

M73a33r90t28i73n 55M79a29i10k76s68n36a55r 3704433538262

Tak chov na kozesiny se blizi postupne ke konci.... a bifteky by sli delat i s mensim trapenim, pokud by lidem nevadilo, ze budou trosku tuzsi, protože zvire pouziva svoje nohy na chuzi, nikoliv jen na stani...

+1/0
29.3.2016 12:21
Foto

L29i20b83o54r 74V93y16k33o41u49p82i56l 9326725409387

Měli jsem tu teď Číňánky, tak se jich zeptejte, kolik hodin se musí mlátit živý pes, aby byl tak akorát na pečení. A to je hezky starobylá kultura. Mají to i chráněno jako regionální tradici.

+1/0
3.4.2016 17:56

D34a96v64i67d 43T78o44m88a29n 9565687342677

Není to sice nic moc ale těm co se nad tím pohoršují doporučuji projít přípravu jídla v Asii, tam se pokrm dost často před přípravou a donesením na stůl ani neusmrtí..

+1/0
27.3.2016 18:16

Š62á31r89k73a 38S98t10a47ň72k79o26v67á 9863345719339

Člověk dokáže pozřít cokoliv když má na to žaludek!

0/0
27.3.2016 18:11

K96a37r45e40l 11F57a15j74t 5198472831303

Takže "lokální" tradiční úpravy jídla zakážeme a "náboženský import" získá naši podporu ...

+7/−5
27.3.2016 17:56

J64i97ř16i68n48a 69B19r58a19d27á32č71o92v65á 2542790969809

Tohle jsem netušila a když jsem si to přečetla,je mi opravdu zle,jak to může někdo pozřít když ví,jakým utrpením si musí to ubohé stvoření projít?

+7/−2
27.3.2016 17:49

Z19d16e21n91ě90k 20D37u32b19e57c55k80ý 3367544780448

Oni to neví a nezajímá je to. Jak tu někteří psali, je to o snobizmu.

+6/0
27.3.2016 19:49

M49a65r20t77i96n 76M74a61i15k73s64n52a74r 3554763178932

Je jim to jedno :( dnesni společnost je na tom dost zalozena. Malokdo by asi dnes jedl maso, pokud by mel zvire vychovat, zabit a naporcovat. Zijeme v iluzi, ze maso pochazi z supermarketu a ze je všechno v pohode... a nechovaji se lidi tak jen ke zviratum, ale často i k sobe... ale jsou výjimky, a muzeme doufat ze jich bude vice a vice.

+3/0
29.3.2016 12:24

E10m40i71l 37P72r86c77h46a38l 5220630778824

Zajimave, ze tzv. romanske narody jsou ten nejlinejsi a nejbarbarstejsi dobytek

+6/−5
27.3.2016 16:18

L72a53d37a 53N98o44v12a10k 4132433547

zajímavé je, že není zmíněno ostranění peří a vyháčkování, aby si člověk nepochutnával patnáct minut na úžasném obsahu střev...

+13/0
27.3.2016 15:58

V16l28a35d67i62m76í42r 49H60o79l95ý 8814501706617

To jsem si právě říkal, jestli se jí včetně peří a střev. To by až taková lahůdka nebyla.

+1/0
27.3.2016 17:28

L87a73d48a 83N23o95v78a42k 4292373987

todle asi nevymysleli sluníčkáři, že...

+1/−1
27.3.2016 15:57

D75a21n 74J17u89r65y84g65á19č46e28k 4256690954711

Barbarske by bylo ukousnout mu hlavu a sezrat ho aj s perim ;-D

+1/0
27.3.2016 15:44

Z12d96e86n89ě13k 65D90u21b70e62c25k89ý 3477744720978

Jak může chutnat takto upravená andulka ?

Já jen že by vyšla levněji

:-)

+3/0
27.3.2016 15:37

L97a68d86a 64N66o42v70a24k 4202263407

na kolik přijde andulka...?

0/0
27.3.2016 15:59

P34a42v72e13l 51Š22e20b98e91s51t26a 4712178635508

Tak tři kila...

0/0
27.3.2016 18:19

Z21d90e98n28ě19k 91D21u48b59e37c14k38ý 3387414820758

I míň, od chovatele

0/0
27.3.2016 19:50

Z73d71e41n57ě47k 66S21t13r79n48a82d 1315800366619

Já se nedám.

+43/−1
27.3.2016 15:22

F32r24a55n51t70i94š10e33k 29S84t82r44n98a22d 4824785259256

Zdeňku, ani se propít až k smrti skvělým koňakem ? Všichni - i Strnadi - jsou přece smrtelní. Jednoho dne smrt přijít musí ... nikdo té bestií doposud neunikl - každého dostane. Wolkrovými slovy : Smrti se nebojím. Smrt není zlá. Smrt je jen kus života těžkého ... A tudíž : snažme se každý den ve svém životě prožít tak, jakoby to byl den poslední ! Na smrt nemyslím ..."jednohubka" pro nikoho rozhodně nebudu. Pěkné svátky.

+4/0
27.3.2016 15:57

J77a54n 39P58e26k82a 5103863293

Bejt to článek od Palaty, tak vidím jasnou obhajobu Halalu :)

+4/0
27.3.2016 15:20

Z79d36e70n39ě22k 97D15u89b82e86c69k86ý 3757494510558

Nikde zmínka,že by ho před pečením oškubali

+3/0
27.3.2016 15:11

J74i13ř66í 97K30a11č32í67r52e36k 5950126166

naco, to peří je tam ta největší bomba chutí

+1/0
27.3.2016 15:17

Z40d55e63n51ě25k 73D62u89b72e83c38k19ý 3397954180378

Nezbývá než to ochutnat

:-)

0/0
27.3.2016 15:34

J48o37s12e83f 83R22i25c11h66t28e56r 9676275137253

Mňam! :D

0/0
27.3.2016 13:33

M95i98c58h37a32l 28P71o12h85o61ř82e89l73s57k67ý 1346910945285

hm , v pravěku spadne pták do kořalky zjistí se že to jde sežrat a dnes za to chcou tak 1500 kč

+3/0
27.3.2016 13:32

F25r33a22n28t92i24š53e96k 32S67t15r45n85a56d 4874395599126

Absurdní, krutá, bestiální gastronomie RvRv!!!!

+37/−1
27.3.2016 12:36

L72u89k64á46š 51M50a10r92e48d67a 6431424357618

Ano potvrzuji, tuhle u Strnadu na oslave, jsme se vsichni prezrali k prasknuti a pak se nalozili do lihu - zevnitr. Zezacatku to bylo fain, ale pak sme vsich i nekolik dni trpeli v bolestech a krecich.

+1/0
27.3.2016 16:00

L12u79d13ě76k 15J44e83l34í94n13e96k 5507747369120

Panu Ducassovi a jemu podobným vyloupnout oči a potom utopit - jako gastronomie, tu uznávám, ale s trápením jakýchkoliv živočichů nesouhlasím, a sorry, tradice je v tomhle absolutně nulový argument a může se tím ohánět asi jen mentálně narušený člověk, sadista se mu říká. :|

+28/−3
27.3.2016 11:00

I43v97a65n 60S12o39t 6809734816218

Podřezat kozu, zařiznout ovcí, vykrvit prase, podříznout krocana, porazit býka ... Myslíte na to nad obědovým taliřem?

0/−1
3.4.2016 14:45

A95l14e19n61a 68P73e37t54r77u 4942635170921

snesu hodně, ale z toho popisu "přípravy" je mi vyloženě zle, tradice netradice, zakázat a zapomenout

+31/−2
27.3.2016 10:54

V17l90a10d94i84m38í69r 25Š53n35e64k 9904538176191

Na světě je tolik dobrých jídel, že tyto orgie barbarství si člověk může klidně odpustit a hlady určitě neumře. Nemusíme a nemůžeme mít přeci všechno. Rv

+42/0
27.3.2016 9:44

I10v39a86n 34S22o44t 6129584306318

Tofu a sójové řízky

0/0
3.4.2016 14:47

P44a55v92e43l 22Ř23e33h79á97k 6568433559121

To ho jedi nevykuchaneho? Vcetne obsahu strev, zluci a vsech vnitrnich organu? To musi byt tedy mnamka... 8-o

+2/0
27.3.2016 1:01

K14a22t57e39ř69i49n27a 18D60r63a37h24o89k70o50u72p89i58l69o77v59á 9396441362133

Ohňostroj chutí. ;-)

+15/−1
27.3.2016 1:13

V39l12a84d91i95s73l63a96v 35D74u75b81a 3730628408228

Jo hned me napadlo ze ho asi tradicne ji i s hovny. Ale mozna se exkrementy behem zvykani vymacknou hlavickou.

Inu zabozrouti...

+3/0
27.3.2016 8:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.