Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Barbarská gastronomie: strnad se zavře, překrmí a poté utopí v koňaku

Vychvalovaná pochoutka, ale též ukázka krutosti kulinářství. Pokrm ortolans à la provençale, pečený strnad, není zajímavý svou finální přípravou v troubě. Kontroverze budí to, co se s nebohým ptákem děje předtím.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

T51o43m24á33š 23D96v30o94ř94á31k 3975423896876

Vyzkoušel to někdo s vrabčákem?

Osobně to nechápu, ale když baštěj žáby, tak co.

Bylo by to levnější, a posílíme export...

0/0
29.3.2016 10:11

J62o35s69e61f 57M60i39k44e91l 2328240106762

Něco pro Maurera.

0/0
28.3.2016 22:07

L34u38k25á32š 76K70o19b11l45o35v62s62k22ý 5782343582677

Velkochovy hospodářských zvířat nejsou o nic lepší. Minimální pohyb, maximální vykrmování na co nejrychlejší růst. Sice se nevypichují oči, ale třeba kastrace prasat probíhá neméně barbarským způsobem, prostým odstřihnutím a ponecháním orgánů na zemi.

+2/0
28.3.2016 17:46

M22a23r61t66i82n 13M19a81i65k69s53n58a21r 3984323468712

Taky důvod proc jsem omezil konzumaci masa prakticky na 1-2 dny v tydnu :-/ a salam jsem si nedal uz ani nepamatuju...

0/0
29.3.2016 12:19
Foto

J91a78n 71Č53e37r32m88á52k 4369728165487

no, ono se nechá i vypěstovat (vychovat) si vlastní zvířata či kupovat od malochovatelů a okolních rolníků, kde se se zvířaty jedná slušně včetně porážky... :-)

+2/0
30.3.2016 20:02

I77v36a80n 75S79o18t 6629434936318

Blbost! Kančí koule na paprice super

0/0
3.4.2016 14:30

J28a43n 65K17o27l 8603888459139

Jestli se strnadi dostanou k moci jako tenkrat mloci, tak je s nama dost drastickej konec.

+1/0
28.3.2016 10:50

J25a90r30o98s61l14a40v 89T34k18a39d19l95e69c 6136390886760

Mně serou na chatě pod pergolou.....Furt to musím čistit a tak nevím,co s tím. Už tam visí snad 20 CD a fóglové si z toho dělají prču. Naložím je asi do rumu a budu podávat místo jednohubek. A Francouzi mi můžou taky....;-)

+2/−1
28.3.2016 7:28

J78o12s45e87f 51M50i72k45e16l 2468190716982

Křesťanský humanismus v praxi.

0/−6
28.3.2016 0:31

J17i33ř56í 25H28u78r74t 6755457890833

Jdu blejt!

0/0
27.3.2016 19:41

P54a14v84e34l 58J40a35n27s49a 2805869101244

taky mi při čtení natáhlo... horší může bejt snad už jen balut

0/−1
31.3.2016 17:14
Foto

J73a49n 56Č62e54r67m30á27k 4349118165617

nevím, dle mého jde o zbytečnou rozmařilost... Tím ptákem se nikdo nenají... Něco jiného je to v období hladomoru, ale tam je zase jedli hned a nevykrmovali je...

Ale pro ty, co se tu pohoršují, co si myslíte, že dělaly naše babičky, a často se ještě na vsích dělá, když šiškovaly husy?...

+7/0
27.3.2016 18:42

I79v50a33n 64S22o41t 6889274896838

Humanizace zvířat - další zvrhlost!

0/0
3.4.2016 14:34

M66i25l24o15s79l28a69v89a 22H16r18u82b75a 2716252292170

Uz , kdyz bych vedela, jak se to pripravuje, tak by se mne zvedl kufr. Tohle nema s gastronomiii nic spolecneho. Je to o tyrani zvirete. Je to o tom, aby dotycni mohli rici Ja jsem to jedl, Ja jsem to mohl zaplatit... je to o snobismu.. Zvracena kultura, zvracene chute, hranicici se sadismem. Jak na ne: velmi vyskoke pokuty. 30-40 tisic Euro. ... Kdyz tohle ctu, tak se skoro stydim za lidske pleme... pfuj

+17/−7
27.3.2016 18:16

M24a71r59t53i96n 32V53á17c16l70a14v 3184918683190

To uz byste mohla rovnou zakazat bifteky a norkove kozichy.

+1/−4
27.3.2016 19:34

M39a16r33t42i57n 73M49a60i36k22s93n96a77r 3144783188452

Tak chov na kozesiny se blizi postupne ke konci.... a bifteky by sli delat i s mensim trapenim, pokud by lidem nevadilo, ze budou trosku tuzsi, protože zvire pouziva svoje nohy na chuzi, nikoliv jen na stani...

+1/0
29.3.2016 12:21
Foto

L15i26b26o67r 46V85y44k71o16u97p19i23l 9606975529967

Měli jsem tu teď Číňánky, tak se jich zeptejte, kolik hodin se musí mlátit živý pes, aby byl tak akorát na pečení. A to je hezky starobylá kultura. Mají to i chráněno jako regionální tradici.

+1/0
3.4.2016 17:56

D78a76v51i38d 66T54o67m63a45n 9465597102547

Není to sice nic moc ale těm co se nad tím pohoršují doporučuji projít přípravu jídla v Asii, tam se pokrm dost často před přípravou a donesením na stůl ani neusmrtí..

+1/0
27.3.2016 18:16

Š48á37r97k34a 98S90t75a11ň71k52o71v61á 9353585649359

Člověk dokáže pozřít cokoliv když má na to žaludek!

0/0
27.3.2016 18:11

K98a37r68e95l 28F10a62j50t 5508892461623

Takže "lokální" tradiční úpravy jídla zakážeme a "náboženský import" získá naši podporu ...

+7/−5
27.3.2016 17:56

J80i30ř86i85n88a 32B77r10a83d23á69č32o51v34á 2352150889129

Tohle jsem netušila a když jsem si to přečetla,je mi opravdu zle,jak to může někdo pozřít když ví,jakým utrpením si musí to ubohé stvoření projít?

+7/−2
27.3.2016 17:49

Z17d89e42n63ě17k 76D62u81b53e85c86k56ý 3437624380938

Oni to neví a nezajímá je to. Jak tu někteří psali, je to o snobizmu.

+6/0
27.3.2016 19:49

M79a84r66t81i39n 56M58a79i21k39s15n27a70r 3914943728472

Je jim to jedno :( dnesni společnost je na tom dost zalozena. Malokdo by asi dnes jedl maso, pokud by mel zvire vychovat, zabit a naporcovat. Zijeme v iluzi, ze maso pochazi z supermarketu a ze je všechno v pohode... a nechovaji se lidi tak jen ke zviratum, ale často i k sobe... ale jsou výjimky, a muzeme doufat ze jich bude vice a vice.

+3/0
29.3.2016 12:24

E42m10i13l 97P72r52c33h13a45l 5450900528494

Zajimave, ze tzv. romanske narody jsou ten nejlinejsi a nejbarbarstejsi dobytek

+6/−5
27.3.2016 16:18

L60a40d37a 70N49o67v32a59k 4542583197

zajímavé je, že není zmíněno ostranění peří a vyháčkování, aby si člověk nepochutnával patnáct minut na úžasném obsahu střev...

+13/0
27.3.2016 15:58

V30l34a12d59i91m88í57r 22H48o24l43ý 8584401316377

To jsem si právě říkal, jestli se jí včetně peří a střev. To by až taková lahůdka nebyla.

+1/0
27.3.2016 17:28

L61a62d46a 92N65o15v39a60k 4972763557

todle asi nevymysleli sluníčkáři, že...

+1/−1
27.3.2016 15:57

D31a33n 71J23u91r82y90g82á72č70e92k 4416240864331

Barbarske by bylo ukousnout mu hlavu a sezrat ho aj s perim ;-D

+1/0
27.3.2016 15:44

Z51d38e16n12ě10k 16D43u87b15e85c66k88ý 3537794690368

Jak může chutnat takto upravená andulka ?

Já jen že by vyšla levněji

:-)

+3/0
27.3.2016 15:37

L34a13d69a 64N84o98v56a40k 4512753667

na kolik přijde andulka...?

0/0
27.3.2016 15:59

P59a43v29e48l 58Š69e23b75e32s57t96a 4692228435288

Tak tři kila...

0/0
27.3.2016 18:19

Z85d55e13n39ě20k 22D46u46b88e70c58k11ý 3337944970638

I míň, od chovatele

0/0
27.3.2016 19:50

Z35d43e56n98ě67k 66S36t95r74n76a56d 1215380636909

Já se nedám.

+43/−1
27.3.2016 15:22

F36r46a98n52t52i11š41e63k 30S23t53r58n88a57d 4454285779676

Zdeňku, ani se propít až k smrti skvělým koňakem ? Všichni - i Strnadi - jsou přece smrtelní. Jednoho dne smrt přijít musí ... nikdo té bestií doposud neunikl - každého dostane. Wolkrovými slovy : Smrti se nebojím. Smrt není zlá. Smrt je jen kus života těžkého ... A tudíž : snažme se každý den ve svém životě prožít tak, jakoby to byl den poslední ! Na smrt nemyslím ..."jednohubka" pro nikoho rozhodně nebudu. Pěkné svátky.

+4/0
27.3.2016 15:57

J32a63n 23P22e74k60a 5583593383

Bejt to článek od Palaty, tak vidím jasnou obhajobu Halalu :)

+4/0
27.3.2016 15:20

Z61d63e10n17ě81k 97D43u21b11e79c52k96ý 3327714220438

Nikde zmínka,že by ho před pečením oškubali

+3/0
27.3.2016 15:11

J55i19ř76í 78K60a55č98í88r88e74k 5490776606

naco, to peří je tam ta největší bomba chutí

+1/0
27.3.2016 15:17

Z84d50e92n23ě48k 77D62u23b40e54c24k76ý 3557644750798

Nezbývá než to ochutnat

:-)

0/0
27.3.2016 15:34

J44o59s50e79f 66R65i83c78h97t81e61r 9736205417423

Mňam! :D

0/0
27.3.2016 13:33

M30i81c35h60a86l 38P57o54h18o98ř13e10l93s98k33ý 1946790295535

hm , v pravěku spadne pták do kořalky zjistí se že to jde sežrat a dnes za to chcou tak 1500 kč

+3/0
27.3.2016 13:32

F38r34a69n21t94i11š70e93k 41S86t13r52n80a97d 4344415509946

Absurdní, krutá, bestiální gastronomie RvRv!!!!

+37/−1
27.3.2016 12:36

L77u46k31á89š 51M50a76r66e70d83a 6551134117428

Ano potvrzuji, tuhle u Strnadu na oslave, jsme se vsichni prezrali k prasknuti a pak se nalozili do lihu - zevnitr. Zezacatku to bylo fain, ale pak sme vsich i nekolik dni trpeli v bolestech a krecich.

+1/0
27.3.2016 16:00

L30u80d16ě71k 19J86e34l89í91n95e70k 5517657279150

Panu Ducassovi a jemu podobným vyloupnout oči a potom utopit - jako gastronomie, tu uznávám, ale s trápením jakýchkoliv živočichů nesouhlasím, a sorry, tradice je v tomhle absolutně nulový argument a může se tím ohánět asi jen mentálně narušený člověk, sadista se mu říká. :|

+28/−3
27.3.2016 11:00

I74v62a57n 37S27o42t 6969634866838

Podřezat kozu, zařiznout ovcí, vykrvit prase, podříznout krocana, porazit býka ... Myslíte na to nad obědovým taliřem?

0/−1
3.4.2016 14:45

A91l54e33n27a 24P90e39t54r82u 4702745350251

snesu hodně, ale z toho popisu "přípravy" je mi vyloženě zle, tradice netradice, zakázat a zapomenout

+31/−2
27.3.2016 10:54

V53l26a14d84i50m60í47r 84Š32n71e90k 9184358276851

Na světě je tolik dobrých jídel, že tyto orgie barbarství si člověk může klidně odpustit a hlady určitě neumře. Nemusíme a nemůžeme mít přeci všechno. Rv

+42/0
27.3.2016 9:44

I68v44a65n 93S32o78t 6639634176748

Tofu a sójové řízky

0/0
3.4.2016 14:47

P11a65v26e68l 94Ř52e78h59á18k 6418333419911

To ho jedi nevykuchaneho? Vcetne obsahu strev, zluci a vsech vnitrnich organu? To musi byt tedy mnamka... 8-o

+2/0
27.3.2016 1:01

K46a25t12e60ř30i62n25a 90D95r15a70h19o26k75o52u55p60i89l19o39v83á 9836441782893

Ohňostroj chutí. ;-)

+15/−1
27.3.2016 1:13

V79l91a40d98i93s93l53a75v 97D50u91b70a 3580118488258

Jo hned me napadlo ze ho asi tradicne ji i s hovny. Ale mozna se exkrementy behem zvykani vymacknou hlavickou.

Inu zabozrouti...

+3/0
27.3.2016 8:43







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.