Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jsem lepší než Pohlreich, ale jen ve svém ranku, říká Tyrolák z Ano, šéfe!

Patnáct měsíců strávil se svou ženou vlastně výlučně prací ve své restauraci. Každý den, sedm dní v týdnu. Zavírací den mu nařídil až televizní šéf Zdeněk Pohlreich. Aby se nezbláznili. „I tak ale pracujeme. I když právě nemáme hosty,“ říká Ludwig Westermair. Tyrolák, jehož hodonínský rodinný podnik proslavil pořad Ano, šéfe!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J96i98ř59í 62J75u36r35č21á94k 9947740988797

Příběh to byl pěkný a pán určitě vařit umí.

Pár věcí se mi však v tomto díle trochu nelíbilo. Zvenčí byla restaurace prakticky "neviditelná" a ani po návštěvě p. Pohlreicha jsem nezaznamenal nějakou větší změnu. To je jedna z věcí, kterou P. v každé jiné restauraci minimálně sarkasticky komentuje, ale zhusta také majitelům pořádně omlátí o hlavu. "Píárko" na radnici a v místním tisku si paní mohla přece udělat dávno před návštěvou TV. Ovšem stálo by ji to jistě nemalé peníze. Proč by po "Tyrolákovi v Hodoníííně" měli místní novináři či starosta nějak pátrat?

Také to, když z majitele budovy udělal P. hyenu v přímém přenosu, aniž by se ten k tomu mohl jakkoli vyjádřit.

Co mne však na příběhu opravdu dostalo, byl krásný vztah paní restauratérky ke svým rodičům a neokázalá láska mezi ní a manželem. Kdybych to viděl ve filmu, myslel bych si něco o červené knihovně. Nádhera. A myslím, že takových pravdivých příběhů ze života by se mělo v médiích objevovat více. I proto jim také moc fandím.

+1/0
26.3.2017 13:08

V39á27c16l82a86v 31P93o40l18í36v92k76a 9518683931548

Já ho hluboce obdivuji. S jeho kvalitami jít podnikat z Tyrolska do Czechistánu, to opravdu klobouk dolů.

+7/0
25.3.2017 6:53

A14n60t84o61n10i98n 25K51a28d65l70c46e54k 9552649121886

"Čechy a Rakousko"??? To musel napsat opravdovy znalec!!!

Nevadi... Byl jsem nedavno doma na jizni Morave, ale ani jsem se tam nepokousel zabrousit. Zkusim to pristi rok, doufam, ze se ten obed v Hodonine zvladne bez blazince:))

0/0
24.3.2017 23:00

M96a19g33d67a27l46e78n18a 92M69o15u81č20k17o41v80á 3169438195232

Autor článku udělal nadpisem z pana kuchaře namyšleného hochštaplera, ale pán je velký sympaťák, má to v hlavě srovnané a podle všeho i opravdu umí. Klobouk dolů.

Opravdu se těším, až budu mít příležitost se stavit a ochutnat.

+19/0
24.3.2017 17:16

T98o79m23á74š 87T26a25t84í48č83e53k 5330142790428

Já to tak nevnímám. Nedostatek zdravého sebevědomí je chyba. On ví, že na poli tyrolské kuchyně Pohlreicha trumfne, proč by měl být pokrytecky skromný?

+1/0
24.3.2017 19:51

E44l36v36í67r81a 76N67o39v93á 6431404202

Tomáši, ale v titulku to vyznívá uplně jinak ;-)

+2/0
24.3.2017 22:44

T33o89m39á20š 46T50a13t19í82č43e45k 5500112610398

Já se na ten titulek kvůli diskusi dívám už snad popáté, ale pořád to u mě vyvolává jen vrtění hlavou. To jsou tady všichni až takoví obdivovatelé Zdeňka Pohlreicha, že prostě ani objektivně a dle Pohlreicha opravdu lepší kuchař - alespoň tedy v tom daném ranku, jak je citován v inkriminovaném nadpisu - nemůže říct pravdu? To jako kdybych si dal stovku s Usamou Boltem, tak musí potom říct, že jsem stejně dobrý a příště ho dostanu? 8-o

+1/0
24.3.2017 22:51

R33o49b46i11n 11Ž77i72ž15k53a 2478614426546

Z tohohle titulku ten pocit rozhodně nemám. - Jsem lepší než Pohlreich, ale jen ve svém ranku, říká Tyrolák z Ano, šéfe! . Co vám na to přijde namyšleného? Pokud se nemýlím, i v tom pořadu se Pohlreich pomalu klaněl.

.

Možná ho změnili?

0/0
25.3.2017 23:06

P69a85v79e44l 77S92v35o54b38o47d12a 4307940952972

Anu, uz to upravili.

+1/0
27.3.2017 19:16

T98o84m35á16š 52B52e28d92e92r41k62a 4475281452905

Až na to, že nadpisy a titulky dělá editor a ne autor článku. Ale jinak dobrý ;-)

0/0
25.3.2017 9:30

M58i13l95a42n 32W13e98l66s57e74r 5162108858471

Panovi vadi, ze se obsluha nezepta, zda jsem si pochutnal. Me zase vadi neosobni, umely a povinny dotaz servirky: "Bylo vsechno v poradku?". Ale na zapornou odpoved neni prichystana.

+3/−12
24.3.2017 16:01

T25o15m15á78š 72T29a27t41í18č88e36k 5760912470808

Na to je rada: kde to nikoho nezajímá, jestli chutnalo, tam už nikdy nepáchnout. Dobrých hospod je dost.

+1/0
24.3.2017 19:54
Foto

D39a73n 88R62u78b43í15n 4863713929

Není.

0/0
24.3.2017 22:01

T97o41m37á59š 98T51a65t80í76č86e36k 5820732970288

Na JM jo. :-)

+1/0
24.3.2017 22:04

V59e50n24d69u65l39a 65F27a36i82f85e53r30o52v41á 4378431223799

Jj.:-) Ne, že by mi to snad vyloženě vadilo, ale fakt je, že bych se bez toho spokojeně obešla. Stejně bych nikdy neřekla, že mi nechutnalo, tak jen přitakám ano a jsem ráda, že už je zdvořilostní fráze za mnou. Prostě od obsluhy neočekávám zabředávání do nějkých "intimních" konverzací, jestli mi chutnalo....

+2/0
24.3.2017 21:50

T40o91m67á42š 65T32a55t98í15č20e97k 5650742700138

Chyba. Zdvořilostní fráze sem, zdvořilostní fráze tam, já se kvůli nim nepotím. Ale když něco není v pořádku, tak vybruslit z plané zdvořilosti a nazvat věc věcí! A pokud není reakce adekvátní, dělat a doporučovat oblouk.

0/0
24.3.2017 22:09

V38e29n45d30u41l36a 80F14a53i73f55e30r23o48v49á 4528241123429

Dělat a doporučovat oblouk mohu i tak:-) Já si vlastně ani nevzpomínám, kdy mi nějak jo nechutnalo (asi se někdy stalo, ale to spíš v případě, že už byl problematický výběr). Prostě si vyberu, o čem vím, že mi obecně chutná a mám na to i zrovna chuť a to lze těžko extra zkazit. Zároveň mám předem přiměřená očekávání, takže např. od meníčka do stovky nečekám zázraky.:-) A kdyby mi fakt nechtnalo...tak ne, neřeším to, absolutně na to nemám povahu, tudíž se nebudu stresovat nějakou konfrontací, vlastně je to banalita a kolem dost potravin, kde si můžete koupit čokoládu nebo tak něco.:-)

0/0
24.3.2017 22:18

T16o59m26á83š 90T24a66t34í54č29e70k 5180242500918

To je chyba. Uvařit dobře zase až taková věda není, takže kdo servíruje něco, co není alespoň chvalitebné, buď podvádí, nebo by měl míchat raději lopatou maltu. A stačí říct po zaplacení do halíře čtyři slova: Byla jsem tady naposledy. Teda vlastně pět: ještě Sbohem.

0/0
24.3.2017 22:39

V32e94n16d12u84l98a 35F48a92i86f44e18r16o58v62á 4958941323689

No ještě to.....ne, tak to bych fakt v životě nikde nikomu neřekla;-D Prakticky, co by se muselo stát, aby to bylo nechutné až nepoživatelné..... spálené (ale to by bylo viditelné a pokud by mi to takové bez mrknutí přinesli, tak bych to považova spíš za absurdní komedii, kde jsou slova zbytečná), nebo těžce přesolené nebo překořeněné nebo nějaké zkažené, zkyslé nebo syrové...(tady bych se tedy asi ozvala, ale to už by plynulo z toho, že by se to nedalo jíst). To se mi ale nikdy nestalo a nějaké subjektivní nechutenství fakt řešit odmítám a vlastně se mi snad také ani nestalo.....:-)

0/0
24.3.2017 23:01

T20o85m54á37š 31T63a17t81í60č43e44k 5590152380908

Aha. To já jsem v tomto dost zásadní, asi i trochu ješitný, protože umím nejen vařit ku všeobecnému štěstí, ale i provozovat podnik - i když dělám něco jiného, praxi mám. Hospodských ani kuchařů se nebojím, o to hezčí je potom, když chválím a oni vidí a slyší, že to není plané slovo. :-)

PS: Tak alespoň nedávejte spropitné, pokud jste se neoblizovala.

0/0
24.3.2017 23:07

V52e42n50d38u12l16a 66F66a39i48f81e17r17o71v57á 4338481493139

Ale tak to dám spropitné, i když se neoblizuju, takovéhle čistě technické zdvořilostní formality mi zas nevadí:-) Já k tomu přistupuju přes prevenci, tj. objednávám si potraviny, které mi obecně chutnájí a vyhývám těm (resp. kombinacím), které mi moc nechutnají a pokud nedojde k nějakým těm výše uvedeným fatálním chybám (což se mi nestalo), nemůže mi nechutnat. Plus mám předem přiměřená očekávání vzhledem k okolnostem. Následná konfrontace mi nic nedává ani v ní nevidím smysl, to jim snad samo případně dojde, když k nim lidé nebudou chodit.:-)

0/0
24.3.2017 23:24

T63o46m93á73š 52T94a13t48í91č13e43k 5810152270638

Nojo, no. I labužnictví se člověk musí naučit. (Když to nedal nikdo v rodině, může to ještě spravit chlap. ;-))

0/0
24.3.2017 23:29

V26e21n67d91u25l11a 53F55a15i55f24e55r44o34v36á 4948941553509

Je to možné:-).....já "sním všechno" a zároveň necítím potřebu nějakých "kudrlinek", naopak mi stačí relat. přirozená chuť potravin (např. ráda okusuju vařené maso), takže u mě je to fakt hlavně jen o tom, že mám radši rejži než brambory, mám ráda kachnu, atd....:-)

0/0
24.3.2017 23:40

M91a95r78i89á55n 35B63e24d63n33á57r42i63k 9531901590888

Ach ten nadpis. Bulvární až hnus. Jinak článek je hezký.

+14/−1
24.3.2017 15:41

A41n32t48o59n17i40n 48C59h96a59l77o21u96p18k86a 8408236319830

Kdo vymyslel ten prolhaný nadpis??8-o

+18/−1
24.3.2017 15:25

J36i65r42i 37G10a46z29d97a 8724903694634

myslim, ze s kvalitou obsluhy, potazmo v servisni sfere obecne, uderil hrebicek na hlavicku. Vzdy me pobavi, jak se vysmivame rekum ci spanelu, ze siesta a ze nic nedelaji, ale kdyz tam clovek prijde jen na blby kafe, tak je pristup o 100% lepsi nez u nas. ferove je priznat, ze se to lepsi, ale velmi pomalu...

+20/0
24.3.2017 15:01

J84i44ř94í 71N56o95v42á60k 1564283917948

Děkuji idnes za krásný a duši pohlazující článek. Takových není nikdy dost. Ten Pohlreichův díl jsem viděl. Pouze lituji, že takový 'gasthaus' není i u nás.

+23/0
24.3.2017 14:30

P56e52t27r 55N45e26c29h42a68n64i93c56k13ý 7313116398190

Proto je důležitá kontinuita celé země, obyvatelstva. My zažili vyhánění Čechů v 38, vyhánění Němců v 45, únor 48, kolektivizaci, obsazení 68, normalizaci, pak privatizaci a všechno to vedlo akorát k likvidaci. Za rok budeme slavit 100 let a dalších 100 let klidu budeme potřebovat, abychom to všechno napravili.

+25/0
24.3.2017 14:20

L67á56ď88a 42V73r43a25n34ý 7608908968617

V roce 1989 jsem tomu nechtěl věřit, když to někteří říkali. Dnes dávám za pravdu vám i zpětně jim. Bohužel.

+1/0
24.3.2017 17:24

A73n65t43o69n84i84n 82K90a83d80l53c58e11k 9972909861906

Ceho budeme slavit 100 let? Pro me a mnoho jinych je to spise smutek.

0/0
24.3.2017 22:53

T49o55m65á33š 92V10r38á58b30e22l 8360914933544

Pán mi je velmi sympatický takže to samozřejmě nemyslím negativně, ale řekl bych, že tohle je bude marketingový příběh roku

+1/0
24.3.2017 12:54

J28a66n 67S13e31m33i70k 4284487192559

byl by hlupak kdyby jako obchodnik nevyuzil sanci se zviditelnit svuj podnik kdyz se mu k tomu diky TV otevrel prostor

+11/0
24.3.2017 14:02

P37e24t97r 87S44v82o55b33o84d15a 7343735689737

Souhlasím, ale v tomto případě to opravdu má smysl a byla by škoda, aby ten pán dělal něco jiného. A vekjý škoda, že nebydlím blíž, moc rád bych tam zašel. R^

+11/0
24.3.2017 14:03

M36a83r48t72i57n 90D96u38f62e85k 3902967768664

Borci dají denně i 30 i víc km. Jak daleko bydlíte? ��

0/0
24.3.2017 17:03

T26o72m11á46š 19K94u77c12h49a24ř 3477651138161

"Žádné:„Jak se vám daří?“ nebo „Pochutnal jste si?“. Jakoby jim to bylo jedno." ;-D Jak jste tu dlouho, že nechápete, že je jim to většinou opravdu jedno? ;-)

+14/0
24.3.2017 12:37

K88a29r54e96l 93S75t46r83ž97a70n56o21v27s74k37ý 1168905665

Oni ani Češi nechtějí takové otázky slyšet, mají pocit, že jsou to jen povrchní konverzační témata. Proč by se měl cizí člověk zajímat o to, jak se mi daří? Rakušanovi v Rakousku odpovím, ale u Čecha by mi taková otázka byla nepříjemná. Prostě normální kulturní rozdíl.

+15/−3
24.3.2017 12:56

J25o39s60e82f 68M24i77k90u71l85í69k 8114167546

Ale proč? vždyť mě obsluhovala třeba slovenka a zeptala se slovensky Chutnalo Vám? proč ne, proboha, mě to docela dost štve, že se nezeptají. Ono by je to aspoň trošku mělo zajímat a když ne, tak ať se na to třeba vyse....

+17/0
24.3.2017 13:27

J83a18k18u17b 88Z95e30m40á82n27e12k 2544343911308

Nevím proč, ale taky to nějak nepotřebuju. Mě je fuk jestli ji to zajímá, stačí, když se prostě nechová nepříjemně a umí se s úsměvem zeptat, jestli může odnést ze stolu. Ale že by to otravovalo, to zase ne.

+4/−3
24.3.2017 13:41
Foto

V50e94r58o57n31i35k51a 33B29í14l75e16š32o89v75á 9820907268712

Na celej koncepcii otázky "chutilo Vám?" mi vadí, že i keby sa ma to spýtala Slovenka kdekoľvek v Prahe (žijem tam), tak i keby som jej povedala, že mi nechutilo, nič sa nedeje. Len raz sa mi stalo pred minulý rok v Opave, že som vrátila jedlo do kuchyne a kuchár došiel na konzultáciu, že kde čo zlyhalo.

+5/0
24.3.2017 14:57

M13a18r66t47i20n 69D35u42f22e57k 3382437328574

V Norimberku jsem se večer zastavil u skoro plné zahrádky, 30 lidí. Zrovna tam běhala servírka. Když mě viděla, zastavila se, usmála a zvala mne dovnitř.

+2/0
24.3.2017 17:06

P49e75t36r 22K79e80i12s60l87e14r 6411822732404

Ono se nejedná jen o otázky typu"Jak se Vám daří?" či "Pochutnal jste si?", ale o celkový přístup... Bohužel ještě dnes se stává, že nestojíte obsluze ani za pozdrav "Dobrý den"...

+7/0
24.3.2017 15:44

I63v98o 36H85l81o30u83s62e12k 7843888310876

velký respekt!

+14/0
24.3.2017 12:36

J23a92n 93N85o81v28á65k 6554624

Jojo, to si myslí dost "podnikatelů", že když mají kvalitní produkt, že si je zákazník najde sám.

+4/0
24.3.2017 12:12

L63u13k20á24š 21M24ü14l35l63e45r 5383706427844

Jak říká velmi správně s tou byrokracií. Není to nic zásadního a neřešitelného, ale spíše drobnosti, které ale pak udělají obrovský ranec povinností a starostí. A pořád přibývají další drobnosti typu EET, nebo kontrolní hlášení....Rv

+26/−4
24.3.2017 11:36

M71i56c22h47a93l 47M90a46m89r90á66k 4180654129

Nadpis lehce překrucuje to, co je v rozhovoru.

+45/−1
24.3.2017 11:22

P31a22v27e28l 77R10a95t25h70o70u15s79k37ý 6470489601

Jako skoro vždy.

+5/0
24.3.2017 14:04

A59n54t37o31n47i72n 43C34h27a63l25o72u21p52k15a 8548226819220

Slovo "lehce" je lehce nepřesné. Ten nadpis je naprosto vylhaný

+7/0
24.3.2017 15:26

P46e26t60r 70V46o69l10á84k 6169670662985

BorecR^

+58/0
24.3.2017 11:06

J52o85h39n45n38y 86H28a38m86p87l 7103642616366

Klasika, vyrizovani papiru u nas trva nekolikanasobne dele nez treba ve zminenem rakousku... divim se ze se mu vubec chtelo tim prochazet

+32/0
24.3.2017 9:47

M84a71r64t25i92n 96D24u11f31e98k 3882187678304

Protože má rád svoji ženu

+12/0
24.3.2017 12:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.