Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Jsem lepší než Pohlreich, ale jen ve svém ranku, říká Tyrolák z Ano, šéfe!

Patnáct měsíců strávil se svou ženou vlastně výlučně prací ve své restauraci. Každý den, sedm dní v týdnu. Zavírací den mu nařídil až televizní šéf Zdeněk Pohlreich. Aby se nezbláznili. „I tak ale pracujeme. I když právě nemáme hosty,“ říká Ludwig Westermair. Tyrolák, jehož hodonínský rodinný podnik proslavil pořad Ano, šéfe!

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J78i71ř91í 77J63u95r39č93á72k 9237660898227

Příběh to byl pěkný a pán určitě vařit umí.

Pár věcí se mi však v tomto díle trochu nelíbilo. Zvenčí byla restaurace prakticky "neviditelná" a ani po návštěvě p. Pohlreicha jsem nezaznamenal nějakou větší změnu. To je jedna z věcí, kterou P. v každé jiné restauraci minimálně sarkasticky komentuje, ale zhusta také majitelům pořádně omlátí o hlavu. "Píárko" na radnici a v místním tisku si paní mohla přece udělat dávno před návštěvou TV. Ovšem stálo by ji to jistě nemalé peníze. Proč by po "Tyrolákovi v Hodoníííně" měli místní novináři či starosta nějak pátrat?

Také to, když z majitele budovy udělal P. hyenu v přímém přenosu, aniž by se ten k tomu mohl jakkoli vyjádřit.

Co mne však na příběhu opravdu dostalo, byl krásný vztah paní restauratérky ke svým rodičům a neokázalá láska mezi ní a manželem. Kdybych to viděl ve filmu, myslel bych si něco o červené knihovně. Nádhera. A myslím, že takových pravdivých příběhů ze života by se mělo v médiích objevovat více. I proto jim také moc fandím.

+1/0
26.3.2017 13:08

V26á89c88l57a65v 12P51o29l14í71v56k80a 9128433941578

Já ho hluboce obdivuji. S jeho kvalitami jít podnikat z Tyrolska do Czechistánu, to opravdu klobouk dolů.

+7/0
25.3.2017 6:53

A45n95t41o88n24i21n 68K68a47d28l59c25e23k 9202659681546

"Čechy a Rakousko"??? To musel napsat opravdovy znalec!!!

Nevadi... Byl jsem nedavno doma na jizni Morave, ale ani jsem se tam nepokousel zabrousit. Zkusim to pristi rok, doufam, ze se ten obed v Hodonine zvladne bez blazince:))

0/0
24.3.2017 23:00

M27a77g62d31a44l43e36n65a 40M73o98u45č96k60o62v43á 3459378275342

Autor článku udělal nadpisem z pana kuchaře namyšleného hochštaplera, ale pán je velký sympaťák, má to v hlavě srovnané a podle všeho i opravdu umí. Klobouk dolů.

Opravdu se těším, až budu mít příležitost se stavit a ochutnat.

+19/0
24.3.2017 17:16

T10o97m14á31š 29T20a46t52í35č16e92k 5160862360838

Já to tak nevnímám. Nedostatek zdravého sebevědomí je chyba. On ví, že na poli tyrolské kuchyně Pohlreicha trumfne, proč by měl být pokrytecky skromný?

+1/0
24.3.2017 19:51

E65l41v35í10r61a 14N32o82v47á 6691334502

Tomáši, ale v titulku to vyznívá uplně jinak ;-)

+2/0
24.3.2017 22:44

T66o96m81á76š 82T47a43t54í29č72e41k 5120342960838

Já se na ten titulek kvůli diskusi dívám už snad popáté, ale pořád to u mě vyvolává jen vrtění hlavou. To jsou tady všichni až takoví obdivovatelé Zdeňka Pohlreicha, že prostě ani objektivně a dle Pohlreicha opravdu lepší kuchař - alespoň tedy v tom daném ranku, jak je citován v inkriminovaném nadpisu - nemůže říct pravdu? To jako kdybych si dal stovku s Usamou Boltem, tak musí potom říct, že jsem stejně dobrý a příště ho dostanu? 8-o

+1/0
24.3.2017 22:51

R40o33b80i91n 57Ž70i75ž95k11a 2208374656306

Z tohohle titulku ten pocit rozhodně nemám. - Jsem lepší než Pohlreich, ale jen ve svém ranku, říká Tyrolák z Ano, šéfe! . Co vám na to přijde namyšleného? Pokud se nemýlím, i v tom pořadu se Pohlreich pomalu klaněl.

.

Možná ho změnili?

0/0
25.3.2017 23:06

P77a24v66e61l 94S68v79o55b53o39d20a 4677530802642

Anu, uz to upravili.

+1/0
27.3.2017 19:16

T91o10m32á74š 63B29e91d58e66r76k75a 4795891102795

Až na to, že nadpisy a titulky dělá editor a ne autor článku. Ale jinak dobrý ;-)

0/0
25.3.2017 9:30

M65i55l81a23n 76W14e16l79s16e65r 5272388858931

Panovi vadi, ze se obsluha nezepta, zda jsem si pochutnal. Me zase vadi neosobni, umely a povinny dotaz servirky: "Bylo vsechno v poradku?". Ale na zapornou odpoved neni prichystana.

+3/−12
24.3.2017 16:01

T69o34m14á88š 21T14a11t86í62č11e10k 5840652980848

Na to je rada: kde to nikoho nezajímá, jestli chutnalo, tam už nikdy nepáchnout. Dobrých hospod je dost.

+1/0
24.3.2017 19:54
Foto

D29a87n 88R55u73b72í63n 4853393149

Není.

0/0
24.3.2017 22:01

T59o85m29á26š 18T46a90t15í63č95e51k 5710902780948

Na JM jo. :-)

+1/0
24.3.2017 22:04

V77e77n92d79u22l90a 48F16a94i86f77e37r81o22v31á 4168481733839

Jj.:-) Ne, že by mi to snad vyloženě vadilo, ale fakt je, že bych se bez toho spokojeně obešla. Stejně bych nikdy neřekla, že mi nechutnalo, tak jen přitakám ano a jsem ráda, že už je zdvořilostní fráze za mnou. Prostě od obsluhy neočekávám zabředávání do nějkých "intimních" konverzací, jestli mi chutnalo....

+2/0
24.3.2017 21:50

T60o28m80á70š 53T64a19t78í11č13e42k 5560952200598

Chyba. Zdvořilostní fráze sem, zdvořilostní fráze tam, já se kvůli nim nepotím. Ale když něco není v pořádku, tak vybruslit z plané zdvořilosti a nazvat věc věcí! A pokud není reakce adekvátní, dělat a doporučovat oblouk.

0/0
24.3.2017 22:09

V94e93n70d15u27l23a 21F78a34i39f40e18r18o92v42á 4898131963179

Dělat a doporučovat oblouk mohu i tak:-) Já si vlastně ani nevzpomínám, kdy mi nějak jo nechutnalo (asi se někdy stalo, ale to spíš v případě, že už byl problematický výběr). Prostě si vyberu, o čem vím, že mi obecně chutná a mám na to i zrovna chuť a to lze těžko extra zkazit. Zároveň mám předem přiměřená očekávání, takže např. od meníčka do stovky nečekám zázraky.:-) A kdyby mi fakt nechtnalo...tak ne, neřeším to, absolutně na to nemám povahu, tudíž se nebudu stresovat nějakou konfrontací, vlastně je to banalita a kolem dost potravin, kde si můžete koupit čokoládu nebo tak něco.:-)

0/0
24.3.2017 22:18

T27o76m95á17š 48T25a12t21í47č13e61k 5390802270328

To je chyba. Uvařit dobře zase až taková věda není, takže kdo servíruje něco, co není alespoň chvalitebné, buď podvádí, nebo by měl míchat raději lopatou maltu. A stačí říct po zaplacení do halíře čtyři slova: Byla jsem tady naposledy. Teda vlastně pět: ještě Sbohem.

0/0
24.3.2017 22:39

V26e36n44d42u55l69a 49F48a56i41f23e55r10o85v68á 4238381593889

No ještě to.....ne, tak to bych fakt v životě nikde nikomu neřekla;-D Prakticky, co by se muselo stát, aby to bylo nechutné až nepoživatelné..... spálené (ale to by bylo viditelné a pokud by mi to takové bez mrknutí přinesli, tak bych to považova spíš za absurdní komedii, kde jsou slova zbytečná), nebo těžce přesolené nebo překořeněné nebo nějaké zkažené, zkyslé nebo syrové...(tady bych se tedy asi ozvala, ale to už by plynulo z toho, že by se to nedalo jíst). To se mi ale nikdy nestalo a nějaké subjektivní nechutenství fakt řešit odmítám a vlastně se mi snad také ani nestalo.....:-)

0/0
24.3.2017 23:01

T92o81m97á86š 31T88a24t11í73č75e71k 5980582890858

Aha. To já jsem v tomto dost zásadní, asi i trochu ješitný, protože umím nejen vařit ku všeobecnému štěstí, ale i provozovat podnik - i když dělám něco jiného, praxi mám. Hospodských ani kuchařů se nebojím, o to hezčí je potom, když chválím a oni vidí a slyší, že to není plané slovo. :-)

PS: Tak alespoň nedávejte spropitné, pokud jste se neoblizovala.

0/0
24.3.2017 23:07

V76e15n54d69u50l46a 76F38a49i74f35e69r12o35v78á 4888321793919

Ale tak to dám spropitné, i když se neoblizuju, takovéhle čistě technické zdvořilostní formality mi zas nevadí:-) Já k tomu přistupuju přes prevenci, tj. objednávám si potraviny, které mi obecně chutnájí a vyhývám těm (resp. kombinacím), které mi moc nechutnají a pokud nedojde k nějakým těm výše uvedeným fatálním chybám (což se mi nestalo), nemůže mi nechutnat. Plus mám předem přiměřená očekávání vzhledem k okolnostem. Následná konfrontace mi nic nedává ani v ní nevidím smysl, to jim snad samo případně dojde, když k nim lidé nebudou chodit.:-)

0/0
24.3.2017 23:24

T34o49m27á48š 22T52a41t67í75č72e83k 5410632640248

Nojo, no. I labužnictví se člověk musí naučit. (Když to nedal nikdo v rodině, může to ještě spravit chlap. ;-))

0/0
24.3.2017 23:29

V19e62n68d67u18l51a 25F53a57i21f95e29r22o75v93á 4858491293669

Je to možné:-).....já "sním všechno" a zároveň necítím potřebu nějakých "kudrlinek", naopak mi stačí relat. přirozená chuť potravin (např. ráda okusuju vařené maso), takže u mě je to fakt hlavně jen o tom, že mám radši rejži než brambory, mám ráda kachnu, atd....:-)

0/0
24.3.2017 23:40

M65a45r58i66á41n 27B19e78d10n64á65r43i70k 9141861260258

Ach ten nadpis. Bulvární až hnus. Jinak článek je hezký.

+14/−1
24.3.2017 15:41

A30n63t71o49n18i95n 68C37h26a33l28o91u80p85k44a 8228956979780

Kdo vymyslel ten prolhaný nadpis??8-o

+18/−1
24.3.2017 15:25

J59i95r36i 50G97a71z25d88a 8914773344254

myslim, ze s kvalitou obsluhy, potazmo v servisni sfere obecne, uderil hrebicek na hlavicku. Vzdy me pobavi, jak se vysmivame rekum ci spanelu, ze siesta a ze nic nedelaji, ale kdyz tam clovek prijde jen na blby kafe, tak je pristup o 100% lepsi nez u nas. ferove je priznat, ze se to lepsi, ale velmi pomalu...

+20/0
24.3.2017 15:01

J34i59ř77í 65N84o57v27á57k 1494883387258

Děkuji idnes za krásný a duši pohlazující článek. Takových není nikdy dost. Ten Pohlreichův díl jsem viděl. Pouze lituji, že takový 'gasthaus' není i u nás.

+23/0
24.3.2017 14:30

P93e89t86r 28N77e31c31h74a15n18i65c29k92ý 7233726768920

Proto je důležitá kontinuita celé země, obyvatelstva. My zažili vyhánění Čechů v 38, vyhánění Němců v 45, únor 48, kolektivizaci, obsazení 68, normalizaci, pak privatizaci a všechno to vedlo akorát k likvidaci. Za rok budeme slavit 100 let a dalších 100 let klidu budeme potřebovat, abychom to všechno napravili.

+25/0
24.3.2017 14:20

L16á76ď59a 90V17r93a42n12ý 7308588638787

V roce 1989 jsem tomu nechtěl věřit, když to někteří říkali. Dnes dávám za pravdu vám i zpětně jim. Bohužel.

+1/0
24.3.2017 17:24

A50n38t70o66n21i56n 17K84a95d20l69c55e59k 9192269921586

Ceho budeme slavit 100 let? Pro me a mnoho jinych je to spise smutek.

0/0
24.3.2017 22:53

T71o71m83á49š 63V42r21á78b34e85l 8950534263564

Pán mi je velmi sympatický takže to samozřejmě nemyslím negativně, ale řekl bych, že tohle je bude marketingový příběh roku

+1/0
24.3.2017 12:54

J71a66n 94S63e78m93i62k 4814657652909

byl by hlupak kdyby jako obchodnik nevyuzil sanci se zviditelnit svuj podnik kdyz se mu k tomu diky TV otevrel prostor

+11/0
24.3.2017 14:02

P95e95t17r 13S40v97o77b48o53d57a 7863795399857

Souhlasím, ale v tomto případě to opravdu má smysl a byla by škoda, aby ten pán dělal něco jiného. A vekjý škoda, že nebydlím blíž, moc rád bych tam zašel. R^

+11/0
24.3.2017 14:03

M95a59r86t85i70n 21D41u79f62e96k 3872647548464

Borci dají denně i 30 i víc km. Jak daleko bydlíte? ��

0/0
24.3.2017 17:03

T98o94m89á15š 28K57u66c45h14a75ř 3937861288151

"Žádné:„Jak se vám daří?“ nebo „Pochutnal jste si?“. Jakoby jim to bylo jedno." ;-D Jak jste tu dlouho, že nechápete, že je jim to většinou opravdu jedno? ;-)

+14/0
24.3.2017 12:37

K71a97r83e86l 65S76t82r44ž74a94n94o53v59s26k42ý 1198245745

Oni ani Češi nechtějí takové otázky slyšet, mají pocit, že jsou to jen povrchní konverzační témata. Proč by se měl cizí člověk zajímat o to, jak se mi daří? Rakušanovi v Rakousku odpovím, ale u Čecha by mi taková otázka byla nepříjemná. Prostě normální kulturní rozdíl.

+15/−3
24.3.2017 12:56

J53o40s49e57f 67M81i61k80u28l59í55k 8214917826

Ale proč? vždyť mě obsluhovala třeba slovenka a zeptala se slovensky Chutnalo Vám? proč ne, proboha, mě to docela dost štve, že se nezeptají. Ono by je to aspoň trošku mělo zajímat a když ne, tak ať se na to třeba vyse....

+17/0
24.3.2017 13:27

J91a35k17u63b 23Z11e97m76á63n63e29k 2934203731968

Nevím proč, ale taky to nějak nepotřebuju. Mě je fuk jestli ji to zajímá, stačí, když se prostě nechová nepříjemně a umí se s úsměvem zeptat, jestli může odnést ze stolu. Ale že by to otravovalo, to zase ne.

+4/−3
24.3.2017 13:41
Foto

V50e13r94o60n28i43k86a 65B23í40l12e34š83o57v32á 9880637138212

Na celej koncepcii otázky "chutilo Vám?" mi vadí, že i keby sa ma to spýtala Slovenka kdekoľvek v Prahe (žijem tam), tak i keby som jej povedala, že mi nechutilo, nič sa nedeje. Len raz sa mi stalo pred minulý rok v Opave, že som vrátila jedlo do kuchyne a kuchár došiel na konzultáciu, že kde čo zlyhalo.

+5/0
24.3.2017 14:57

M60a34r19t77i95n 22D75u75f76e84k 3382727718874

V Norimberku jsem se večer zastavil u skoro plné zahrádky, 30 lidí. Zrovna tam běhala servírka. Když mě viděla, zastavila se, usmála a zvala mne dovnitř.

+2/0
24.3.2017 17:06

P83e77t56r 59K60e73i49s15l69e92r 6331202762244

Ono se nejedná jen o otázky typu"Jak se Vám daří?" či "Pochutnal jste si?", ale o celkový přístup... Bohužel ještě dnes se stává, že nestojíte obsluze ani za pozdrav "Dobrý den"...

+7/0
24.3.2017 15:44

I28v40o 74H65l90o97u22s72e40k 7343988470516

velký respekt!

+14/0
24.3.2017 12:36

J67a19n 79N84o66v40á46k 6104794

Jojo, to si myslí dost "podnikatelů", že když mají kvalitní produkt, že si je zákazník najde sám.

+4/0
24.3.2017 12:12

L74u38k12á38š 71M55ü64l25l54e84r 6459610561453

Jak říká velmi správně s tou byrokracií. Není to nic zásadního a neřešitelného, ale spíše drobnosti, které ale pak udělají obrovský ranec povinností a starostí. A pořád přibývají další drobnosti typu EET, nebo kontrolní hlášení....Rv

+26/−4
24.3.2017 11:36

M20i71c80h72a75l 20M47a32m60r22á31k 4810944889

Nadpis lehce překrucuje to, co je v rozhovoru.

+45/−1
24.3.2017 11:22

P18a65v78e39l 24R48a64t45h62o61u36s65k18ý 6250789231

Jako skoro vždy.

+5/0
24.3.2017 14:04

A11n88t20o73n69i23n 84C67h70a88l41o52u76p89k17a 8888596749170

Slovo "lehce" je lehce nepřesné. Ten nadpis je naprosto vylhaný

+7/0
24.3.2017 15:26

P88e15t16r 47V17o79l73á18k 6289450192125

BorecR^

+58/0
24.3.2017 11:06

J32o52h47n21n41y 70H31a28m93p79l 7213682356166

Klasika, vyrizovani papiru u nas trva nekolikanasobne dele nez treba ve zminenem rakousku... divim se ze se mu vubec chtelo tim prochazet

+32/0
24.3.2017 9:47

M22a68r72t54i47n 16D42u17f89e17k 3942517138924

Protože má rád svoji ženu

+12/0
24.3.2017 12:30







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.