Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Když grilovačka, tak s pivní marinádou. Díky antioxidantům je zdravější

Grilování nepatří mezi nejzdravější způsoby úpravy masa. Mohou za to uhlovodíky, které zvyšují riziko rakoviny. Vyřadit ze hry je však dokážou antioxidanty, které najdete například v pivu, zejména tmavém. Vědci proto doporučují vylepšit steak pivní marinádou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M15i61r29o57s84l42a16v 49T77ů31m38a 9649478619389

Grilování na vědecké úrovni. To jsou mi objevy. Tohle používám už 35 roků a přišli jsme na to tak, že nám to chutná. Ale vědecky podložené, to je něco jiného. Brou chuť.

0/0
3.6.2017 8:36

Z93d65e32n26ě25k 73H70r38u48b96ý 5675518571706

Pivní marináda je super a když pak flákotu hodíte na rozpálený lávový kamen, tak máte po starostech. Maso zůstane krásně šťavnaté, nehrozí, že ho spálíte na uhel a do ohně neskapává žádný tuk. Když maso sundáte z grilu, nechte ho chvíli zakryté v teple odpočinout a mezitím hoďte na kámen nakrájenou zeleninu - doporučuji mix papriky, cibule, cuket a žampionů - na kameni se nemusíte bát, že vám zelenina propadne do ohně.

Grilvání na kameni je jednoduché - rozpálit kámen je rychlejší než čekat na správné vyhoření uhlí. Kámen pak drží stálou teplotu v celé své ploše. Po skončení grilování stačí seškrábnout kámen kovovou obracečkou nebo špachtlí a setřít suchým hadrem.

Třeba Grilmen nabízí kompletní gril s lávovým kamenem nebo umí udělat kámen do jakéhokoliv zahradního krbu na míru nebo i do jiných značek, třeba do Webera - klidně i kulatý nebo oválný.

+3/0
3.6.2017 7:33

M10i15r77o64s85l40a56v 46R19a57t27a22j 5701293294985

právě to chci letos vyzkoušet....už si to sakarapráce ale fakt koupím...!!!!R^

0/0
3.6.2017 9:18

R17o30s69t82i20s36l88a52v 56K57a43l33i80n60a 6268890579776

„Steaky byly vepřové, stogramové a 75 milimetrů tlusté“. Tudíž skoro decimetr silné. Při váze 100 gramů to musely být válečky postavené na stojato. Asi proto, že se lépe marinovaly v tupláku.

+10/0
3.6.2017 1:37

M77a26r60t10i61n 30V81i57o56c73h97n12a 6135500191490

R^;-D

+1/0
3.6.2017 5:25

J88i46r80i 73K59o72s25t34k17a 2378962336642

;-D Dohnal to asi včera přehnal

+2/0
3.6.2017 7:16



Najdete na iDNES.cz