Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Diskuse k článku

Když grilovačka, tak s pivní marinádou. Díky antioxidantům je zdravější

Grilování nepatří mezi nejzdravější způsoby úpravy masa. Mohou za to uhlovodíky, které zvyšují riziko rakoviny. Vyřadit ze hry je však dokážou antioxidanty, které najdete například v pivu, zejména tmavém. Vědci proto doporučují vylepšit steak pivní marinádou.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M44i22r24o11s93l26a67v 90T48ů17m41a 9869108699649

Grilování na vědecké úrovni. To jsou mi objevy. Tohle používám už 35 roků a přišli jsme na to tak, že nám to chutná. Ale vědecky podložené, to je něco jiného. Brou chuť.

0/0
3.6.2017 8:36

Z46d50e49n36ě92k 31H52r13u62b26ý 5355178921486

Pivní marináda je super a když pak flákotu hodíte na rozpálený lávový kamen, tak máte po starostech. Maso zůstane krásně šťavnaté, nehrozí, že ho spálíte na uhel a do ohně neskapává žádný tuk. Když maso sundáte z grilu, nechte ho chvíli zakryté v teple odpočinout a mezitím hoďte na kámen nakrájenou zeleninu - doporučuji mix papriky, cibule, cuket a žampionů - na kameni se nemusíte bát, že vám zelenina propadne do ohně.

Grilvání na kameni je jednoduché - rozpálit kámen je rychlejší než čekat na správné vyhoření uhlí. Kámen pak drží stálou teplotu v celé své ploše. Po skončení grilování stačí seškrábnout kámen kovovou obracečkou nebo špachtlí a setřít suchým hadrem.

Třeba Grilmen nabízí kompletní gril s lávovým kamenem nebo umí udělat kámen do jakéhokoliv zahradního krbu na míru nebo i do jiných značek, třeba do Webera - klidně i kulatý nebo oválný.

+3/0
3.6.2017 7:33

M25i46r68o41s40l66a31v 28R50a94t71a31j 5261263604455

právě to chci letos vyzkoušet....už si to sakarapráce ale fakt koupím...!!!!R^

0/0
3.6.2017 9:18

R72o48s30t29i37s82l20a48v 35K22a22l69i21n48a 6778890609976

„Steaky byly vepřové, stogramové a 75 milimetrů tlusté“. Tudíž skoro decimetr silné. Při váze 100 gramů to musely být válečky postavené na stojato. Asi proto, že se lépe marinovaly v tupláku.

+10/0
3.6.2017 1:37

M98a90r94t28i67n 38V96i24o31c98h40n31a 6105360861120

R^;-D

+1/0
3.6.2017 5:25

J79i61r67i 71K29o87s63t58k92a 2158542186582

;-D Dohnal to asi včera přehnal

+2/0
3.6.2017 7:16







Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.