Diskuze

Když grilovačka, tak s pivní marinádou. Díky antioxidantům je zdravější

Grilování nepatří mezi nejzdravější způsoby úpravy masa. Mohou za to uhlovodíky, které zvyšují riziko rakoviny. Vyřadit ze hry je však dokážou antioxidanty, které najdete například v pivu, zejména tmavém. Vědci proto doporučují vylepšit steak pivní marinádou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Grilování na vědecké úrovni. To jsou mi objevy. Tohle používám už 35 roků a přišli jsme na to tak, že nám to chutná. Ale vědecky podložené, to je něco jiného. Brou chuť.

0 0
možnosti

Pivní marináda je super a když pak flákotu hodíte na rozpálený lávový kamen, tak máte po starostech. Maso zůstane krásně šťavnaté, nehrozí, že ho spálíte na uhel a do ohně neskapává žádný tuk. Když maso sundáte z grilu, nechte ho chvíli zakryté v teple odpočinout a mezitím hoďte na kámen nakrájenou zeleninu - doporučuji mix papriky, cibule, cuket a žampionů - na kameni se nemusíte bát, že vám zelenina propadne do ohně.

Grilvání na kameni je jednoduché - rozpálit kámen je rychlejší než čekat na správné vyhoření uhlí. Kámen pak drží stálou teplotu v celé své ploše. Po skončení grilování stačí seškrábnout kámen kovovou obracečkou nebo špachtlí a setřít suchým hadrem.

Třeba Grilmen nabízí kompletní gril s lávovým kamenem nebo umí udělat kámen do jakéhokoliv zahradního krbu na míru nebo i do jiných značek, třeba do Webera - klidně i kulatý nebo oválný.

3 0
možnosti

právě to chci letos vyzkoušet....už si to sakarapráce ale fakt koupím...!!!!R^

0 0
možnosti

„Steaky byly vepřové, stogramové a 75 milimetrů tlusté“. Tudíž skoro decimetr silné. Při váze 100 gramů to musely být válečky postavené na stojato. Asi proto, že se lépe marinovaly v tupláku.

10 0
možnosti