- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Grilování na vědecké úrovni. To jsou mi objevy. Tohle používám už 35 roků a přišli jsme na to tak, že nám to chutná. Ale vědecky podložené, to je něco jiného. Brou chuť.
Pivní marináda je super a když pak flákotu hodíte na rozpálený lávový kamen, tak máte po starostech. Maso zůstane krásně šťavnaté, nehrozí, že ho spálíte na uhel a do ohně neskapává žádný tuk. Když maso sundáte z grilu, nechte ho chvíli zakryté v teple odpočinout a mezitím hoďte na kámen nakrájenou zeleninu - doporučuji mix papriky, cibule, cuket a žampionů - na kameni se nemusíte bát, že vám zelenina propadne do ohně.
Grilvání na kameni je jednoduché - rozpálit kámen je rychlejší než čekat na správné vyhoření uhlí. Kámen pak drží stálou teplotu v celé své ploše. Po skončení grilování stačí seškrábnout kámen kovovou obracečkou nebo špachtlí a setřít suchým hadrem.
Třeba Grilmen nabízí kompletní gril s lávovým kamenem nebo umí udělat kámen do jakéhokoliv zahradního krbu na míru nebo i do jiných značek, třeba do Webera - klidně i kulatý nebo oválný.
právě to chci letos vyzkoušet....už si to sakarapráce ale fakt koupím...
„Steaky byly vepřové, stogramové a 75 milimetrů tlusté“. Tudíž skoro decimetr silné. Při váze 100 gramů to musely být válečky postavené na stojato. Asi proto, že se lépe marinovaly v tupláku.