Diskuse k článku

Předchůdce suši kvasil i desetiletí. Dnes stojí až tisíce dolarů

Silně zapáchající přesolená ryba skladovaná dlouhé měsíce až roky v druhořadém nálevu. Navíc vycpaná téměř nepoživatelnou fermentovanou rýží, která se původně vyhazovala. Tak vypadalo nare-suši, přímý předchůdce dnešního suši.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

L26e28n75a 44P58á39t27k38o72v70á 8921293264549

se mi vybavil kapradur

0/0
24.4.2018 15:08

R77e69n88é 89R35u28m78l92e78n55a 5124225787653

Takže takový Surströmming s rýží...

+2/0
22.4.2018 18:32
Foto

P55a65t71r78i43k 18C20h66r82z 4188659542729

Jak to, že ostrovní národ měl problém s nedostatkem soli? To nevěděli, že stačí nechat odpařit mořskou vodu?

0/0
22.4.2018 18:10

J30i78ř45í 12S87o61u85č57e20k 5976377969339

Přečtěte si článek v odkazu níže. Stejný problém u jiného přímořského národu.

0/0
22.4.2018 18:29

J46o33s49e29f 41M46i59k60i82n 5163974235844

To nevypadá špatně. Ale Surströmming je pěkná bomba

http://svedske-listy.blog.cz/1302/surstromming-delikatesa-nebo-biologicka-zbran

+1/0
22.4.2018 11:01

R18e43n20é 86R79u34m80l54e58n23a 5424525247593

Měl jsem ho dvakrát, dá se to jíst, pokud nevezmete celou rybu a nestrčíte si ji do pusy komplet bez ničeho.

0/0
22.4.2018 18:33

H92o18n44z67a 43J81a20n70e86č27e62k 5761289936

No zkusil bych, ale ta cena... ;-D

0/0
22.4.2018 9:37



Najdete na iDNES.cz