Diskuse k článku

Extrémní gastronomie: klenotem nepálské kuchyně je hovězí morek

Morek funguje v kostech savců jako zásobárna živin a nepálští kuchaři se ho nebojí dokonale zužitkovat. Odměnou za poněkud pracnou výrobu Sapu Mhichā je jim výrazná a sytá chuť, která svou uzemňující koncentrací připomíná tekutou kostku bujónu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A83d57a41m 89B49e15c82h24n76ý 4780784221572

Já bych se pozvracel...

0/0
27.5.2018 23:09

Z18d20e41n80ě96k 33W83e83r12n10h96a73r20t 6367105782798

Morek a dršťky... No, o morku tady píší všichni, to je nošení sov do Athén... ale ony jsou nedoceněné i ty dršťky - tady se dělá jen polévka. Nic proti ní, to je výborná věc, ale ta surovina se dá připravit i mnoha jinými způsoby, třeba jako moje oblíbené zadělávané dršťky, na jíšce s vajíčkem a kousky uzeného, zapečené, dokonce i dušené na smetaně... Zkrátka těch receptů je celá řada a je to vesměs výborné...

0/0
14.5.2018 5:57

M28i35r97o72s82l75a58v 61Š28u17r71g63o88t 6539918900522

Připojím se k ostatním - hovězí morek z kosti z čerstvě uvařené polévky, krajíc chleba a sůl. Boží pochoutka...

+6/0
13.5.2018 20:51

M57a97r21e61k 70M20a69z19u80c57h 2436253393

Extrémní?Snad to je běžná gastronomie.Vývar z morkových kostí a na to navázaná konzumace morku byla běžná i u nás.Co mně,ale rozesmálo je to,že to berou jako lehký předkrm.

+5/0
13.5.2018 12:24

J77a82r44d95a 60F52i24c83e34k 1446829283772

Tentokrát byl extrémní spíše výkon autora (kvalitou směrem dolů) a hovězímu "sádlu" se neříká sádlo, ale lůj a s morkem nemá chuťově nic společného!

+1/0
13.5.2018 18:24

J25a22r29o23m55í14r 82P66o78p11l67e27r 4563241371634

Jj a ještě ta zemitá chuť, to taky nevím. Morek jím, ale zemitou chuť bych v tom nehledal.

0/0
27.5.2018 18:32

Z11d27e24n46ě88k 39W88e28r91n92h49a75r67t 6327635382428

Proč byla? Snad pořád je, ne?

0/0
14.5.2018 5:53

M91a94r57c88e67l12a 39K42o71u98ř80i76l78o13v37á 3851291323275

Pro mě byl vrchol extrémní gastronomie"myšátka'. Teď už jen slabé odvary :)

0/0
13.5.2018 10:35

T67o81m87á84š 33T10a30t62í64č16e98k 5550472380838

To asi nejen x-manovská redakce nalítla na jeden virál z YT. S vysokou pravděpodobností se jednalo o fake.

Všeobecně Číňani sice jedí dost exotické věci, ale spíš je to důsledek klasického kuchařského postupu zužitkovat zvířata (a nejen ta) beze zbytku. Takže mají slepičí pařáty jako běžnou pochoutku, ale restaurací s psím masem je málo, protože psí maso je drahé, protože vykrmit psa je drahé. Ta živá myšátka by (kromě toho neprůkazného videa) odporovala hned několika principům čínské kuchyně.

0/0
13.5.2018 16:26

J63i29ř79í 73P43o25k84o13r27n40ý 2172514237882

extrémní?morek jsme jedli při každé zabíjačce, teda vepřový ...

0/0
13.5.2018 9:10

T21o89m47á98š 45T70a60t14í19č34e88k 5460482730358

Proč vám nefunguje anketa? Ta by měla asi hodně naklikaných Ano proti Ne, protože morek z hovězích kostí platí za lahůdku i u nás, no a ten obal z drštěk by u nás asi nezůstal ležet stranou! ;-D

+11/0
12.5.2018 11:04

J71i52n43d47ř93i48c18h 16H54r88n12č82í77ř 4705549257584

Teplej hovězí morek namazanej na chleba se solí a pepřem, mňam R^

+18/0
12.5.2018 1:28

R17u72d53o26l60f 56P11e67k33á59r20e55k 9842961759213

Přesně tak. Vůbec netuším, proč autor tak blábolí...

0/0
12.5.2018 1:34
Foto

R77i54c86h72a13r29d 50P13o83l91á20š43e86k 9814433630189

kolikrát na vojně když jsem jako mladej chodil na směnu do kuchyně a viděl jsem co bude k jídlu, jsme obědvali jenom toto.;-D

0/0
13.5.2018 6:10

J39a38r75o29s19l21a95v 42T79k69a87d96l59e68c 6916360716100

Ale musí býti tenký plátek chleba UND velká vrstva morku! Velikánská dobrota.R^

+2/0
13.5.2018 9:02

I66g51o55r 87F32a50r41b67á46k 1678792511

Já si ho dávám na topinku - mňam

0/0
14.5.2018 11:00



Najdete na iDNES.cz