Diskuse k článku

Extrémní gastronomie: tacos s kravským mozkem jsou pochoutka

Plná, hustá chuť doplněná bylinkami. Jet však za ní musíte do Mexika, jinde by vám totiž konzumaci Tacos de Sesos hygienici a lékaři kvůli nemoci šílených krav nedoporučili. Základem chuťovky je totiž tepelně upravený kravský mozek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J55a82r18o84s88l48a68v 76T81k19a80d90l16e66c 6866710636560

Co to má společného s extrémizmem? Skot je dobrý od hlavy až k patě.A třeba vepřový smažák (guláš dělaný na zabíjačce v troubě) se VŽDY zahušťoval syrovým mozečkem.

0/0
23.5.2018 19:26

J19a56r33o81m86í73r 58R23y72b83k42a 3332497751562

Extrémní gastronomie? Záleží na úhlu pohledu. Pro amíky by jitrnice nebo kroupák byly také extrém.

0/0
21.5.2018 17:12

K69a24t39e90ř58i24n33a 81F74e60n54c18l66o85v21á 8143227898863

A co teprve polévka z krve.

0/0
25.5.2018 19:20

J72a57r70o72m94í43r 35R75y74b84k44a 3572697151432

V USA není použití krve v gastronomii povoleno z hygienických důvodů.

0/0
25.5.2018 22:33

K45a51t56e79ř14i41n84a 74F57e31n41c64l91o36v61á 8783297428623

To jsem nevěděla.

0/0
26.5.2018 8:38

V12l98a97d51o 44Č57e32r48m57á96k 8392121845138

česká delikatesa je kravský mozek osmažený jako řízek

0/0
20.5.2018 21:22

M32i49c69h57a41l 85T54r87i82s23k51a 2620777432487

Maso se do tortilly nebali, ale pouze ze na ohrate placce, resp. vzdy dvou serviruje. Krome kureci a hovezi klasiky ochutnejte tripa - nasekana veprova streva, nebo costillo - veprova zebra, taky dobry.

+1/−1
20.5.2018 15:48

V23e15r24o24n17i12k44a 47V10e22s32e80l92á 7365777284283

Proč ne, nepřijde mi to vůbec jako extrémní gastronomie. Bylo mi ale malinko blbě po zchlédnutí videa, jak nějaký borec jí chobotnici za živa. Tohle je normálka, játra třeba jíme běžně. Když už to zvíře muselo umřít, tak je fajn sníst všechno ;-)

+2/0
20.5.2018 18:54

L56i61b68o85r 91K31r87a56l 1179247264846

V cem je kravsky mozek extremni gastronomii, je mi zahadou. Praseci mozek, napr. s vejci, je bezny pokrm na kazde tuzemske zabijacce. Porazky dobytka u nas jsem se nikdy neucastnil, ale necekam, ze to bude jine.

+17/0
20.5.2018 6:58
Foto

R98i80c78h88a98r44d 90P24o86l76á11š87e12k 9684453180159

jestli on autor není ten mileniál co se bojí sáhnout na maso a toto je pro něj opravdu těžký extrém.

+14/−1
20.5.2018 8:13

P60a60v14e94l 32S15o26b73o61t30k83a 5360674

Kravský mozek je ruská ruleta - nemoc šílených krav je velmi pomalá, takže nikdy nevíte co jíte.

Ani v Mexiku.

+2/−8
20.5.2018 9:29

V98e86r28o62n10i40k53a 91V92e91s85e13l41á 7795597804823

A v tom mozku se nákaza usazuje víc než v běžném steaku? 8-o

+4/−1
20.5.2018 18:59

L32i85b79o50r 56M63a21c89h75a74l61e24k 1474235175878

Usazuje se prave v mozku a nervech. A znicite ji az pri teplote 600°C. Varit? Blbost.

+2/0
20.5.2018 21:07



Najdete na iDNES.cz