Diskuse k článku

Extrémní gastronomie: výměšky vorvaňů jako dekadentní pochoutka boháčů

Zbožňovali ji císaři a šejkové, platilo se za ni perlami. A pochoutka zvaná šedá ambra je v luxusní gastronomii velmi ceněná i dnes. V ústech prý zanechá chuťovou stopu celého oceánu. Nesmí vás však odradit, že pojídáte vysušený velrybí exkrement.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

M65a50t84e41j 69F83i87l50i96p 9762734686

Děkuji za článek. Že se Ambra používá v kosmetice jako základ parfémů jsem již věděl. Ale že se používá i v gastronomii je pro mě novinka. A ty míchaný vajíčka na ambrovém tuku bych klidně ochutnal. Když to bylo dost dobré pro Karla II., tak je to dost dobré i pro mě. ;-D

0/0
4.6.2018 11:31

M55a68r63c19e58l 69B34a37k51o86š 4311766633

Sprostost na n-tu

+4/0
3.6.2018 19:52

L56e90o12p47o96l66d 11P88r73o32k41e39š 8369914657

Ambra je výrazně masitá, sytě pižmová...

Pižmo (odborně a hovorově zastarale mošus) je pronikavě páchnoucí látka, kterou produkují samci kabarů pižmových při značkování svého území.:-P

+4/0
3.6.2018 13:03

R47o85m42a23n 61A54d81á74m44e11k 7223601947977

R^

0/0
3.6.2018 12:10
Foto

R78i78c29h18a77r23d 92P84o13l10á19š71e79k 9804463310789

Takže koncentrovaný rybí smrad za těžký prachy. ;-(

+10/0
3.6.2018 10:47

R32o77m68a88n 64A53d17á24m18e74k 7253671457847

R^;-D

+1/0
3.6.2018 12:11

Najdete na iDNES.cz