Exotická jídla
Ďábelská tvář Tahiti: fafaru vám v hotelovém resortu nenabídnou
Modré moře bez obláčku, které v nekonečném obzoru splývá s průzračnou hladinou oceánu. Tahiti je...
Odtržená klepeta krabům dorostou, tvrdí na Floridě. Vědci to zpochybňují
Stát Florida propaguje praxi udržitelné krabí sklizně. Idea, že odlomená klepeta budou krabům bez...
Extrémní gastronomie: durian je superzdravé ovoce, které výjimečně páchne
Zlepšuje sílu svalů, kvalitu kůže, snižuje krevní tlak. Je neuvěřitelným zdrojem železa, vitaminu...
Extrémní gastronomie: želví želé je korunou čínské medicíny
Má vyřešit všechny vaše obtíže a neduhy. Jen se při tom nesmíte bát sáhnout hlouběji do kapsy....
Extrémní gastronomie: kosmonauti si mohou vyrábět jídlo z exkrementů
Onen nápad řeší dva problémy současně: měl by při vesmírných letech likvidovat exkrementy...
Extrémní gastronomie: rakfisk na vánoční tabuli vás složí zápachem
Ryby hrají v severské kuchyni ústřední roli a norské vnitrozemské specialitě rakfisk tu dokonce...
Extrémní gastronomie: při konzumaci včelího masa dejte pozor na šílený med
V Japonsku nechtějí čekat na med a dávají přednost čerstvým plodům vyloupaným z pláství. Pokrm ze...
Extrémní gastronomie: mrtvá oliheň utíká z talíře
Ujištění, že v oblíbené asijské pochoutce katsu ika odori-don, míse mořských plodů, se nenachází...
Extrémní gastronomie: brouci jumiles se vám snaží utéct z placky
Svěží chuť, vynikající aroma a doslova hemživá konzistence charakterizuje regionální mexickou...
Extrémní gastronomie: Rybí hobliny katsuobushi vám zatancují na talíři
Ryby dokážou plavat a některé i létat, ale jen tuňák pruhovaný vám zatancuje. Jen to chce trochu...
Extrémní gastronomie: jedovatá žába z Namibie se dokáže pomstít
Je to oběd, který umí zabojovat a svou cestu na talíř znepříjemnit bolestivým kousnutím. Pomstít se...
Extrémní gastronomie: šnečí kaviár je astronomicky drahý luxus bez chuti
I kvalitní kaviár je proti nim laciný. Šnečí vajíčka jsou superdrahá. Za dvě lžičky těch opravdu...
Extrémní gastronomie: žábu na swikee loví děti přímo před vámi
Zvyk pojídat žáby rozhodně není omezen na země třetího světa, za delikatesu se žabí maso považuje i...
Extrémní gastronomie: výměšky vorvaňů jako dekadentní pochoutka boháčů
Zbožňovali ji císaři a šejkové, platilo se za ni perlami. A pochoutka zvaná šedá ambra je v luxusní...
Extrémní gastronomie: stoleté vejce páchne, ale nabízí delikátní chutě
Bílek získá jantarovou barvu a zrosolovatí, žloutek se změní v mazlavou tmavou šedozelenou hmotu....
Extrémní gastronomie: tacos s kravským mozkem jsou pochoutka
Plná, hustá chuť doplněná bylinkami. Jet však za ní musíte do Mexika, jinde by vám totiž konzumaci...
Extrémní gastronomie: klenotem nepálské kuchyně je hovězí morek
Morek funguje v kostech savců jako zásobárna živin a nepálští kuchaři se ho nebojí dokonale...
Extrémní gastronomie: v Mexiku si na fotbale dáte místo klobásy kobylky
Delikátně křupou a zásobí vás náloží proteinů. Pojídají se jako chipsy, slouží jako předkrm, jsou...
Extrémní gastronomie: Kvůli himálajské viagře se vraždí. Má cenu zlata
Díky zájmu Západu a její reputaci jako sexuálního povzbuzovacího prostředku kolem ní vypukla zlatá...
Předchůdce suši kvasil i desetiletí. Dnes stojí až tisíce dolarů
Silně zapáchající přesolená ryba skladovaná dlouhé měsíce až roky v druhořadém nálevu. Navíc...
Extrémní gastronomie: piure je peruánská viagra pro chudé
Je to jako živý kámen plný šťavnatého masa. Piure, syrový pokrm z pláštěnce, má mýdlovou...
Extrémní gastronomie: drůbeží pařátky se v Indonésii jedí jako sušenky
V Indonésii se dojídá a zbytky se nenechávají. I zdánlivě nechutné části drůbeže se tu setkají s...
Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar
Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...
Extrémní sváteční gastronomie ze světa: syrová velryba i koláč s úhoři
Kapr zabitý u kádě na náměstí působí ve srovnání s nimi jako vrchol ohleduplnosti. Seznamte se se...
Extrémní gastronomie: lutefisk vám rozleptá nádobí
Obyvatelé severní Evropy onen pokrm pro intenzivní zápach a gelovitou konzistenci zavrhli už před...
Extrémní gastronomie: hadí krev či želé z ptačích slin otestuje žaludek
Pokrmy, které jsou kvůli brutálnímu zacházení se zvířaty výzvou vaší morálce. Jídla, která mohou...
Extrémní gastronomie: živé krevetky vás pošimrají v puse
Thajskou kuchyni známe z cestovních průvodců jako překrásně barevnou, oplývající nevšedními...
Extrémní gastronomie: recept na kohoutí hřebínek je starý půl tisíciletí
Křidýlko, nebo stehýnko? U drůbeže se preference oblíbených kousků strávníka liší. Jen málo z nás...
Extrémní gastronomie: shiokara se musí zapíjet silným alkoholem
Země vycházejícího Slunce je bezpochyby též zemí tisíce chutí. Jen některé z nich se však řadí mezi...
Extrémní gastronomie: šéfkuchař šokoval sýrem z lidského mléka
Jeho žena zrovna kojila, i proto se mu v hlavě objevil onen nápad. Sýr z mateřského mléka Daniela...
Extrémní gastronomie: krvavé mušle jsou nebezpečné skoro jako ryba fugu
Není to pokrm pro každého. Mušle se v míse namáčejí ve vlastním krvavém slizu a apetit vám bude...
Extrémní gastronomie: tamilok je chutný mořský mlž, polyká se i živý
Pokud vás na Filipínách pozvou, abyste ochutnali postrach starých námořníků, odložte romantické...
Extrémní gastronomie: připravte si zmrzlinu z prasečí krve
Krev je pro někoho nečistý odpad ze zabitých zvířat, pro jiné unikátní surovina, která může...
Extrémní gastronomie: Vejce vařená v moči mladých chlapců
Ona tradice se drží v osmitisícovém čínském městě Dongyang stovky let. Minulost z ní neudělaly ani...
Extrémní gastronomie: kiviak je tuleň nacpaný rozkládajícími se ptáčky
Je to přírodní konzerva z tuleního těla a je naditá fermentujícími tělíčky ptáků. Grónský uleželý...
Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně
Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná...