Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Exotická jídla

Extrémní gastronomie: drůbeží pařátky se v Indonésii jedí jako sušenky

18.2.2018  0:00
V Indonésii se dojídá a zbytky se nenechávají. I zdánlivě nechutné části drůbeže se tu setkají s nadšením strávníků. K jídlu jsou běžně podávány pařáty slepic a kohoutů, které stačí jen dobře... 

Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar

10.2.2018  0:00
Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu bosintang, psímu vývaru. Není jen ozvěnou starých dob, jeho obliba dnes stoupá. Porážet psy je totiž... 

Extrémní gastronomie: recept na kohoutí hřebínek je starý půl tisíciletí

25.9.2016  0:00
Křidýlko, nebo stehýnko? U drůbeže se preference oblíbených kousků strávníka liší. Jen málo z nás by ale sáhlo po tepelně upravených hřebíncích mladých kohoutů. Ve světě je přitom považují za... 

Zakázaná lahůdka ze Sardínie plná larev: sýr casu marzu

13.3.2016  0:00
Je skutečným unikátem. Nejenže vypadá, jakoby ho už někdo jednou jedl, ona je to pravda. Na výrobě sýru casu marzu se totiž nepodílejí jen zruční sýraři, ale také hmyzí larvy, které v bochníku... 

Najdete na iDNES.cz