Extrémní gastronomie
Extrémní gastronomie: Kvůli himálajské viagře se vraždí. Má cenu zlata
Díky zájmu Západu a její reputaci jako sexuálního povzbuzovacího prostředku kolem ní vypukla zlatá...
Předchůdce suši kvasil i desetiletí. Dnes stojí až tisíce dolarů
Silně zapáchající přesolená ryba skladovaná dlouhé měsíce až roky v druhořadém nálevu. Navíc...
Extrémní gastronomie: po džusu z žáby vám bude do skoku
Má být životabudičem a afrodiziakem, a to díky rozmixované žábě. Kromě ní však do džusu Peruánci...
Extrémní gastronomie: piure je peruánská viagra pro chudé
Je to jako živý kámen plný šťavnatého masa. Piure, syrový pokrm z pláštěnce, má mýdlovou...
Extrémní gastronomie: drůbeží pařátky se v Indonésii jedí jako sušenky
V Indonésii se dojídá a zbytky se nenechávají. I zdánlivě nechutné části drůbeže se tu setkají s...
Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar
Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...
Extrémní gastronomie: živé krevetky vás pošimrají v puse
Thajskou kuchyni známe z cestovních průvodců jako překrásně barevnou, oplývající nevšedními...
Extrémní gastronomie: recept na kohoutí hřebínek je starý půl tisíciletí
Křidýlko, nebo stehýnko? U drůbeže se preference oblíbených kousků strávníka liší. Jen málo z nás...
Extrémní gastronomie: shiokara se musí zapíjet silným alkoholem
Země vycházejícího Slunce je bezpochyby též zemí tisíce chutí. Jen některé z nich se však řadí mezi...
Extrémní gastronomie: šéfkuchař šokoval sýrem z lidského mléka
Jeho žena zrovna kojila, i proto se mu v hlavě objevil onen nápad. Sýr z mateřského mléka Daniela...
Extrémní gastronomie: býčí varlata jsou kovbojskou delikatesou
Jídelníček amerických honáků dobytka si spojujeme s fazolemi se slaninou. Právem. Mezi...
Extrémní gastronomie: indický kmen porazil hlodavce, začal je jíst
Když je nemůžete vyhubit, snězte je. Indický kmen Adi tak dlouho zápasil o potravu s přemnoženými...
Extrémní gastronomie: krvavé mušle jsou nebezpečné skoro jako ryba fugu
Není to pokrm pro každého. Mušle se v míse namáčejí ve vlastním krvavém slizu a apetit vám bude...
Extrémní gastronomie: tamilok je chutný mořský mlž, polyká se i živý
Pokud vás na Filipínách pozvou, abyste ochutnali postrach starých námořníků, odložte romantické...
Extrémní gastronomie: připravte si zmrzlinu z prasečí krve
Krev je pro někoho nečistý odpad ze zabitých zvířat, pro jiné unikátní surovina, která může...
Extrémní gastronomie: Vejce vařená v moči mladých chlapců
Ona tradice se drží v osmitisícovém čínském městě Dongyang stovky let. Minulost z ní neudělaly ani...
Extrémní gastronomie: kiviak je tuleň nacpaný rozkládajícími se ptáčky
Je to přírodní konzerva z tuleního těla a je naditá fermentujícími tělíčky ptáků. Grónský uleželý...
Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně
Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná...
Extrémní gastronomie: oko tuňáka je výživné a zdravé
Na talíř dostanete asi půlkilovou porci bez příloh, ve skutečnosti však sníte jen asi sto gramů...
Extrémní gastronomie: když sklípkan nad ohněm pískne, může se jíst
Jen pohled na kradmý pohyb čtyř párů ochlupených složených končetin v nás vyvolává mrazení, osm...
Extrémní recepty: polévka z mravenčích vajíček je jemná a pikantní
Je ideální pro teplé měsíce. Svěží a mírně pálivá. Nesmí vám však vadit, že podstatnou část...
Extrémní gastronomie: losí čenich je dvoukilová výzva
Z uloveného losa získáte po důkladném zpracování více než čtvrt tuny kvalitního masa. Největší...
Extrémní gastronomie: aztécký kaviár je z plesnivé kukuřice
Má být symbolem koloběhu života, má v ní být cítit vanilka i javorový sirup. Říká se jí mexické...
Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny
Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními....
Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny
Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními....
Extrémní pokrmy: balut je vejce natvrdo, jenže i s kuřátkem
Dopřát si ho můžete jak v nejlepší restauraci, tak v pouličním stánku. Balut je perlou kuchyně...