Extrémní gastronomie

Extrémní gastronomie: Kvůli himálajské viagře se vraždí. Má cenu zlata

29. dubna 2018

Díky zájmu Západu a její reputaci jako sexuálního povzbuzovacího prostředku kolem ní vypukla zlatá...

Předchůdce suši kvasil i desetiletí. Dnes stojí až tisíce dolarů

22. dubna 2018

Silně zapáchající přesolená ryba skladovaná dlouhé měsíce až roky v druhořadém nálevu. Navíc...

Extrémní gastronomie: po džusu z žáby vám bude do skoku

1. dubna 2018

Má být životabudičem a afrodiziakem, a to díky rozmixované žábě. Kromě ní však do džusu Peruánci...

Extrémní gastronomie: piure je peruánská viagra pro chudé

18. března 2018

Je to jako živý kámen plný šťavnatého masa. Piure, syrový pokrm z pláštěnce, má mýdlovou...

Extrémní gastronomie: drůbeží pařátky se v Indonésii jedí jako sušenky

18. února 2018

V Indonésii se dojídá a zbytky se nenechávají. I zdánlivě nechutné části drůbeže se tu setkají s...

Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar

10. února 2018

Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...

Extrémní gastronomie: živé krevetky vás pošimrají v puse

2. října 2016

Thajskou kuchyni známe z cestovních průvodců jako překrásně barevnou, oplývající nevšedními...

Extrémní gastronomie: recept na kohoutí hřebínek je starý půl tisíciletí

25. září 2016

Křidýlko, nebo stehýnko? U drůbeže se preference oblíbených kousků strávníka liší. Jen málo z nás...

Extrémní gastronomie: shiokara se musí zapíjet silným alkoholem

18. září 2016

Země vycházejícího Slunce je bezpochyby též zemí tisíce chutí. Jen některé z nich se však řadí mezi...

Extrémní gastronomie: šéfkuchař šokoval sýrem z lidského mléka

11. září 2016

Jeho žena zrovna kojila, i proto se mu v hlavě objevil onen nápad. Sýr z mateřského mléka Daniela...

Extrémní gastronomie: býčí varlata jsou kovbojskou delikatesou

4. září 2016

Jídelníček amerických honáků dobytka si spojujeme s fazolemi se slaninou. Právem. Mezi...

Extrémní gastronomie: indický kmen porazil hlodavce, začal je jíst

21. srpna 2016

Když je nemůžete vyhubit, snězte je. Indický kmen Adi tak dlouho zápasil o potravu s přemnoženými...

Extrémní gastronomie: krvavé mušle jsou nebezpečné skoro jako ryba fugu

14. srpna 2016

Není to pokrm pro každého. Mušle se v míse namáčejí ve vlastním krvavém slizu a apetit vám bude...

Extrémní gastronomie: tamilok je chutný mořský mlž, polyká se i živý

7. srpna 2016

Pokud vás na Filipínách pozvou, abyste ochutnali postrach starých námořníků, odložte romantické...

Extrémní gastronomie: připravte si zmrzlinu z prasečí krve

30. července 2016

Krev je pro někoho nečistý odpad ze zabitých zvířat, pro jiné unikátní surovina, která může...

Extrémní gastronomie: Vejce vařená v moči mladých chlapců

24. července 2016

Ona tradice se drží v osmitisícovém čínském městě Dongyang stovky let. Minulost z ní neudělaly ani...

Extrémní gastronomie: kiviak je tuleň nacpaný rozkládajícími se ptáčky

10. července 2016

Je to přírodní konzerva z tuleního těla a je naditá fermentujícími tělíčky ptáků. Grónský uleželý...

Extrémní gastronomie: seznamte se s temnou stránkou italské kuchyně

19. června 2016

Chybí mu lehkost i kouzlo důmyslnosti středomořské gastronomie. Obyvatelům země navíc připomíná...

Extrémní gastronomie: oko tuňáka je výživné a zdravé

12. června 2016

Na talíř dostanete asi půlkilovou porci bez příloh, ve skutečnosti však sníte jen asi sto gramů...

Extrémní gastronomie: když sklípkan nad ohněm pískne, může se jíst

5. června 2016

Jen pohled na kradmý pohyb čtyř párů ochlupených složených končetin v nás vyvolává mrazení, osm...

Extrémní recepty: polévka z mravenčích vajíček je jemná a pikantní

22. května 2016

Je ideální pro teplé měsíce. Svěží a mírně pálivá. Nesmí vám však vadit, že podstatnou část...

Extrémní gastronomie: losí čenich je dvoukilová výzva

15. května 2016

Z uloveného losa získáte po důkladném zpracování více než čtvrt tuny kvalitního masa. Největší...

Extrémní gastronomie: aztécký kaviár je z plesnivé kukuřice

8. května 2016

Má být symbolem koloběhu života, má v ní být cítit vanilka i javorový sirup. Říká se jí mexické...

Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny

17. dubna 2016

Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními....

Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny

17. dubna 2016

Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními....

Extrémní pokrmy: balut je vejce natvrdo, jenže i s kuřátkem

3. dubna 2016

Dopřát si ho můžete jak v nejlepší restauraci, tak v pouličním stánku. Balut je perlou kuchyně...