Extrémní gastronomie
Masožrouti mají utrum. Nesmějí psy, husí játra ani ovčí žaludky
„Asijský tygr“, neboli Jižní Korea, zakázal obchod se psím masem, v Česku se zase nesmí vyrábět...
Vetřelec na talíři. Z polévky godzilla ramen trčí končetina krokodýla
Jako by se z talíře dral pařát ještěří příšery. Jako by se sápal z vývaru s vejci, kukuřicí a...
Mrchožrout z hlubin je odpudivou specialitou tchajwanského šéfkuchaře
Návrhy na případnou konzumaci hmyzu jitří emoce. Na Tchaj-wanu by s tím nejspíš takovou vědu...
Obchod stáhl nejpálivější chipsy světa. Přivádí mladé do nebezpečných stavů, míní
Obchod na severovýchodě Francie stáhl z prodeje extrémně pálivé lupínky vyráběné v Česku, považuje...
Extrémní mlsání: pálivé papričky dělají z chipsů i lízátek zbraně
Lámat rekordy a posouvat hranice lidských možností je jedna věc, zbytečný hazard se zdravím druhá....
Hovězí a nudle za padesát tisíc. Suroviny jsou tajemství, říká kuchař
Velmi sebevědomá extravagance, drzý marketing. Když tuctový podnik v provinčním čínském městě začal...
Extrémní gastronomie: V Tokiu vaří polévku ze základu recyklovaného 75 let
Větší hold vyzrálé chuti kuchař snad ani vzdát nemůže. Japonský pokrm oden se připravuje ze základu...
Ďábelská tvář Tahiti: fafaru vám v hotelovém resortu nenabídnou
Modré moře bez obláčku, které v nekonečném obzoru splývá s průzračnou hladinou oceánu. Tahiti je...
Milbenkäse: podmanivou chuť dávají německému sýru roztoči
Za exotikou na talíři nemusíte nutně vyrážet až na konec světa. Sýr Milbenkäse ji nabízí jen kousek...
KVÍZ: Jak dobře znáte pokrmy extrémní gastronomie?
Některé vynikají velmi nestandardními ingrediencemi, jiné jsou výzvou pro specifickou přípravu....
Extrémní gastronomie: Hrajete si rádi s jídlem? Zkuste brunejský ambuyat
Je to pokrm, který bude chutnat tak, jak chcete. Sám o sobě je totiž ambuyat chuťově neutrální,...
Extrémní gastronomie: nejdražší mořské okurky přijdou na 3 500 dolarů
Nevalná chuť, bizarní vzhled a ještě k tomu připočtěte fakt, že dýchají svým konečníkem. Přesto...
Odtržená klepeta krabům dorostou, tvrdí na Floridě. Vědci to zpochybňují
Stát Florida propaguje praxi udržitelné krabí sklizně. Idea, že odlomená klepeta budou krabům bez...
Extrémní gastronomie: špíz z drůbežích vnitřností skýtá paletu chutí
Na onen důvtipný recept přišli nezávisle na sobě v několika koutech světa. Grilované slepičí...
Extrémní gastronomie: Králík ze střechy. Kočky jsme jedli ještě nedávno
Je pro nás nepředstavitelná, má nádech krutosti, v mnoha zemích není navíc legální. Přesto není...
Extrémní gastronomie: svět propadl vášni pro mravenčí zadečky
Říkají mu kolumbijský kaviár a na trzích mimo Jižní Ameriku za něj labužníci platí podobně velké...
Extrémní gastronomie: syrový mořský červ připomíná neklidný penis
Při procházce jihokorejským tržištěm je nepřehlédnete. Kádě s jejich bledě růžovými tělíčky...
Extrémní gastronomie: prasečí rektum považují Namibijci za pochoutku
Někdy je lepší se moc nevyptávat. Na otázku, která část prasete savanového je nejlepší, vám totiž...
Extrémní gastronomie: durian je superzdravé ovoce, které výjimečně páchne
Zlepšuje sílu svalů, kvalitu kůže, snižuje krevní tlak. Je neuvěřitelným zdrojem železa, vitaminu...
Extrémní gastronomie: konzumace švédské delikatesy je adrenalin
Už jen otevírání plechovky je výzva, neobejde se bez exploze silného odéru. Že se kolem pokrmu...
Extrémní gastronomie: příprava mršin ze silnic je totální recyklace
Konzumovat mršiny sesbírané podél silnic se v Česku nesmí. Ale zbytek světa to tak nevidí. V...
Extrémní gastronomie: želví želé je korunou čínské medicíny
Má vyřešit všechny vaše obtíže a neduhy. Jen se při tom nesmíte bát sáhnout hlouběji do kapsy....
Extrémní gastronomie: kosmonauti si mohou vyrábět jídlo z exkrementů
Onen nápad řeší dva problémy současně: měl by při vesmírných letech likvidovat exkrementy...
Extrémní gastronomie: rakfisk na vánoční tabuli vás složí zápachem
Ryby hrají v severské kuchyni ústřední roli a norské vnitrozemské specialitě rakfisk tu dokonce...
Extrémní gastronomie: při konzumaci včelího masa dejte pozor na šílený med
V Japonsku nechtějí čekat na med a dávají přednost čerstvým plodům vyloupaným z pláství. Pokrm ze...
Extrémní gastronomie: mrtvá oliheň utíká z talíře
Ujištění, že v oblíbené asijské pochoutce katsu ika odori-don, míse mořských plodů, se nenachází...
Extrémní gastronomie: brouci jumiles se vám snaží utéct z placky
Svěží chuť, vynikající aroma a doslova hemživá konzistence charakterizuje regionální mexickou...
Extrémní gastronomie: Rybí hobliny katsuobushi vám zatancují na talíři
Ryby dokážou plavat a některé i létat, ale jen tuňák pruhovaný vám zatancuje. Jen to chce trochu...
Extrémní gastronomie: jedovatá žába z Namibie se dokáže pomstít
Je to oběd, který umí zabojovat a svou cestu na talíř znepříjemnit bolestivým kousnutím. Pomstít se...
Extrémní gastronomie: šnečí kaviár je astronomicky drahý luxus bez chuti
I kvalitní kaviár je proti nim laciný. Šnečí vajíčka jsou superdrahá. Za dvě lžičky těch opravdu...
Extrémní gastronomie: žábu na swikee loví děti přímo před vámi
Zvyk pojídat žáby rozhodně není omezen na země třetího světa, za delikatesu se žabí maso považuje i...
Extrémní gastronomie: výměšky vorvaňů jako dekadentní pochoutka boháčů
Zbožňovali ji císaři a šejkové, platilo se za ni perlami. A pochoutka zvaná šedá ambra je v luxusní...
Extrémní gastronomie: stoleté vejce páchne, ale nabízí delikátní chutě
Bílek získá jantarovou barvu a zrosolovatí, žloutek se změní v mazlavou tmavou šedozelenou hmotu....
Extrémní gastronomie: tacos s kravským mozkem jsou pochoutka
Plná, hustá chuť doplněná bylinkami. Jet však za ní musíte do Mexika, jinde by vám totiž konzumaci...
Extrémní gastronomie: klenotem nepálské kuchyně je hovězí morek
Morek funguje v kostech savců jako zásobárna živin a nepálští kuchaři se ho nebojí dokonale...
Extrémní gastronomie: v Mexiku si na fotbale dáte místo klobásy kobylky
Delikátně křupou a zásobí vás náloží proteinů. Pojídají se jako chipsy, slouží jako předkrm, jsou...