Extrémní gastronomie

Extrémní gastronomie: Králík ze střechy. Kočky jsme jedli ještě nedávno

Kočku známe jako parťáka v kuchyni, který čeká na své sousto. V jiných zemích...
11. listopadu 2018

Je pro nás nepředstavitelná, má nádech krutosti, v mnoha zemích není navíc legální. Přesto není...

Extrémní gastronomie: svět propadl vášni pro mravenčí zadečky

Nožičky při chroupání hormiga culona trochu vadí, originální chuť to však...
28. října 2018

Říkají mu kolumbijský kaviár a na trzích mimo Jižní Ameriku za něj labužníci platí podobně velké...

Extrémní gastronomie: syrový mořský červ připomíná neklidný penis

Na pohled je to podivný tvor, způsob jeho konzumace bývá ještě bizarnější,...
11. října 2018

Při procházce jihokorejským tržištěm je nepřehlédnete. Kádě s jejich bledě růžovými tělíčky...

Extrémní gastronomie: prasečí rektum považují Namibijci za pochoutku

Prase savanové (Phacochoerus africanus) je pro kuchaře tuhou výzvou. Vybírají...
18. září 2018

Někdy je lepší se moc nevyptávat. Na otázku, která část prasete savanového je nejlepší, vám totiž...

Extrémní gastronomie: durian je superzdravé ovoce, které výjimečně páchne

S durianem si v Singapuru zapózoval i dvojník Kim Čong-una, během setkání hlavy...
9. září 2018

Zlepšuje sílu svalů, kvalitu kůže, snižuje krevní tlak. Je neuvěřitelným zdrojem železa, vitaminu...

Extrémní gastronomie: konzumace švédské delikatesy je adrenalin

Na fotce vypadá konzerva nevinně. Zápach k ní však pustí jen ty nejodolnější.
2. září 2018

Už jen otevírání plechovky je výzva, neobejde se bez exploze silného odéru. Že se kolem pokrmu...

Extrémní gastronomie: příprava mršin ze silnic je totální recyklace

To je mi úlovek! Alison Brierleyová patří mezi průkopnice pojídání sražených...
26. srpna 2018

Konzumovat mršiny sesbírané podél silnic se v Česku nesmí. Ale zbytek světa to tak nevidí. V...

Extrémní gastronomie: želví želé je korunou čínské medicíny

Je to drahé želé, nevypadá však příliš vábně.
19. srpna 2018

Má vyřešit všechny vaše obtíže a neduhy. Jen se při tom nesmíte bát sáhnout hlouběji do kapsy....

Extrémní gastronomie: kosmonauti si mohou vyrábět jídlo z exkrementů

12. srpna 2018

Onen nápad řeší dva problémy současně: měl by při vesmírných letech likvidovat exkrementy...

Extrémní gastronomie: při konzumaci včelího masa dejte pozor na šílený med

29. července 2018

V Japonsku nechtějí čekat na med a dávají přednost čerstvým plodům vyloupaným z pláství. Pokrm ze...

Extrémní gastronomie: mrtvá oliheň utíká z talíře

22. července 2018

VIDEO Ujištění, že v oblíbené asijské pochoutce katsu ika odori-don, míse mořských plodů, se nenachází...

Extrémní gastronomie: brouci jumiles se vám snaží utéct z placky

15. července 2018

Svěží chuť, vynikající aroma a doslova hemživá konzistence charakterizuje regionální mexickou...

Extrémní gastronomie: Rybí hobliny katsuobushi vám zatancují na talíři

8. července 2018

Ryby dokážou plavat a některé i létat, ale jen tuňák pruhovaný vám zatancuje. Jen to chce trochu...

Extrémní gastronomie: jedovatá žába z Namibie se dokáže pomstít

1. července 2018

Je to oběd, který umí zabojovat a svou cestu na talíř znepříjemnit bolestivým kousnutím. Pomstít se...

Extrémní gastronomie: šnečí kaviár je astronomicky drahý luxus bez chuti

17. června 2018

I kvalitní kaviár je proti nim laciný. Šnečí vajíčka jsou superdrahá. Za dvě lžičky těch opravdu...

Extrémní gastronomie: žábu na swikee loví děti přímo před vámi

10. června 2018

Zvyk pojídat žáby rozhodně není omezen na země třetího světa, za delikatesu se žabí maso považuje i...

Extrémní gastronomie: výměšky vorvaňů jako dekadentní pochoutka boháčů

3. června 2018

Zbožňovali ji císaři a šejkové, platilo se za ni perlami. A pochoutka zvaná šedá ambra je v luxusní...

Extrémní gastronomie: stoleté vejce páchne, ale nabízí delikátní chutě

27. května 2018

Bílek získá jantarovou barvu a zrosolovatí, žloutek se změní v mazlavou tmavou šedozelenou hmotu....

Extrémní gastronomie: tacos s kravským mozkem jsou pochoutka

20. května 2018

Plná, hustá chuť doplněná bylinkami. Jet však za ní musíte do Mexika, jinde by vám totiž konzumaci...

Extrémní gastronomie: klenotem nepálské kuchyně je hovězí morek

13. května 2018

Morek funguje v kostech savců jako zásobárna živin a nepálští kuchaři se ho nebojí dokonale...

Extrémní gastronomie: v Mexiku si na fotbale dáte místo klobásy kobylky

6. května 2018

Delikátně křupou a zásobí vás náloží proteinů. Pojídají se jako chipsy, slouží jako předkrm, jsou...

Extrémní gastronomie: Kvůli himálajské viagře se vraždí. Má cenu zlata

29. dubna 2018

Díky zájmu Západu a její reputaci jako sexuálního povzbuzovacího prostředku kolem ní vypukla zlatá...

Předchůdce suši kvasil i desetiletí. Dnes stojí až tisíce dolarů

22. dubna 2018

Silně zapáchající přesolená ryba skladovaná dlouhé měsíce až roky v druhořadém nálevu. Navíc...

Extrémní gastronomie: po džusu z žáby vám bude do skoku

1. dubna 2018

Má být životabudičem a afrodiziakem, a to díky rozmixované žábě. Kromě ní však do džusu Peruánci...

Extrémní gastronomie: piure je peruánská viagra pro chudé

18. března 2018

Je to jako živý kámen plný šťavnatého masa. Piure, syrový pokrm z pláštěnce, má mýdlovou...

Extrémní gastronomie: drůbeží pařátky se v Indonésii jedí jako sušenky

18. února 2018

V Indonésii se dojídá a zbytky se nenechávají. I zdánlivě nechutné části drůbeže se tu setkají s...

Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar

10. února 2018

Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...

Extrémní gastronomie: živé krevetky vás pošimrají v puse

2. října 2016

Thajskou kuchyni známe z cestovních průvodců jako překrásně barevnou, oplývající nevšedními...

Extrémní gastronomie: recept na kohoutí hřebínek je starý půl tisíciletí

25. září 2016

Křidýlko, nebo stehýnko? U drůbeže se preference oblíbených kousků strávníka liší. Jen málo z nás...

Extrémní gastronomie: shiokara se musí zapíjet silným alkoholem

18. září 2016

Země vycházejícího Slunce je bezpochyby též zemí tisíce chutí. Jen některé z nich se však řadí mezi...

Extrémní gastronomie: šéfkuchař šokoval sýrem z lidského mléka

11. září 2016

Jeho žena zrovna kojila, i proto se mu v hlavě objevil onen nápad. Sýr z mateřského mléka Daniela...

Extrémní gastronomie: býčí varlata jsou kovbojskou delikatesou

4. září 2016

Jídelníček amerických honáků dobytka si spojujeme s fazolemi se slaninou. Právem. Mezi...

Extrémní gastronomie: indický kmen porazil hlodavce, začal je jíst

21. srpna 2016

Když je nemůžete vyhubit, snězte je. Indický kmen Adi tak dlouho zápasil o potravu s přemnoženými...

Extrémní gastronomie: krvavé mušle jsou nebezpečné skoro jako ryba fugu

14. srpna 2016

Není to pokrm pro každého. Mušle se v míse namáčejí ve vlastním krvavém slizu a apetit vám bude...

Extrémní gastronomie: tamilok je chutný mořský mlž, polyká se i živý

7. srpna 2016

Pokud vás na Filipínách pozvou, abyste ochutnali postrach starých námořníků, odložte romantické...

Extrémní gastronomie: připravte si zmrzlinu z prasečí krve

30. července 2016

Krev je pro někoho nečistý odpad ze zabitých zvířat, pro jiné unikátní surovina, která může...

Najdete na iDNES.cz