Extrémní gastronomie

Vetřelec na talíři. Z polévky godzilla ramen trčí končetina krokodýla

30. srpna 2023

Jako by se z talíře dral pařát ještěří příšery. Jako by se sápal z vývaru s vejci, kukuřicí a...

Mrchožrout z hlubin je odpudivou specialitou tchajwanského šéfkuchaře

15. července 2023

Návrhy na případnou konzumaci hmyzu jitří emoce. Na Tchaj-wanu by s tím nejspíš takovou vědu...

Obchod stáhl nejpálivější chipsy světa. Přivádí mladé do nebezpečných stavů, míní

20. dubna 2023  21:31

Obchod na severovýchodě Francie stáhl z prodeje extrémně pálivé lupínky vyráběné v Česku, považuje...

Extrémní mlsání: pálivé papričky dělají z chipsů i lízátek zbraně

2. května 2020

Lámat rekordy a posouvat hranice lidských možností je jedna věc, zbytečný hazard se zdravím druhá....

Hovězí a nudle za padesát tisíc. Suroviny jsou tajemství, říká kuchař

1. března 2020

Velmi sebevědomá extravagance, drzý marketing. Když tuctový podnik v provinčním čínském městě začal...

Extrémní gastronomie: V Tokiu vaří polévku ze základu recyklovaného 75 let

16. února 2020

Větší hold vyzrálé chuti kuchař snad ani vzdát nemůže. Japonský pokrm oden se připravuje ze základu...

Ďábelská tvář Tahiti: fafaru vám v hotelovém resortu nenabídnou

13. září 2019

Modré moře bez obláčku, které v nekonečném obzoru splývá s průzračnou hladinou oceánu. Tahiti je...

Milbenkäse: podmanivou chuť dávají německému sýru roztoči

18. srpna 2019

Za exotikou na talíři nemusíte nutně vyrážet až na konec světa. Sýr Milbenkäse ji nabízí jen kousek...

KVÍZ: Jak dobře znáte pokrmy extrémní gastronomie?

17. května 2019

Některé vynikají velmi nestandardními ingrediencemi, jiné jsou výzvou pro specifickou přípravu....

Extrémní gastronomie: Hrajete si rádi s jídlem? Zkuste brunejský ambuyat

3. února 2019

Je to pokrm, který bude chutnat tak, jak chcete. Sám o sobě je totiž ambuyat chuťově neutrální,...

Extrémní gastronomie: nejdražší mořské okurky přijdou na 3 500 dolarů

16. ledna 2019

Nevalná chuť, bizarní vzhled a ještě k tomu připočtěte fakt, že dýchají svým konečníkem. Přesto...

Odtržená klepeta krabům dorostou, tvrdí na Floridě. Vědci to zpochybňují

6. prosince 2018

Stát Florida propaguje praxi udržitelné krabí sklizně. Idea, že odlomená klepeta budou krabům bez...

Extrémní gastronomie: špíz z drůbežích vnitřností skýtá paletu chutí

24. listopadu 2018

Na onen důvtipný recept přišli nezávisle na sobě v několika koutech světa. Grilované slepičí...

Extrémní gastronomie: Králík ze střechy. Kočky jsme jedli ještě nedávno

11. listopadu 2018

Je pro nás nepředstavitelná, má nádech krutosti, v mnoha zemích není navíc legální. Přesto není...

Extrémní gastronomie: svět propadl vášni pro mravenčí zadečky

28. října 2018

Říkají mu kolumbijský kaviár a na trzích mimo Jižní Ameriku za něj labužníci platí podobně velké...

Extrémní gastronomie: syrový mořský červ připomíná neklidný penis

11. října 2018

Při procházce jihokorejským tržištěm je nepřehlédnete. Kádě s jejich bledě růžovými tělíčky...

Extrémní gastronomie: prasečí rektum považují Namibijci za pochoutku

18. září 2018

Někdy je lepší se moc nevyptávat. Na otázku, která část prasete savanového je nejlepší, vám totiž...

Extrémní gastronomie: durian je superzdravé ovoce, které výjimečně páchne

9. září 2018

Zlepšuje sílu svalů, kvalitu kůže, snižuje krevní tlak. Je neuvěřitelným zdrojem železa, vitaminu...

Extrémní gastronomie: konzumace švédské delikatesy je adrenalin

2. září 2018

Už jen otevírání plechovky je výzva, neobejde se bez exploze silného odéru. Že se kolem pokrmu...

Extrémní gastronomie: příprava mršin ze silnic je totální recyklace

26. srpna 2018

Konzumovat mršiny sesbírané podél silnic se v Česku nesmí. Ale zbytek světa to tak nevidí. V...

Extrémní gastronomie: želví želé je korunou čínské medicíny

19. srpna 2018

Má vyřešit všechny vaše obtíže a neduhy. Jen se při tom nesmíte bát sáhnout hlouběji do kapsy....

Extrémní gastronomie: kosmonauti si mohou vyrábět jídlo z exkrementů

12. srpna 2018

Onen nápad řeší dva problémy současně: měl by při vesmírných letech likvidovat exkrementy...

Extrémní gastronomie: rakfisk na vánoční tabuli vás složí zápachem

5. srpna 2018

Ryby hrají v severské kuchyni ústřední roli a norské vnitrozemské specialitě rakfisk tu dokonce...

Extrémní gastronomie: při konzumaci včelího masa dejte pozor na šílený med

29. července 2018

V Japonsku nechtějí čekat na med a dávají přednost čerstvým plodům vyloupaným z pláství. Pokrm ze...

Extrémní gastronomie: mrtvá oliheň utíká z talíře

22. července 2018

Ujištění, že v oblíbené asijské pochoutce katsu ika odori-don, míse mořských plodů, se nenachází...

Extrémní gastronomie: brouci jumiles se vám snaží utéct z placky

15. července 2018

Svěží chuť, vynikající aroma a doslova hemživá konzistence charakterizuje regionální mexickou...

Extrémní gastronomie: Rybí hobliny katsuobushi vám zatancují na talíři

8. července 2018

Ryby dokážou plavat a některé i létat, ale jen tuňák pruhovaný vám zatancuje. Jen to chce trochu...

Extrémní gastronomie: jedovatá žába z Namibie se dokáže pomstít

1. července 2018

Je to oběd, který umí zabojovat a svou cestu na talíř znepříjemnit bolestivým kousnutím. Pomstít se...

Extrémní gastronomie: šnečí kaviár je astronomicky drahý luxus bez chuti

17. června 2018

I kvalitní kaviár je proti nim laciný. Šnečí vajíčka jsou superdrahá. Za dvě lžičky těch opravdu...

Extrémní gastronomie: žábu na swikee loví děti přímo před vámi

10. června 2018

Zvyk pojídat žáby rozhodně není omezen na země třetího světa, za delikatesu se žabí maso považuje i...

Extrémní gastronomie: výměšky vorvaňů jako dekadentní pochoutka boháčů

3. června 2018

Zbožňovali ji císaři a šejkové, platilo se za ni perlami. A pochoutka zvaná šedá ambra je v luxusní...

Extrémní gastronomie: stoleté vejce páchne, ale nabízí delikátní chutě

27. května 2018

Bílek získá jantarovou barvu a zrosolovatí, žloutek se změní v mazlavou tmavou šedozelenou hmotu....

Extrémní gastronomie: tacos s kravským mozkem jsou pochoutka

20. května 2018

Plná, hustá chuť doplněná bylinkami. Jet však za ní musíte do Mexika, jinde by vám totiž konzumaci...

Extrémní gastronomie: klenotem nepálské kuchyně je hovězí morek

13. května 2018

Morek funguje v kostech savců jako zásobárna živin a nepálští kuchaři se ho nebojí dokonale...

Extrémní gastronomie: v Mexiku si na fotbale dáte místo klobásy kobylky

6. května 2018

Delikátně křupou a zásobí vás náloží proteinů. Pojídají se jako chipsy, slouží jako předkrm, jsou...

Extrémní gastronomie: Kvůli himálajské viagře se vraždí. Má cenu zlata

29. dubna 2018

Díky zájmu Západu a její reputaci jako sexuálního povzbuzovacího prostředku kolem ní vypukla zlatá...