Diskuze

Extrémní gastronomie: lutefisk vám rozleptá nádobí

Obyvatelé severní Evropy onen pokrm pro intenzivní zápach a gelovitou konzistenci zavrhli už před staletími, jinde ve světě však zažívá malý boom. Především u seveřanů, jimž připomíná domov. Ke konzumaci lutefisku neboli mýdlové ryby však potřebujete silný žaludek. A lahev destilátu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

Teda nevim co autor popisuje, ale lutfisk je ve svedsku zcela bezny, zvlast ted pred vanoci jsou ho tady v kazdem obchode mraky. Je to vodou nacucana treska mdle chuti a pofiderni konzistence, ale porat to chutna jako treska. Prsty ani talire to nezere.  Opravdu extremni gastronomie je tady rozhodne surströming!

0 0
možnosti
RR

Surströmming je na pohodu. Dvakrát jsem svlal sraz kamarádů, připravil brambory, cibuli, zakysanou smetanu, rajčata, pečivo a nezbylo :)

0 0
možnosti