Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Extrémní gastronomie: náruživým mužům dá sílu „dlouhé jídlo“ z Číny

aktualizováno 
Nepohrdnou čtyřiceticentimetrovými oslími, sušenými klokaními či mraženými tuleními a delfíními. Penisy mají na jídelním stole v jihovýchodní Asii místo zaručené, tím nejvyhlášenějším je však jačí. Jak napovídá název pokrmu Guō Li Zhuàng Diàn, slibují si od něj Číňané zdroj mužské vitality, znamená doslova „sílu skrytou v hrnci“.

Číňané jsou proslulí širokým gastronomickým repertoárem. Patří do něj i pohlavní orgány, takhle vypadá připravený oslí penis. | foto: commons.wikimedia.org/Rolfmueller

Toto půltunové turovité zvíře lidé domestikovali někdy v prvním století před naším letopočtem v tibetských náhorních plošinách, ale s plošnou konzumací přišli teprve až Číňané někdy v třetím století našeho letopočtu. Pochoutku z jačího penisu začali poprvé připravovat v oblastech Sečuanu a brzy se stala vyhledávanou napříč celou Říší středu. Proč? V roce 520 ji do nebe vychválil spisek Ming Yi Bie Lu (Záznamy renomovaných lékařů), který zmiňuje, že jačí penis obsahuje vysoký obsah vitaminů, fosforu, železa a „mužné energie“.

Fotogalerie

Nejlepší reklamou je ale pohled na samotného jaka. Mohutné zvíře zapřažené do pluhu je ztělesněním síly, odolnosti a vytrvalosti. To a také permanentní erekce jaků domácích během říje působilo na zmlsané Číňany jako magnet. Našli ideální čtyřnohé afrodiziakum, které bez ohledu na konzumentův věk dokáže naprosté zázraky! A kromě zvýšení mužné potence údajně zjemňuje kůži ženám a vyhlazuje jim vrásky, na své si přijde každý. Jen by se ženy měly vyhnout konzumaci varlat, jsou-li s penisem servírována i ona. Prý by poté mohly nabýt hlubšího hlasu.

Lehce zahnutý padesáticentimetrový jačí penis bývá opisně nazýván „Dlouhým jídlem“ a jakkoli je populární, na mnohých jídelních lístcích ho budete hledat s obtížemi. Čínští restauratéři totiž nešetří smyslem pro dramatičnost, a tak se vám pokrm nabízí pod názvy jako Povstání Fénixe, Esence zlatého Buddhy nebo Tisíc lístků jasmínové růže. Výchozí surovina je však tatáž.

Nejprve je jačí penis zbaven hrubé svrchní kůže s vazivovými váčky a poté spařen horkou vodou, ve níž si poleží půl hodiny. Poté je znovu zchlazen a podélně naříznut. Přitom kuchař zručně vyjme močovou trubici a odstraní několik kousků chrupavčité tkáně.

Pohlavní orgány na talíři

Konzumace pohlavních orgánů je globální záležitostí. Původ této libůstky vězí pravděpodobně ve snaze o zužitkování masa z kastrací. Historicky sahají kořeny této odnože gastronomie k pasteveckým společenstvím afrických Masajů, postupně se ale vyvinula všude tam, kde lidé ve velkém hospodařili s chovným skotem. Na býčí varlata nedají dopustit honáci dobytka z jihoamerických pamp, pastevci ze skotských vrchovin, američtí kovbojové z prérií nebo skandinávští Samiové. Kozlí nebo beraní žlázy dostanete i v evropských lépe zásobených supermarketech.

Speciálně jačí penis přitom není levnou záležitostí. V Číně přijde v přepočtu na 5 500 až 6 tisíc korun. Oslí variantu pořídíte ani ne za třetinu.

Houbovitá topořivá tkáň, cévky a vlastní maso je poté dále upravováno. V zásadě se nabízí buď pečení nebo dušení v páře, protože jednorázové vystavení jačí chlouby vysokým teplotám, například při grilování nebo smažení, vede k rychlému zatuhnutí masa. To pak má konzistenci spečené kůže, a je k neukousnutí. Podobně špatné zkušenosti jsou i s varem dlouhým probubláváním, penis ztrácí svou přirozenou chuť a stává se jakousi částečně průhlednou nevýraznou žvýkačkou.

Jednou z nejpopulárnějších úprav je „recept z Čhuang-čou“. Penis vaříte půl hodiny, poté přidáte nasekaný zázvor, sečuánský pepř a rýžové víno. Na mírném plameni necháte další půlhodinu a penis vyjmete. Vývar doplníte bobulemi kustovnice a maso zatím nakrájíte na drobné plátky. Po hodině necháte ještě jednou ve vývaru prohřát a můžete servírovat. Takto upravené maso by se vám mělo rozplynout na jazyku. Jeden jak dodá v penisu zhruba 0,75 až 1,5 kilogramu masné suroviny.

Autoři:


Témata: Asie, Čína, Penis


Nejčtenější

Její sportovní dráha se pojí s klubem Tiger team.
Klukům dnes schází vojna, říká kickboxerská šampionka Sandra Mašková

Druhé místo je pro ni prohra, znamená to být „jen“ nejlepší mezi poraženými. A ne za všechny své zlaté medaile se plácá po ramenou. Kickbox se stal jejím...  celý článek

Ve filmech bývá psychopat extrémně antisociálně vyšinutý jedinec, násilný a...
Psychopati mezi námi: mohou být i mistry kreativity a zachránci životů

Jejich schopnost ovládat jednotlivce a manipulovat davy z nich dělá rozené vůdce. Chladnokrevností a bezohledností se dokážou vždy prosadit. Psychopati však...  celý článek

Teatrální, klidní, šokovaní. Spoutaní, zbití, mrtví. Archivy listu New York...
OBRAZEM: Nahlédněte do kriminálního světa Ameriky

Teatrální, klidní, šokovaní. Spoutaní, zbití, mrtví. Archivy listu New York Daily News ukrývají fotky zločinců všeho ražení, od profesionálních gangsterů po...  celý článek

Další z rubriky

I takto vznikal v Americe kapitalismus. Jižanská ekonomika žila z produkce...
Černošští otrokáři si kupovali své blízké. Nejen proto, aby je zachránili

Ještě si pamatovali rozpálené železo a svištění biče, přitom i oni sami si na svobodě kupovali lidský majetek. Ano, otroky si pořizovali i propuštění černí...  celý článek

14 sexy modelek vystavovalo pozadí na focení titulní strany kalendáře Zadečky...
VIDEO: Kalendář Zadečky 2018 vzdá hold ženskému pozadí

Čtrnáct modelek, čtrnáct zadečků, větších, menších, vysportovaných, roztomilých. Fotograf Jan Svoboda v pražském Vnitroblocku fotil koncem července kalendář...  celý článek

Jen o namířené zbraně mezi Východním a Západním Berlínem nešlo. Důležitá byla i...
Operace Tamarisk: informace zpoza Berlínské zdi získávali Britové z latrín

Nepotřebovaly nejmodernější techniku ani miliardový rozpočet. Britským pozorovatelským misím za Berlínskou zdí stačilo všimnout si, že sovětští vojáci nefasují...  celý článek

Dumrealit.cz/Development
Obchodník - realitní specialista

Dumrealit.cz/Development
Zlínský kraj
nabízený plat: 35 000 - 100 000 Kč

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.