Diskuze
Barbarská pochoutka ikizukuri: naporcované rybě stále bije srdce
Děkujeme za pochopení.
T56e10r35e28z82a 84N71o28v33o44t34n42á
Asi jsem toto umění také ovládla při pitvě ryby, kterou jsme si vylovili z kádě, klepli a vypitvali (byly zdravé, pak se snědly). Srdce bilo i po vyjmutí (přímá masáž jeho činnost ještě stimulovala) a filet se zaškubl ještě večer na pánvi. Přiklonila bych se spíš k těm reflexům, než že by ryba ještě žila... Ovšem pokud je pravda, že ještě sleduje očima... Tak jsem to asi neovládla, oční reflex se hned po klepnutí vytratil.
K49a71t86e92ř68i13n65a 37F90e48n44c43l44o96v54á
Nejsem vegetarián. I když přiznávám, že jsem pokryteckej srabík a kdybych měla maso jen pod podmínkou vlastnoručního zabití, vyvržení a naporcování, bude ze mě vege okamžitě (samozřejmě dokud by to nebyla skutečně otázka života a smrti, ale to už jsme jinde).
Nicméně si myslím, že člověk schopný popsaným způsobem připravit a pozřít zvíře, musí mít nutně nějakou poruchu. Je to stejné, jako když někdo ukope psa.
O17n89d73ř63e64j 39P13o73k68o38r10n20ý
Kdyby jsme to vzali ad absurdum, pro vegana je vaše chování taky nepochopitelné a jistě by taky řekl, že máte poruchu. Představte si, že si v těch úhledně zabalených krabičkách v supermarketu kupujete psí svalovinu! Řekněte mi, jak to na vás působí? No a teď se podívejte, jak hodnotíte svalovinu kraviček, prasátek, ap. Jen člověk, který má nějakou poruchu se dokáže na jedné straně doslova bít za život pejska, ale u "hospodářských" zvířat se naučil tento ochraňovatelský pocit ignorovat. Tudíž nevidím rozdíl mezi vámi a lidmi, kteří si hodují na této "pochoutce" - všichni jste se pouze naučili ignorovat vlastní svědomí, nic víc...
O39d71s52t42r92a79n65ě55n90ý 85U56ž89i58v33a78t75e17l
M65i90r82a 84L39o63v38e
Kdybych vedela, ze ta neboha ryba jeste dycha, nedokazala bych pozrit ani sousto ...to je ale ohavne.
M68i91l36o64s48l16a51v 62J78o50s63í31f43k82o
Sašimi ano, ale ikizukuri je barbarství. Je to ohavné týrání zvířat!!
J14a41n 60B36a66č12o47v27č34i98n
Autore zabíjel jste někdy na Vánoce kapra?A vykuchal ho?
R18u23d82o22l20f 62R19u91b67e91š
Když to uděláte dobře, tak na vás nemrká
P31a65v95e23l 37Č10e23r37n13í44k
Ještě někdo mi povídejte o tom jak je halal porážka neslučitelná s naší kulturou, když hned za humny pojídají zvíře ještě zaživa...
J66a37k55u34b 33Z39a52c26h41a70ř
Lidi, pochopil tu někdo tu základní věc, že jako první kuchař způsobí mozkovou smrt a žije jen tělo, tedy, že ta ryba je mrtvá a nic necítí?
M62i50l61a47n 44Z46e98i65d88l19e23r
Hmm, spíše to vypadá tak že Vy jste nepochopil tu "mozkovou smrt"
Samozrejme že pokud ryba na talíři dycha a sleduje pohyb ocima bude zrejme jen paralizovaná a ne mrtva.
J89a32k75u28b 17F45e82i20f98a60r
Všem, kteří se tady pohoršují na krutostí asiatů bych doporučil návštěvu českých jatek. Oni by vás ty bláboly přešly....
J52a75n 80U98l68r66y12c76h
srovnání nesedí z hlediska rozdílných příčin - japonský kulinářský fenomén versus apatie a zbabělé alibistické přehlížení společnosti i provozovatelů, co se zaběhlých a ekonomicky výhodnějších postupů "živočišné výroby" (příznačný termín) týče;
odporné je obojí...; a proti obojímu by se dalo a mělo postupovat stejně - širokou medializací, seznamováním veřejnosti s konkrétním průběhem...
- průměrný západní spotřebitel by možná zatraceně omezil spotřebu některých živočišných produktů, kdyby v marketech u daného zboží povinně běžely filmové záznamy z jatek, klecového chovu slepic, hromadného chovu prasat v uzavřených halách atd., kdyby stejné materiály byly spolu s etologickými posudky, komentáři běžně dostupné na internetu...,
- totéž by se ostatně týkalo i Japonců, a asiatů vůbec, co se těch jejich kulinářských zvyklostí týče - věřim, že pro značnou část jejich veřejnosti by se takové zvyky začaly jevit jako hloupé, trapné, bezcitné, a ještě větší části by to začalo vadit, když by si uvědomila, jak takové (široce prezentované) zvyky hodnotí naše, řekněme euroatlantická civilizace...
(jinými slovy, omlouvat japonskou kulturně zakotvenou vyšinutost naší příbuznou praseckostí podmíněnou lhostejností a ekonomickou výhodností je trapný)
D83a84n86i12e15l 78M54u23n37z91a14r
v cesku tak ryby ne moc... ale doufam ze to nakej TV sef nezkusi s prasetem na rozni...
Když muži ztrácejí půdu pod nohama. Proč dnes přestávají mít rádi ženy
Premium Mladíkům lezou ženy na nervy. Nemají je rádi. Ve srovnání s předešlými generacemi se s nimi méně...
Jak zlepšit sex v dlouhodobém vztahu. Vášeň má zajistit prostý plán
Potkává to i šťastné svazky. Navzdory vzájemné náklonnosti, respektu a lásce po letech vyhasne...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Cvičit ráno, nebo večer? Při obezitě hraje načasování roli, říká studie
Přínosná je fyzická aktivita v jakoukoli dobu, pomáhá duševnímu i tělesnému zdraví, vyplatí se....
Chlapy ničí poměřování pindíků. Pak jdou za mnou, říká trenér a mentor
Jeho klienti netouží po obřích svalech, mají spíše už dost neustálého „poměřování pindíků“. Tlaku...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
OBRAZEM: Porno a sedmdesátky. Projděte si plakáty z pikantní Ameriky
Vstoupilo do kin, dostávalo se mu pochvalných recenzí seriózního tisku. A především uhranulo...
Strečinkem ke zdraví: seznamte se s jeho benefity
Pro mnohé je nutným zlem, jiní ho vynechávají docela. Poslední studie však říkají, že strečink se...
V plaveckém bazénu v Řepích utonul muž, nejspíš měl zdravotní problém
Ve veřejném plaveckém bazénu v pražských Řepích ve čtvrtek utonul přibližně sedmdesátiletý muž....
Zpívá o kancelářských svorkách i majonéze. Génius se živí hudebním spamem
Premium Zpívá o věcech. Od toaletní mísy po pracovní nástroje. O jídle, o mrtvých zvířatech,...
OBRAZEM: Porno a sedmdesátky. Projděte si plakáty z pikantní Ameriky
Vstoupilo do kin, dostávalo se mu pochvalných recenzí seriózního tisku. A především uhranulo...
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...