- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Pavel Pospíšil se svým kolegou a kamarádem Jaroslavem Sapíkem. Recept na povidlové taštičky s ním vyměnil za svůj recept na ovocné knedlíky. | foto: Michal Sváček, MAFRA
Celý článek jen pro členy
Chcete číst prémiové texty bez omezení?
V gastronomii se pohybujete šedesát let…
Je to strašný!
Co se za tu dobu změnilo?
Je toho hodně. Už padesát let žiju v Německu a tam se to z pohledu úrovně gastronomie změnilo k dobrému. Ale bohužel v současnosti chybí kvalitní personál. Je stále obtížnější někoho šikovného a pracovitého sehnat, problém je najít i učně. A kvalitních kuchařů je teď tak málo, že si můžou diktovat podmínky. Hodně restaurací už kvůli tomu muselo zavřít. Ale ta nejzákladnější věc je v gastronomii pořád stejná – musíme vařit tak, aby se k nám lidi vraceli. Je to takhle jednoduché. Jenže můžete vařit jako bůh, a když bude nepříjemný servis, nikdo se k vám vracet nebude.
Připojte se ještě dnes a získejte: