Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Jsem lepší než Pohlreich, ale jen ve svém ranku, říká Tyrolák z Ano, šéfe!

Patnáct měsíců strávil se svou ženou vlastně výlučně prací ve své restauraci. Každý den, sedm dní v týdnu. Zavírací den mu nařídil až televizní šéf Zdeněk Pohlreich. Aby se nezbláznili. „I tak ale pracujeme. I když právě nemáme hosty,“ říká Ludwig Westermair. Tyrolák, jehož hodonínský rodinný podnik proslavil pořad Ano, šéfe!
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Příběh to byl pěkný a pán určitě vařit umí.

Pár věcí se mi však v tomto díle trochu nelíbilo. Zvenčí byla restaurace prakticky "neviditelná" a ani po návštěvě p. Pohlreicha jsem nezaznamenal nějakou větší změnu. To je jedna z věcí, kterou P. v každé jiné restauraci minimálně sarkasticky komentuje, ale zhusta také majitelům pořádně omlátí o hlavu. "Píárko" na radnici a v místním tisku si paní mohla přece udělat dávno před návštěvou TV. Ovšem stálo by ji to jistě nemalé peníze. Proč by po "Tyrolákovi v Hodoníííně" měli místní novináři či starosta nějak pátrat?

Také to, když z majitele budovy udělal P. hyenu v přímém přenosu, aniž by se ten k tomu mohl jakkoli vyjádřit.

Co mne však na příběhu opravdu dostalo, byl krásný vztah paní restauratérky ke svým rodičům a neokázalá láska mezi ní a manželem. Kdybych to viděl ve filmu, myslel bych si něco o červené knihovně. Nádhera. A myslím, že takových pravdivých příběhů ze života by se mělo v médiích objevovat více. I proto jim také moc fandím.

1 0
možnosti

Já ho hluboce obdivuji. S jeho kvalitami jít podnikat z Tyrolska do Czechistánu, to opravdu klobouk dolů.

7 0
možnosti

"Čechy a Rakousko"??? To musel napsat opravdovy znalec!!!

Nevadi... Byl jsem nedavno doma na jizni Morave, ale ani jsem se tam nepokousel zabrousit. Zkusim to pristi rok, doufam, ze se ten obed v Hodonine zvladne bez blazince:))

0 0
možnosti

Autor článku udělal nadpisem z pana kuchaře namyšleného hochštaplera, ale pán je velký sympaťák, má to v hlavě srovnané a podle všeho i opravdu umí. Klobouk dolů.

Opravdu se těším, až budu mít příležitost se stavit a ochutnat.

19 0
možnosti

Já to tak nevnímám. Nedostatek zdravého sebevědomí je chyba. On ví, že na poli tyrolské kuchyně Pohlreicha trumfne, proč by měl být pokrytecky skromný?

1 0
možnosti
Foto

Panovi vadi, ze se obsluha nezepta, zda jsem si pochutnal. Me zase vadi neosobni, umely a povinny dotaz servirky: "Bylo vsechno v poradku?". Ale na zapornou odpoved neni prichystana.

3 12
možnosti

Na to je rada: kde to nikoho nezajímá, jestli chutnalo, tam už nikdy nepáchnout. Dobrých hospod je dost.

1 0
možnosti

Ach ten nadpis. Bulvární až hnus. Jinak článek je hezký.

14 1
možnosti

Kdo vymyslel ten prolhaný nadpis??8-o

18 1
možnosti

J63i43r43i 70G88a82z27d64a

24. 3. 2017 15:01

myslim, ze s kvalitou obsluhy, potazmo v servisni sfere obecne, uderil hrebicek na hlavicku. Vzdy me pobavi, jak se vysmivame rekum ci spanelu, ze siesta a ze nic nedelaji, ale kdyz tam clovek prijde jen na blby kafe, tak je pristup o 100% lepsi nez u nas. ferove je priznat, ze se to lepsi, ale velmi pomalu...

20 0
možnosti

J51i26ř26í 84N47o66v22á67k

24. 3. 2017 14:30

Děkuji idnes za krásný a duši pohlazující článek. Takových není nikdy dost. Ten Pohlreichův díl jsem viděl. Pouze lituji, že takový 'gasthaus' není i u nás.

23 0
možnosti

Proto je důležitá kontinuita celé země, obyvatelstva. My zažili vyhánění Čechů v 38, vyhánění Němců v 45, únor 48, kolektivizaci, obsazení 68, normalizaci, pak privatizaci a všechno to vedlo akorát k likvidaci. Za rok budeme slavit 100 let a dalších 100 let klidu budeme potřebovat, abychom to všechno napravili.

25 0
možnosti

L16á86ď69a 17V71r68a93n79ý

24. 3. 2017 17:24

V roce 1989 jsem tomu nechtěl věřit, když to někteří říkali. Dnes dávám za pravdu vám i zpětně jim. Bohužel.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Proč říkáme OK. Na začátku byl před 185 lety novinový žert, co se splašil

9. dubna 2024

Jako by tu s námi byl odjakživa. Krátký, sdělný, srozumitelný napříč generacemi i kontinenty. Jenže...

Vyvrcholení ženy neočekávají. Studie zkoumala příčiny orgasmické nerovnosti

15. dubna 2024

Nemůže za to jen technika, ani pouze přehlíživost, sobeckost některých pánů. Problém orgasmické...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Občas se najde hlupák, který cizincům radí, aby mluvili hezky česky, říká etnolog

15. dubna 2024

Premium Etnolog Leoš Šatava přes půl století putuje za nejrůznějšími etniky, regionálními skupinami a...

Prodloužené lebky, pilované zuby. Vikingům sloužily modifikace i jako znamení

14. dubna 2024

Dokazovaly absolvování iniciačních rituálů, ale sloužily i jako tajná poznávací znamení, která...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

OBRAZEM: Hrál v pornu, utkal se s triádou. Jackie Chan slaví sedmdesát

13. dubna 2024

V dětství prodělal nejpřísnější výuku ve škole čínské opery, poté se objevil v pornu, nato měl...

Bestie z And. Pedro López zneužil, mučil a zavraždil více než sto nezletilých dívek

16. dubna 2024

Premium Po hrůzné noci zabíjel schválně tak, aby s příchodem nového dne zanikla u obětí poslední naděje....

Občas se najde hlupák, který cizincům radí, aby mluvili hezky česky, říká etnolog

15. dubna 2024

Premium Etnolog Leoš Šatava přes půl století putuje za nejrůznějšími etniky, regionálními skupinami a...

Znáte shilajit? V Himalájích je brán jako elixír síly a vitality

15. dubna 2024

Advertorial Shilajit, mumio, horská pryskyřice, slzy hor. Názvů pro shilajit existuje celá řada. V Asii je tato...

Vyvrcholení ženy neočekávají. Studie zkoumala příčiny orgasmické nerovnosti

15. dubna 2024

Nemůže za to jen technika, ani pouze přehlíživost, sobeckost některých pánů. Problém orgasmické...