Diskuze

Většina českých uzenin je tragédie, říká vyhlášený pražský uzenář

Chválí ho Zdeněk Pohlreich, ve svých prodejnách nabízí české taliány vyrobené podle prvorepublikových receptů i delikatesy z Francie či Itálie. Za hranice kvůli nim vyráží jednou týdně. Na místních velkých masokombinátech naopak uzenář Jan Sváček nenechává nit suchou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

ciryl

8. 6. 2012 15:44
uzeniny

Nemam nic proti Italskym a Francouskym uzeninam,koupil jsem si je nekolikrat ale nemaji chut koreni na kterou jsem zvykly. Pavel

0 0
možnosti

speciez

2. 6. 2012 14:43
opravdu smekam....

... nikdy bych necekal ze se v tehle dobe a navic v tehle zemi dokaze najit clovek co dela svoji praci poctive a spravne!  opravdu klobou doluR^

1 0
možnosti

Aleek

9. 5. 2012 13:03
Tleskám panu Sváčkovi!

je to člověk, který nabízí poctivou práci a do jeho obchůdku si nechodím jen pro pár deka jídla, ale prodejci jsou tak příjemní, že Vám to dokáže i zlepšit náladu (namísto leckterých jiných prodejců).  Už jsem u něj nechal pár desítek tisíc korun a doufám, že brzo zřídí něco jako věrnostní karty. Doufám, že si to přečtete pane Sváčku :)

0 0
možnosti

pouler

9. 5. 2012 12:30
lahůdky

Je to chytrosti, kdo chce kvalitu najde si ji, ať už v malém krámku nebo i tom hypermarketu, stačí používat oči... Nejlepší jsou samo Farmářské trhy nebo si to rovnou vypěstovat/vychovat na zahradě, kdo zahradu nemá musí hledat, kdo ji má dá energii zase do rostlin resp. zvířat...R^

0 0
možnosti

eQuido

1. 6. 2012 16:37
Re: lahůdky

Hele, já to zkoušel a výsledky jsou tak půl na půl. Mrkev a cibule krásný, kedlubny se taky docela povedly, ale slepice a prase nic. Asi jsem je zasadil moc hluboko. Nebo jsem je málo zalejval?

3 0
možnosti

sdasdgk

9. 5. 2012 12:00
Neni vycuranejsiho naroda

..nad Cechy. Neni, neni, neni.

0 0
možnosti

chacharostravsky

8. 5. 2012 10:21
Tragédie

jsou ceny v jeho obchodě, ale holt Pepíci zbaštěj všechno i s navijákem :-P

0 0
možnosti

pokerias

25. 5. 2012 8:52
Re: Tragédie

jez si tesco vysočinu, proti gustu...

0 0
možnosti

markewatch

5. 5. 2012 23:06
Jak rikam

este ze sem utek. Uz bych se v cechach ani nenajed. Aby se jeden bal ze umre ve 40ceti na raka.

2 0
možnosti

Modrý a zelený blesk

7. 5. 2012 13:59
Re: Jak rikam

Bohužel, statistika dožití hovoří proti vám.

0 0
možnosti

AP1

5. 5. 2012 15:31
...

musim s panem prazskym uzenarem jako spotrebitel jen souhlasit. Byl jsem a nakupoval syry a uzeniny na mnoha mistech evropy. To co se prodava v cechach je ODPORNE PREDRAZENE  NIC! V ceskych super hypermarketch uzeniny nekupuji. Syry jen vyjimecne. Bohuzel jsem zrejme jeden z mala, protoze si retezce u nas dovoluji cim dal tim vic a situace se nemeni. Jejich nehorazna retorika, ze to vyzadauje cesky zakaznik kvuli cene, z te se me otvira kudla v kapse. Ve francii, ktera pro nas byla drahou zemi koupite dnes kvalitnejsi syry za nizssi cenu, to same treba uzeniny ve spanelsku. Chovame se jako stado ovci  a nedokazeme se spojit proti takovym praktikam. Jedine bojkot "nekupovat" situaci zmeni. Musim rici, ze v zasade neobvinuji ceske vyrobce potazmo i ty polske za toho, ze nam predkladaji prostrednictvim pultu supermarketu takovy hnuj. Je to jen a jen odpovednost retzcu, kteri zcela beztrestne na nasem liberalnim trhu vydelavaji penize, o kterych by se jim v zapadni evrope ani nezdalo!

2 0
možnosti

opportunity

5. 5. 2012 18:20
Re: ...

To, co se tady prodává, je fakt předražený hnus. Otázkou je, jaká by měla být cena za kvalitu. Ne za luxus, jako jsou ty sušené salámy, ale za normální kvalitu. Když - jak píše - koupí kilo vepřového za 60 kaček (a ve velkém i za míň), tak vyrobená kvalitní šunka by mohla stát i těch 120, ale opak je pravdou - normálně za 120 je právě ten umělý nus. Jinak - obchod je to hezký, ale dost drahý. Jednou jsem si u něj koupila šišku salámu (byla v akci, takže stála asi

jen o 50% víc, než v obyč. obchodech), a žádný zázrak to nebyl, stejná

kvalita, jako jinde. Prodával i škvarky na váhu, byly super, cena teda tak akorát snesitelná, ale už jsme je tam dlouho neviděla, má jen balené.

1 0
možnosti

izak__

5. 5. 2012 10:43
Vina a Uzeniny

No co se vin tyce, tak ty jsou u nas koupit celkem levne, bud rozlevana, nebo od vinaru, ty od 40kc nahoru, lepsi spise 70kc za rozlivany litr jsou casto velmi dobra, nebo mala vinarstvi, v rodine vinare mame, takze i za komancu jme v demizonech holdovali skvelym vinum.

Uzeniny, tak to je jina, ty jsme si delali sami, zabili cunika, okorenili, ani tu rychlo-sul jsme tam nedavali (rakovinotvorna e250) a udila nam to mistni uzenarska, ktera mela kvalitni vysokou udirnu v baraku (takze zadna mala almara, ale hezky vysky domu) a moc zalezelo na kvalitnim dreve, takze si clovek zaplatil drevo a praci a bylo hotovo, chodila k ni udit cela vesnice, udirnu meli uz pred 1. republikou a i udit se musi umet, takze klasicka vesnicka kooperace i pres odpor rezimu, stejne tak domaci slivovicka, domaci chleba, mleko od kravy, domaci drubez ... kurna ja si zral za komancu jak kral, az bude krize a nebude prace, tak zacnem znova farmarit ;-)

0 0
možnosti

izak__

5. 5. 2012 10:51
Re: Vina a Uzeniny

Jinak zahranicni vina jsou spise predrazena, nez dobra, asi jak ktera, ale kdyz jsem 1. koupil cilske vino, tak jsme mel sto chuti zajit s tim do obchodu a nekomu tam s tim rozbit hlavu, takovy chemicky patok jsem jeste nepil, neb jsem se vzdy vyhybal ostravskym kahanum a podobnym patokum no a vinum rozumim spis tem moravskym, ale prisel jsem na to, jak se to da pit, 1 dil vina 7 dilu matonky a da se to ;-)) ... v Chorvatsku jsem na dobre vino nenarazil nikde, jen jsem o jednom slysel, ze dela moravskou metodou, ale jen na vyvoz, tam temer nekoupitelne ... tak ty bud strik (s vodou) nebo vino voda a kvalitni sirup ;-) ... jinak hrozny tam maji super, jenze oni s toho bohatstvi neumi udelat kvalitni vina, nebot flakaji technologii, to co line narody jako chorvate, italove, francouzi maji v podobe slunce a pak uz to nejak udelaji, tak na to v nasich podminkach mame slozite a pracne postupy, jak dosahnout kvality bez pridavani cukru, treba slamove, vyber z cibeb etc.

0 0
možnosti

Snajper ze strakovky

5. 5. 2012 10:29
Hermelín není ze Sedlčan???

přestávám to kupovat, člověk si myslí že podporuje Českou mlékárnu, ale ona to vyrábí a balí v Poslku!!! HNUS... RvRvRv

3 0
možnosti

MarthyD

6. 5. 2012 22:01
Re: Hermelín není ze Sedlčan???

Dobrý den,

jsem ze Sedlčan a jako hrdý občan (resp. občanka) musím toto tvrzení vyvrátit. Sedlčanský Hermelín se rozhodně VYRÁBÍ V SEDLČANECH - proč by pak jinak všichni ti zaměstnanci (z nichž spoustu osobně znám) každý den do sedlčanské mlékárny chodili :-)?

Z Polska se k nám dováží spousta potravin, ale tento příklad byl vybrán nevhodně.

0 0
možnosti
  • Nejčtenější

S vyléčeným sadistou chodil na ryby. Markovič nebyl jen postrachem vrahů

26. března 2024

Chytil spartakiádního vraha Jiřího Straku, díky minisérii Metoda Markovič: Hojer se nám do povědomí...

Uzlování je sice stará škola, objasňuje ale současné krimi případy

23. března 2024

Zločinci zastírají svou totožnost, pracují v kuklách a s rukavicemi. Dopadeni však bývají kvůli...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Říkali, že je to stydlivý kluk. Dívkám přitom ubližoval chladně a bez lítosti

23. března 2024

Premium Půlnoc už odbila. S posledním úderem zvonu přikryl měsíc, který ještě před chvílí ozařoval pustou...

Přesvědčí vaše svaly, že cvičí. Pilulka má simulovat účinky tělesné aktivity

22. března 2024

Má umět namluvit vašim svalům, že cvičíte. I když přitom budete sedět v křesle, ležet na gauči,...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou

27. března 2024

Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých...

Umělá inteligence ladila piva. Podle degustátorů úspěšně

29. března 2024

Premium Vyškolili ji v ingrediencích, nechali ji studovat posudky z pivních testování profesionálů i...

Návykový obal. Dějiny bublinkové fólie začaly nepovedeným vynálezem

28. března 2024

Premium Její praskání nabízí neodolatelně svůdné uspokojení, především však způsobila obalovou revoluci....

Policie dopadla zloděje kočárku. Byl jsem opilý a nic si nepamatuji, tvrdí muž

18. března 2024  12:56,  aktualizováno  27.3 13:51

Pražští policisté ve středu 27. března zadrželi cizince, který v polovině ledna ukradl z chodby...

Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou

27. března 2024

Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých...