Whisky akademie

KVÍZ: Výroba, degustace a mýty. Vyzkoušejte si, co všechno víte o whisky

27. dubna 2018

V našem cyklu o whisky jsme se věnovali její výrobě, degustaci, geografii spojené s tímto nápojem i...

Nejcennější whisky mám v hlídaném skladu, říká sběratel

21. dubna 2018

Kromě starých jaguárů, obrazů od Picassa a diamantů můžete peníze ukládat i do pití. Do lahví,...

Jak správně degustovat whisky? Při skotské teplotě a z dobrého skla

13. dubna 2018

Ačkoli si mnozí myslí opak, osmdesát procent vjemů tvoří čich, jen zbytek chuť. Se sklenkou whisky...

Whisky akademie: Proč je whisky a whiskey a co znamená single malt

7. dubna 2018

Jasně, můžete se bavit o politice. Ale proč jednou kamarády nad panákem nepřekvapit tím, že o pití...

Whisky akademie: pět omylů o párování s gastronomií

23. března 2018

Whisky zabije chuť pokrmu, pro spojení destilátu a jídla nemohou existovat pravidla, některé...

Whisky akademie: pohled na dno sudu aneb proč na dřevě záleží

16. března 2018

Nápoj z něj saje chuť i barvu. Sud není jen nádoba, v níž je whisky skladovaná. Sud a stopy...

Deset mýtů o whisky: pije se z whiskovek a voda do ní nepatří

9. března 2018

Má se pít ze skleniček se širokým dnem a rovnými stěnami, nepatří do ní ani kapka vody a čím je...