Diskuze
Whisky akademie: Proč je whisky a whiskey a co znamená single malt
Děkujeme za pochopení.
J45o85s71e65f 94R86i68c61h16t95e32r
Myslím že jednoduchý pravidlo do začátku je: musí to být “single malt” a musí tam být číslo 10 a víc :-) To je celkem záruka, že to bude skoro vždycky dobrý.
A necpal bych se hned do “nakouřených” jenom kvůli egu, abych si připadal jak znalec. Je naprosto v pořádku dát si “obyčejnou” Glenn-cokoliv.
A samozřejmě bez ledu - pokud cítíte silnou potřebu dát si do whiskey led, tak si ji prostě radši nedávejte a dejte si něco co vám chutná. Není potřeba se do něčeho nutit ;-)
Z12d87e68n39e72k 66P92i13r79ů55ž90e11k
No myslím, že těch základních oblastí ve Skotsku je šest. Za další, doma mám třicetiletou NEfiktivní Glenfiddich. A bourbon bych nenazýval whiskou, protože bourbon je z cca 95% z kukuřice. Kdežto skotská ani irská whiskey v sobě nemá ani zrno z téhle rostliny. Prostě to není whiskey ani whisky, ale bourbon. Tak jako britský "ale" ani irský Guinness nejsou pivo
M22i39l37o89s87l37a35v 62J78o97s28í73f38k46o
A co je tedy "ale"?
Z85d73e28n42ě29k 18H62e80r37d76i88n
Ale jo, jako zkuseny pijak mzuu rict, ze zaklady podali srozumitelne. Sice by se spousta bodu dala doplnit, poupravit, ale v ramci osvety budiz. Podelim se tedy jen o dva osobni poznatky s body 8 a 13.
8 - misto Hammer Head (nic proti ni, ma skvely pribeh, ale v porovnani cena-vykon je to slabsi) zkuste Gold Cock od Jelinka (nemyslim ty stary blendy Red a Green Feathers, ale ty novy singlovky)
13 - na etiketach se v posledni dobe roztrhl pytel s pojmenovanim Cask Strength, coz je whisky stocena ze sudu a NEnaredena vodou (autor to nezminil, ale naprosta vetsina produkce whisky se vodou doreduje, a to vice, napriklad az na spodni hranici 40%, ci mene, treba na 57,1%, a nebo cokoliv mezi :-) )
J39o26s16e46f 64R65i53c83h58t36e67r
Mně ten Gold Cock vůbec nejede. Přijde mi to takovej hipsterskej módní výstřelek, na zpestření budiž, ale domů bych si vybral spoustu lepších klasik.
P96ř80e34m79y43s53l 13Č69e93r11n36í80k
Zobete zrní v tekutém stavu já mám radši slivovici nebo meruňkovici.
V28l84a46s35t81i48m40i11l 60K10r44a97i18s55l
tak vy zase zobete pecky no :D jake je v tom rozdíl? ;)
K41a43r61e30l 54P86o58s16p30i60s94i38l
malt whisky je maltská whisky. Tak to přeložili v Profesionálech asi před 30+ lety....
Zlosyn ji chrstne Cowleymu do obličeje.....
M29a37r34u16š94k51a 12S45t86e61r27n40o70v44á
Nene
M28i34l16o95s46l35a71v 86J21o69s18í72f56k49o
Whisky Talisker 10y z ostrova Skye mi zatím chutnala ze všeho nejvíc. Ale moc jsem toho zatím moc neochutnal - ochutnávky jsou dost náročné!
M31a22r63u84š40k53a 29S13t76e53r15n92o94v72á
Pořád tam prší, co.
J68o79s25e31f 58V19o68s33i98c34k24y
Jiz nekolik let zde v teto akademii kladu otazku : Z ceho se vlastne tento destilat destiluje Dnes jsem se konecne dockal odpovedi - z Brecky , ze slazene vody.
Co je to za vyrazy ? Ta brecka se nazyva " Mladina" vy chytraci
R68a66d41i25m 64P97o31l93á62š23e74k
Ze slazené vody ani z mladiny by se toho asi moc nevydestilovalo.
Nejdřív ty cukry v tom musí zkvasit na alkohol.
P97e42t10r 27M25a24r57š62o90u52n
A mně tu k tomuto ušlechtilému nápoji vyskočila reklama na ribízák :D :D to nevymyslíš
R97a28d41i53m 85P24o47l79á97š22e39k
Vypálený rybízák, to byla dříve "česká whisky" chudších.
2 - 4 kila rybízu se urodila na kousku zahrady plus příslušně cukrová voda a kvasinky a hned bylo takových 20 litrů rybízáku v demižónu. Ten, pokud byl správně připravený, mohl mít klidně i 10 - 14 % alkoholu - po vypálení i 8 - 10 půllitrových flašek pálenky.
K69a70r86e86l 87N22a54s82t97o41u58p92i80l
v irské palírně: e navíc znamená exclusiv, scoti destilují dvakrát protože jsou lakomí a šetří...
ve skotské palírně: irové destilují třikrát protože nezvládají procesy a nedalo by se to pít...
nebudu soudit, maximálně spokojený jsem byl tam i tam
M31i41c93h54a75l 46S42t70e38l67m23a83c20h
Myslím, že jsem už ochutnal dost na to, abych zjistil, že mi to všechno smrdí jak natural 95tka a chutná asi tak stejně.
M21a16r56u81š25k62a 68S71t38e39r37n35o44v17á
Páni, já naftu zatím neochutnala, tak nemám srovnání.
Když muži ztrácejí půdu pod nohama. Proč dnes přestávají mít rádi ženy
Premium Mladíkům lezou ženy na nervy. Nemají je rádi. Ve srovnání s předešlými generacemi se s nimi méně...
Jak zlepšit sex v dlouhodobém vztahu. Vášeň má zajistit prostý plán
Potkává to i šťastné svazky. Navzdory vzájemné náklonnosti, respektu a lásce po letech vyhasne...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Cvičit ráno, nebo večer? Při obezitě hraje načasování roli, říká studie
Přínosná je fyzická aktivita v jakoukoli dobu, pomáhá duševnímu i tělesnému zdraví, vyplatí se....
Chlapy ničí poměřování pindíků. Pak jdou za mnou, říká trenér a mentor
Jeho klienti netouží po obřích svalech, mají spíše už dost neustálého „poměřování pindíků“. Tlaku...
{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}
{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}
Vidí lidi jako démony. Vzácná choroba deformuje pohled na tváře ostatních
Jako by se jednoho dne probudili do světa, v němž žijí démoni. Lidi kolem sebe vidí s ústy...
Ztroskotali, ale nechovali se tak. Kurážní Angličané zamotali Španělům hlavy
Premium Přišel o loď, skončil se svou posádkou na ostrově. Jenže se nechoval jako muž v potížích. Kapitán...
Jak zlepšit sex v dlouhodobém vztahu. Vášeň má zajistit prostý plán
Potkává to i šťastné svazky. Navzdory vzájemné náklonnosti, respektu a lásce po letech vyhasne...
Když muži ztrácejí půdu pod nohama. Proč dnes přestávají mít rádi ženy
Premium Mladíkům lezou ženy na nervy. Nemají je rádi. Ve srovnání s předešlými generacemi se s nimi méně...
Moc hluboko, už bys byl na kosti! Petr Vydra se na kurzu chopil tatérské jehly
Premium „Špatný sklon,“ upozorní mě lektorka Kateřina, když se snažím o rovnou linii a správnou hloubku, do...
DLOUHODOBÁ BRIGÁDNICKÁ VÝPOMOC – Zadávání farmakovigilančních dat
Státní ústav pro kontrolu léčiv
Praha